Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • De aardappelen in weinig water met wat zout gaar koken,afgieten en fijnstampen.
  • De paprika en de olijven klein snijden, het uitje raspen.
  • Dit alles vermengen.
  • De bloem met de melk en het ei tot een glad beslag roeren en het aardappelmengsel erdoor roeren, zout en peper naar smaak toevoegen en de kruiden erbij doen.
  • In een ruime pan een bodempje olie verhitten en steeds 3 juslepels beslag, met tussenruimte, in de pan scheppen.
  • Als de onderkant bruin is, de koekjes keren en de andere kant ook bruin bakken.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kipfilet, kerriesaus en sperziebonen_

Recept afdrukken
No ratings yet

Goulash ala Cucina Christina

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Hongarije
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de runderblokjes aan samen met de ui en knoflook.
  • Doe nu de paprika erbij en even aanbraden met evt.
  • de champignons.
  • Voegnuook het water toe
  • Voeg nu de tomatenpuree toe met paprikapoeder en oregano, evt.
  • andere kruiden.
  • Zet alles op een klein pitje en laat 5 uur garen met af en toe roeren.

Tips / Opmerkingen

Opdienen met puree of rijst met groente naar keuze

Recept afdrukken
No ratings yet

Libanese gehaktballetjes

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Libanon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom
  • Pak het gehakt, tomaten puree, pijnboompitten, zout zwarte peper, kaneel, knoflook, paprikapoeder en Chilipoeder.
  • Meng dit alles met de hand tot een grote bal.
  • Rol met vochtige handen de kleine balletjes en zet dit in de koelkast.
  • Pak een koekenpan en verhit de olie, bak hierna de uien tot ze beginnen te kleuren.
  • Schep de uien eruit en braad nu de gehaktballetjes mooi bruin.
  • voeg de gefruite ui en citroenrasp en de tomatenblokjes toe.
  • 1t min laten stoven.
  • Serveer de gehaktballetjes met de citroenschijfjes.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk bij couscous of rijst met haricots verts.

Recept afdrukken
No ratings yet

Berbere

Ethiopische specerijenmix

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Nu alles goed door elkaar mengen en in een potje wegzetten

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met tuinkerskwark

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Zuivel
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen goed, kook ze 10 minuten in gezouten water en wikkel iedere aardappel
  • afzonderlijk in aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat de aardappelen daarin in 30-35 minuten gaar worden.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Roer de kwark los met de slagroom en de zure room en roer de paprika door dit mengsel.
  • Knip de blaadjes tuinkers van de steeltjes en roer die eveneens door de saus.
  • Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
  • Breng de kwarksaus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Neem de aardappelen uit de oven, snijd ze kruisgewijs in en druk ze enigszins open.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de kwarksaus met de achtergehouden tuinkers en serveer de saus bij de aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen gestoofd

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze enkele malen door.
  • Fruit de uien in olie.
  • Bak de aardappelen en de paprika mee.
  • Voeg de tomatenpuree, basilicum, paprikapoeder en bouillon toe en stoof de aardappelen gaar.
  • Bind het vocht met de aangemengde bloem en strooi er wat peterselie over.

Tips / Opmerkingen

Lekker met (verse) bladgroente.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel tomaatschotel van Frans Huits v2

Recept categorieën: Groenten, Ovenschotel
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd een kapje van de tomaten en hol ze met een lepeltje uit.
  • Snijd de tomaatdekseltjes en de uien fijn.
  • Verhit de helft van de boter en laat de ui hierin glazig worden.
  • Laat de tomaatblokjes 1 minuut mee smoren.
  • Voeg de gehakte kappertjes en kruiden toe, breng op smaak met zout en peper en laat de massa
  • afkoelen.
  • Rasp de Emmentaler, roer de helft door het uimengsel en vul de tomaten hiermee.
  • Zet de tomaten in een ingevette platte ovenvaste schaal.
  • Snijd de aardappelen in plakjes en leg die tussen de tomaten.
  • Klop de eieren los met de bouillon, de melk, zout, peper en paprikapoeder en schenk dit over de
  • tomaten en de aardappelen.
  • Strooi de rest van de kaas hierover en leg hier en daar een botervlokje.
  • Zet de schaal in de op 200°C voorverwarmde oven en laat de kaas in 20 minuten gratineren.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi het gerecht voor het serveren met bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle pizza met gehakt

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui tot deze glazig ziet.
  • Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul.
  • Zet het vuur laag, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met
  • paprikapoeder, zout en peper.
  • Bestrijk de tortilla's dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat 2 minuten in de hete oven.
  • Beleg de Turkse pizza met ijsbergsla en plakjes komkommer en verdeel er wat knoflooksaus over.

Tips / Opmerkingen

Rol de pizza op en serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip stroganoff van Onbekende Auteur

Recept categorieën: Kip, Stoofpot

ingrediënten

Voor de kip

Verder

Bereidingswijze

  • Verhit de boter en olie in een koekenpan.
  • Breng de kip op smaak met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uipoeder, peper en zout.
  • Bak aan tot gaar, haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak tot glazig, voeg dan de champignons toe en bak tot bruin.
  • Het lijkt een beetje droog in het begin, maar naarmate er vocht van de champignons af komt lukt het bakken beter.
  • Voeg de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg dan de mosterd en paprikapoeder en de bouillon toe en roer door.
  • Voeg als laatste de creme fraiche en de kip toe en laat pruttelen totdat de saus de juiste dikte heeft.
  • Proef of je nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
  • Garneer met fijngehakte peterselie en serveer met bloemkoolpuree of rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Preischotel uit AllerHande

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kruid het vlees met zout, peper en paprikapoeder en laat dit even intrekken.
  • Bak het vlees in 50 g boter op middelhoog vuur bruin.
  • Laat de knoflook 1-2 minuten meebakken.
  • Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 30 minuten gaar.
  • Kook de aardappels in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  • Fruit de prei in 50 g boter en voeg de mosterd toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Giet de aardappels af, stamp ze fijn en voeg al roerend 25 g boter en de warme melk toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Schep het preimengsel in de twee ovenschalen, verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit.
  • Strooi de paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op.

Tips / Opmerkingen

Schuif een schaal in de oven en laat deze in 30-40 minuten goudbruin worden.
Dek de afgekoelde schaal goed af met diepvrieskwaliteit aluminiumfolie en zet 'm in de vriezer.
Je kunt de bevroren preischotel twee maanden bewaren.
Ontdooi en verwarm de schotel in de oven, door de schaal al tijdens het voorverwarmen (op 200 ºC) in de oven te zetten en in 60 minuten gaar te laten worden.
Deze hoeveelheid preischotel is voldoende voor 2 x 4 personen.