Pandan cake

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • 120 gram suiker
  • 100 cc water
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder cream of tartar
  • ½ theelepel zout
  • ½ potje pandan extract of minder als je wilt een lichtgroene kleur
  • 75 cc plantaardige olie
  • 7 eiwit
  • 80 gram suiker
  • 180 gram bakmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng de eieren en 120 gram suiker tot luchtig in ongeveer 25 minuten.
  • In de tussentijd maak een mix van water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder in een kom.
  • Zet opzij.
  • Maak ook een mix van het eiwit en 80 gram suiker in een aparte kom.
  • Meng in ongeveer 10 minuten met de mixer tot je een luchtig mengsel hebt.
  • Zet opzij.
  • Meng het eidooiermengsel en het bakmeel.
  • Goed mengen.
  • Voeg vervolgens het mengsel van olie, water en pandan extract.
  • Roer het voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  • Als laatste, voeg het eiwitmengsel toe.
  • Roer goed en giet in een bakvorm de je al hebt beboterd hebt, en bak het in de oven ongeveer 1 uur.
  • Om te kijken of het gaar is, prik met een sate stokje in de cake.
  • Komt het stokje er droog uit, is de cake gaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Indonesië