Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse paprikagarnalen

Allerhande 2002
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
  • Goed droogdeppen.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad fijn hakken.
  • In kommetje knoflook en tweederde van peterselie mengen met paprikapoeder, mespunt cayennepeper en zout.
  • Paprika's schoonmaken en in brede repen snijden.
  • Paprika in breedte in dunne reepjes snijden.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Kruidenmengsel in wok scheppen en ca. 30 seconden fruiten.
  • Garnalen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
  • Paprikareepjes toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Afblussen met sherry.
  • Garnalen over vier bordjes verdelen.
  • Garneren met rest van peterselie en partjes citroen.
  • Serveren met warm stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met stroganoffsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Witlof schoonmaken en wassen.
  • Stronken in stukken van ca. 3 cm snijden.
  • In schaal witlof en fruitcocktail door elkaar scheppen.
  • In pan met ruim kokend water en zout tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Intussen ui pellen en in ringen snijden.
  • Vlees in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In pan boter verhitten.
  • Ui en vlees in ca. 3 minuten al omscheppend bruin bakken.
  • Paprikapoeder en bloem erdoor roeren en ca. 1 minuut meebakken.
  • Al roerend wijn erbij schenken.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Saus onafgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle over warme borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.
  • Weinig witlofsalade ernaast scheppen, rest van salade apart erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van feta en paprika

Recept categorieën: Bijgerecht, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de paprika's en leg ze op een bakplaat of in een gietijzeren schaal onder de hete grill.
  • Laat ze, onder regelmatig keren, aan alle kanten blakeren.
  • Het kan ook door de paprika's aan metalen satéprikkers in een gasvlam te houden.
  • Keer ze ook dan regelmatig.
  • (Het verbranden bij groenten kan geen kwaad; er is geen reactie met eiwitten dn bovendien wordt de verbrande schil later verwijderd).
  • Doe de verbrande paprika's in een plastic zak, sluit deze en laat de paprika's 15 minuten rusten.
  • Schil de knoflook en hak hem fijn.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Was, droog en verpulver de citroentijm.
  • Blus de hete bakplaat van de paprika's met de azijn en voeg de olie, de citroentijm, de knoflook, de cherrytomaatjes en naar smaak zout en peper toe.
  • Roer goed over de bodem, zodat alle smaakstoffen vrijkomen.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Doe het paprikapoeder, de kurkuma en de Provençaalse kruiden elk in een apart schaaltje of diep bord.
  • Rol de blokjes feta eerst door het paprikapoeder, vervolgens door de kurkuma en als laatste door de gedroogde kruiden.
  • Neem de paprika's uit de plastic zak, halveer ze boven een slabak, zodat de sappen worden opgevangen en snijd ze vervolgens in lange repen.
  • Leg de repen paprika met het vrijgekomen sap op de bakplaat of in de schaal en meng ze met de overige ingrediënten.
  • Laat de salade een halfuurtje rusten.
  • Serveer de salade met de blokjes feta en geroosterd brood.

Tips / Opmerkingen

Bestaat er een groente die zich in zoveel kleuren manifesteert? Twintig jaar geleden nog vrijwel onbekend, nu is deze supergezonde (viamine C) smaakmaker niet meer weg te denken uit onze keuken. De groente bevat niet alleen meer vitamine C dan citrusvruchten, maar isoleerde ook het paprikavitamine P, dat storingen in de bloedsomloop voorkomt. Er zijn tientallen soorten parika's, die verschillen in grootte, vorm, kleur en smaak. Allemaal passen ze in mediterrane gerechten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stokbrood met hamburgertjes en salsa

Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Plet de maïskorrels iets met een vork.
  • Meng de stukjes paprika en olijf met de komijn en olie naar smaak zout en peper door de maïskorrels.
  • Laat de smaken van de maïssalsa minimaal 30 min. intrekken.
  • Rasp intussen de schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Marineer de stukjes sjalot 5 min. in het limoensap.
  • Meng de geraspte limoenschil, stukjes tomaat, koriander, olie en naar smaak zout en peper door de sjalot.
  • Laat de smaken minimaal 30 min. intrekken.
  • Kneed intussen het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1 tl zout en naar smaak peper heel stevig door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in 24 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.

