Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Boeren pastei
ingrediënten
- 1 rol taartdeeg
- 400 gram varkensfilet gekookt
- 400 gram kalfsvlees gekookt
- 4 uien
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 11/2 de witte wijn
- 100 gram paneermeel
- 1 struikje peterselie fijngehakt
- 6 wortels even gekookt
- 75 gram haricots verts even gekookt
- Zout , naar smaak
Bereidingswijze
- maal de 2 vleessoorten grof, bak de ui aan en doe bovengenoemde in een kom.
- Doe het ei en de wijn erbij, stukjes wortel en stukjes haricots verts erbij en laat ruim 2 uur marineren.
- Let wel dat peper en zout erbij is geroerd.
- Pak een mooi kjbakblik en vouw het deeg erin.
- Let op: bovenkant ook met deeg afsluiten en maak er een schoorsteenpijp in.
- Vul de vorm met het vleesmengsel en leg de deegplak erbovenop.
- Goed aanduwen en denk aan het schoorsteenpijp.
- Strijk de eierdooier over het vlees..
- De voorverwarmde oven, 190 graden, openen en rooster in het midden.
- Zet de pastei erin en bak dit samen 1 uur.
- Leg er na 30 minuten een fel aluminiumfolie overheen, zodat de bovenkant niet te bruin kan worden.
- Neem na 5 minuten rusten de pastei uit de vorm.
Tips / Opmerkingen
Warm opdienen met een pruimen saus of cranberriesaus.