Spaanse paprikagarnalen
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 500 g tijgergarnalen gepelde / diepvries
- 3 teentjes knoflook
- 3 takjes peterselie
- 1 theelepel paprikapoeder
- cayennepeper
- ½ theelepel zout
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels droge sherry
Bereidingswijze
- Garnalen volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
- Goed droogdeppen.
- Knoflook pellen en fijn hakken.
- Steeltjes van peterselie snijden, blad fijn hakken.
- In kommetje knoflook en tweederde van peterselie mengen met paprikapoeder, mespunt cayennepeper en zout.
- Paprika's schoonmaken en in brede repen snijden.
- Paprika in breedte in dunne reepjes snijden.
- Citroen in 8 partjes snijden.
- Wok verhitten tot gloeiend heet.
- Olie over panbodem laten uitvloeien.
- Kruidenmengsel in wok scheppen en ca. 30 seconden fruiten.
- Garnalen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
- Paprikareepjes toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
- Afblussen met sherry.
- Garnalen over vier bordjes verdelen.
- Garneren met rest van peterselie en partjes citroen.
- Serveren met warm stokbrood.