Panir

zelfgemaakte cottage cheese
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • liter melk
  • ½ liter water warm
  • 5 eetlepel(s) witte wijnazijn

Instructies

  • Breng de melk onder voortdurend roeren op hoog vuur aan de kook en neem de pan dan van het vuur.
  • Vermeng het water en de azijn en voeg dit, al roerend met een houten lepel, langzaam bij de gekookte melk.
  • Stop hiermee zodra de melk begint te stremmen (de wrongel en de wei scheiden).
  • Leg 3 of 4 lagen kaasdoek op elkaar in een zeef en laat de gestremde melk daar doorlopen.
  • Vouw de punten de doek samen, wring er zoveel mogelijk vocht uit, hang de doek daarna boven een pan en laat de kaas verder uitlekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg, als u het water-azijnmengsel bij de melk giet, niet meer toe dan nodig is, want anders wordt de Panir hard.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas
Land van herkomst India