Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Boeren pastei

Recept categorieën: Hartige taart, Kalfsvlees, Varkensvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • maal de 2 vleessoorten grof, bak de ui aan en doe bovengenoemde in een kom.
  • Doe het ei en de wijn erbij, stukjes wortel en stukjes haricots verts erbij en laat ruim 2 uur marineren.
  • Let wel dat peper en zout erbij is geroerd.
  • Pak een mooi kjbakblik en vouw het deeg erin.
  • Let op: bovenkant ook met deeg afsluiten en maak er een schoorsteenpijp in.
  • Vul de vorm met het vleesmengsel en leg de deegplak erbovenop.
  • Goed aanduwen en denk aan het schoorsteenpijp.
  • Strijk de eierdooier over het vlees..
  • De voorverwarmde oven, 190 graden, openen en rooster in het midden.
  • Zet de pastei erin en bak dit samen 1 uur.
  • Leg er na 30 minuten een fel aluminiumfolie overheen, zodat de bovenkant niet te bruin kan worden.
  • Neem na 5 minuten rusten de pastei uit de vorm.

Tips / Opmerkingen

Warm opdienen met een pruimen saus of cranberriesaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktbal à la Léone

Lekkere gehaktballen
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
porties: 8 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Niet te grote ballen draaien ong.
  • 8 stuks, met ui en kruiden, eitje door het gehakt en paneermeel er doorheen doen.
  • Boter laten smelten en bruin worden, ballen erin en aanbraden.
  • Uitje in de jus en halverwege bakproces een flinke scheut tomatenketchup.

Tips / Opmerkingen

Puree en haricots verts erbij en klaar ben je.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkroketjes van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Boen de aardappelen schoon, kook ze gaar, pel ze en pureer ze (bijvoorbeeld met behulp van een pureeknijper).
  • Meng de nog hete puree met de eidooiers, 2 eetlepelspaneermeel, zout en (versgeraspte)
  • nootmuskaat.
  • Maak van de puree ca. 2 cm dikke rollen en snijd daar stukken van 4 cm af.
  • Wentel de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeroerde eiwit en het paneermeel en laat ze in heet frituurvet goudbruin worden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballen, half vega

Het lukte niet om met vega gehakt een bal te maken en toen heb ik echt gehakt erdoorheen gedaan en dat werkte prima!
Recept categorieën: Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom en doe alles erin.
  • Doe evt.
  • met je handen, alles doorelkaar tot het een beetje stevig voelt
  • Draai er nu 4 gehaktballen van en braad deze met een flinke klont boter.
  • Maak de jus compleet met 1 in blokjes gesneden tomaat.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met champignons in de oven

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelen schillen en in plakjes snijden van ½ cm dik.
  • Champignons afborstelen en steeltjes bijsnijden (niet wassen, als het toch moet, even afspoelen en afdrogen met keukenpapier)
  • Champignons in schijfjes snijden van ½ cm en besprenkelen met het sap van de citroen.
  • Peterselieblaadjes (zonder de stengel) in reepjes snijden.
  • Mengen met de geraspte kaas, paneermeel en de fijn geplette knoflookteentjes.
  • Oven verwarm tot 175 graden.
  • Vuurvaste schaal insmeren met olijfolie
  • Afwisselend een laag aardappelen en een laag champignons leggen.
  • Telkens besprenkelen met olijfolie en het peterselie kaasmengsel.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Schotel 1 uur in de oven zetten.
  • De bovenkant mag mooi krokant zijn (geregeld nakijken).