Bereiden:

  • Snijd het stokbrood in de lengte open en leg de helften naast elkaar op een plank. Bestrijk een helft met olijventapenade en het andere stuk met tomatentapenade. Verhit de grillpan voor en gril de burgertjes aan elke kant 3 minuten.
  • Leg de burgertjes dakpansgewijs op de stokbroodhelften.
  • Schep de tomatensalsa op het stokbrood met de olijventapenade en de maïssalsa op het brood met de tomatentapenade.
  • Strooi de rucola erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse tapas burgertjes uit de oven

Recept categorieën: Hapjes, Rundvlees, Tapas
Land van herkomst: Spanje
porties: 12 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kneed het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1/2 tl zout en naar smaak peper heel stevig door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje. 2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin.
  • Bak ook de plakjes chorizo 1 min. aan elke kant. 3.
  • Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op.
  • Prik ze vast met een tapasprikker. 4.
  • Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en de peterselie erdoor. Schenk de jus in de ovenschaal. 5.
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ca. 15 min. gaar worden.
  • Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Reuzenbonen in tomatensaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 235kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In vergiet bonen met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In koekenpan olie verhitten en ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatenblokjes met vocht, paprikapoeder, zout en cayennepeper erdoor roeren en ca. 5-10 minuten verwarmen tot dikke saus ontstaat.
  • Bonen door saus scheppen en even meewarmen.
  • Kruiden fijnsnijden en erdoor roeren.
  • Pitabroodjes roosteren en in vieren snijden.
  • Bonen warm of lauwwarm in puntjes pita scheppen.

Nutrition

Calorieën: 235kcal | koolhydraten: 31g | Eiwit: 4g | Vet: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Algerijnse gegrilde sardines met citroen en koriander

Recept categorieën: Bijgerecht, Vis
Land van herkomst: Algerijë
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng olie, citroensap, koriander, specerijen en zout en peper.
  • Leg de sardines in een enkele laag in een grote, ondiepe schaal en giet de marinade erover.
  • Laat ze op een koele plaats 1 uur marineren (2 - 3 keer omkeren).
  • Verwarm de grill voor en leg de sardines aan elke kant 2 - 3 min. onder de grill.
  • Bedruip de vis met de marinade als hij bruin begint te worden en als u hem omkeert.
  • Giet het restant voor het serveren over de sardines

Recept afdrukken
No ratings yet

Kikkererwtenstoofschotel met witte kaasblokjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd50 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Stoofpot
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden.
  • Plakken in vieren snijden.
  • Uien pellen en in stukken snijden.
  • Knoflook pellen en grof hakken.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken.
  • Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen.
  • Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
  • In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen.
  • Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaasblokjes laten uitlekken.
  • Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen.
  • Kaasblokjes erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met couscous of pitabroodjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stroganoff

Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Land van herkomst: Oost Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Zet de rijst op met 350 ml water en 1 theelepel zout.
  • Wanneer de rijst kookt, zet deze dan 20 minuten op laag vuur.
  • Snipper de uien in kleine blokjes.
  • Verwarm een koekenpan met Bak&Braden,voeg de uien toe en smoor ze 5 minuten tot ze glazig worden.
  • Bak daarna het paprika poeder 1 minuut mee.
  • Voeg vervolgens de champignons en Alpro® soya Reepjes toe en bak het geheel 4 minuten.
  • Voeg tenslotte de Alpro® soya Cuisine,Light en de groente bouillon toe,kook alles een paar minuten.
  • Breng de stroganoff op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Strooi de gehakte peterselie over de saus.
  • Serveer de stroganoff met de rijst en geniet!
  • Deze week gaan we weer variëren op een traditioneel vleesgerecht:Boeuf Stroganoff
  • In plaats van rundvlees gebruik ik de pittige reepjes van Alpro, maar je kunt hier ook de licht pittig gekruide variant van nemen.
  • Deze reepjes nemen de smaken van de saus extra goed op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse gehaktballetjes met venkel dip

Recept categorieën: Hapjes, Vleesvervangers, Warme hapjes
Land van herkomst: Marokko
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de de knoflook, de Spanjee peper en koriander met de de kikkererwten, het komijn- en paprikapoeder, citroensap, en zout.
  • Mix deze met een staafmixer - maar niet te fijn.
  • Voeg het fijngehakt toe aan dit mengsel en breng op het smaak met zout en peper.
  • Snijd lange stroken van de tortilla’s.
  • Maak balletjes van het mengsel met een ijsbolletjestang of lepel en wikkel ze in de stroken tortilla.
  • Zet ze vast met een cocktailprikker.
  • Bak de balletjes 10 minuten in de oven.
  • Snipper ondertussen de venkel fijn en voeg deze toe aan de yoghurtvariatie.
  • Breng de dip op smaak met zout en peper.
  • Serveer de Marokkaanse balletjes met de dip als borrelhapje of snack.