Rode-koolschotel met appel en rookworst
AllerHande februari 2000
porties: 4
ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 friszure appel
- 1 rookworst 250 g
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 500 g panklare rode kool
- ½ zakje hacheekruiden
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- peper (versgemalen)
Bereidingswijze
- Ui pellen en snipperen.
- Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
- Rookworst in plakjes snijden.
- In wok 1 eetlepel olie verhitten.
- Ui ca. 2 minuten roerbakken.
- Appel erdoor scheppen.
- Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
- Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
- Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
- Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
- Op smaak brengen met peper.
Tips / Opmerkingen
Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.