Tips / Opmerkingen

Deze aardappel-schotel is lekker met stoofvlees met een zacht smakend sausje.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hasselbackspotatis

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Finland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen 8 minuten en laat ze onder een koude kraan goed afkoelen.
  • Snijd de aardappelen in dunne schijfjes, maar snijd ze niet helemaal door, zodat de schijfjes
  • aan elkaar blijven zitten.
  • Leg de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een goed ingevette vuurvaste schaal.
  • Bestrooi ze met zout en leg er klontjes boter op.
  • Bak ze 10 minuten in een zeer hete oven (230°C), bedruip ze af en toe met het bakvocht.
  • Meng de kaas en het paneermeel door elkaar, bestrooi de aardappelen met het kaasmengsel en bak ze nog 25 minuten zonder ze te bedruipen; onder een grill krijgt u een mooi korstje.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel tomaatschotel van Frans Huits

Recept categorieën: Groenten, Ovenschotel
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in plakjes en kook ze 6 minuten voor.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Fruit de gesnipperde uien en knoflook en schep ze in een ingevette ovenschaal.
  • Schep daarop een laag aardappelplakjes, dan tomaatplakken en bestrooi die met wat kruiden,
  • zout en peper.
  • Herhaal deze laagjes en eindig met aardappelen.
  • Strooi er de kaas en het paneermeel over en leg hier en daar vlokjes boter.
  • Schuif de schotel 40 minuten in een hete oven (200°C).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel kaasballetjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen met zout en tijm gaar en bereid met boter en melk een stevige puree.
  • Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie door de puree.
  • Breng met peper en zout op smaak.
  • Roer het eiwit met 1 el water los.
  • Plak aardappelpuree rondom de kaasblokjes en vorm dit tot balletjes.
  • Wentel deze eerst door het eiwit en dan door de paneermeel.
  • Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, basilicum, zout en peper.
  • Verhit het frituurvet tot 175° en frituur de kaasballetjes in4 minuten goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een warme schaal.

Tips / Opmerkingen

Serveer het sausje apart.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Jachtschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat gesnipperde ui in boter lichtgeel fruiten.
  • Voeg er 4 deciliter bouillon aan toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Laurierblaadje en kruidnagels toevoegen.
  • Laat het samen met de in blokjes gesneden vlees of vleesresten warm worden en verwijder daarna de kruiden.
  • Leg in een vuurvaste schaal laag om laag plakjes gesneden aardappelen, vlees, uienmengsel en
  • schijfjes gesneden appel Bestrooi schotel met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
  • Laat schotel in een warme oven door en door warm worden en een bruin korstje krijgen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Surinaamse vleespastei

AllerHande 2005
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hamlappen in kleine blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Peper in ringetjes snijden.
  • Eieren in een steelpan in 8 minuten hard koken, met koud water afspoelen en pellen.
  • Tomaten ontvellen.
  • Peterselie fijnsnijden.
  • In ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten.
  • Vlees hierin op hoog vuur bruin bakken, af en toe omscheppen.
  • Uit,tomaat en rode peper erdoor scheppen.
  • Ketjap en bouillon erbij schenken.
  • Vlees afgedekt ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bladerdeeg laten ontdooien.
  • Worteltjes en doperwtjes met piccalilly, kappertjes en peterselie door vleesmengsel scheppen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Ovenschaal invetten en bodem en zijwanden met helft van bladerdeeg bekleden.
  • Paneermeel over bodem strooien.
  • Vleesmengsel in ovenschaal scheppen.
  • Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen.
  • Schaal met rest van het bladerdeeg afdekken.
  • Rand goed dichtdrukken.
  • In het midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen.
  • Rest van boter (in magnetron) smelten en hiermee de bovenkant van deeg bestrijken.
  • Vleespastei in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken.
  • Lekker met rijst.

Tips / Opmerkingen

Met deze pasteivulling kan volop worden gevarieerd.
Gebruik bijvoorbeeld runder- of half-om-half gehakt in plaats van hamlappen.
Of maak de pastei zoals hij vroeger vaak werd gemaakt: met een hele, gebraden kip waar het vlees vanaf wordt geplukt.
Een snellere versie daarvan is met blokjes kipfilet.
Voor een lekker pittige smaak is het aan te bevelen om ruim peper te gebruiken!