Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurtijs met mangosaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: IJs
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Bekertjes roomyoghurt ca. 2 1/2 uur in diepvries zetten.
  • Intussen in zeef mango laten uitlekken (sap wordt niet gebruikt).
  • Mango met suiker in keukenmachine pureren (of boven kom door zeef wrijven).
  • Kiwi's schillen (eventuele harde kern eruit snijden) en in kleine stukjes snijden.
  • Door mangosaus scheppen.
  • Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Bereiden:

  • Op de bordjes elk yoghurtijs storten.
  • Mangosaus eromheen scheppen.
  • Passievruchten halveren.
  • Met lepeltje vruchtvlees eruit schepen en over ijs verdelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Terrine van vers fruit

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In pan al roerend kokosmelk met suiker verwarmen en laten smelten.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af gelatine al roerend in hete melk oplossen.
  • Limonadesiroop erdoor roeren.
  • In bak met koud water kokosmengsel in ca. 20 minuten laten afkoelen tot het lobbig begint te worden.
  • Terrine bekleden met plasticfolie.
  • Mango dun schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
  • 2 Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen.
  • Dun laagje gelei in terrine scheppen.
  • Hierop plakjes mango leggen.
  • Hierop weer dun laagje gelei en laagje vruchtvlees van passievrucht.
  • Hierop weer kokosgelei uitstrijken.
  • Deze volgorde herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met laagje gelei.
  • Terrine in koelkast in ca. 3 à 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Rest van passievruchten in vieren snijden.
  • Limoen in 12 partjes snijden.
  • Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
  • Plank op terrine leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden.
  • Terrine met vochtig, scherp mes in 12 plakken snijden.
  • Op zes borden dakpansgewijs elk 2 plakken terrine leggen.
  • Garneren met passiefruit, limoen en aardbei.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pavlova met aardbeien

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 150°c Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm en leg dit op de bakplaat.
  • Splits de eieren en klop in een goed schone kom de eiwitten met 1tl citroensap stijf. Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is.
  • Klop de maizena door de eiwitten.
  • Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel als het ware de rand omhoog. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim 1 uur.
  • Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
  • Bereiden
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in dunne plakjes, druppel er de resterende½ tl citroensap over.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Leg de pavlova op een schaal en schep de slagroom in de holte.
  • Strooi de plakjes aardbei over de slagroom.
  • Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees over de aardbeien.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Dit nagerecht is een ode aan de Russische danseres Anna Pavlova.
Zowel Australië als Nieuw-Zeeland beweert dat het recept daar is bedacht.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango met rode peper, passievrucht en citroenijs

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango.
  • Schil de stukken fruit en snijd ze in lange dunne plakjes.
  • Snijd minder mooie plakken in stukjes.
  • Rasp de gele schil dun van de limoen.
  • Pers de vrucht uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
  • Meng in een kom de mango met de suiker, de rode peper, de limoenrasp en naar smaak limoensap.
  • Dek de kom af, zet hem in de koelkast en laat de smaken in minimaal 1 uur intrekken.
  • Schep op 4 bordjes of in 4 kommen een flinke bol citroenijs.
  • Verdeel de mango erover.
  • Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees over de salade.

Tips / Opmerkingen

De rode peper geeft dit friszoete toetje een verrassende oppepper.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met eendenborst

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Eend, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • (Eendenborstfilets voor gebruik 30 minuten in diepvries leggen).
  • Filets in dunne plakjes snijden.
  • In schaal limonadesiroop, citroensap, tijm, olie, zout en peper door elkaar roeren.
  • 3 Eetlepels van vocht overdoen in andere schaal.
  • Honing erdoor roeren (= dressing).
  • Filetplakjes door rest van vocht (= marinade) scheppen en afgedekt in koelkast 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen.

BEREIDEN:

  • In zeef filetplakjes laten uitlekken (marinade wordt niet meer gebruikt).
  • Slamelange door dressing scheppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Passievruchten halveren.
  • In koekenpan boter verhitten en filetplakjes op hoog vuur al omscheppend 2 minuten bakken.
  • Filetplakjes over sla verdelen.
  • Garneren met halve passievruchten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

IJs met yoghurt en mangosaus

Recept categorieën: Dessert, IJs, Nagerecht
porties: 4 porties
Auteur: Frans Huits

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de bekertjes roomyoghurt 2½ uur in de diepvries.
  • Laat intussen de mango in een zeef uitlekken (het sap wordt niet gebruikt).
  • Pureer de mango met de suiker in een keukenmachine (of wrijf ze boven een kom door een zeef).
  • Schil de kiwi’s (snijd een eventuele harde kern eruit), snijd ze in kleine stukjes en schep die door de mangosaus.
  • Zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Stort het yoghurtijs op vier bordjes en schep de mangosaus eromheen.
  • Halveer de passievruchten, schep er met een lepeltje het vruchtvlees uit en verdeel dit over het ijs.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vanillemascarpone met passievrucht

Allerhande 2003
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mascarpone losroeren met vanillesuiker.
  • Passievruchten halveren en vruchtvlees met theelepel eruit scheppen. Sinaasappelsap en rum door passiefruit roeren.
  • Met ijsbolletjesschep 4 bollen vormen van mascarpone en over vier borden verdelen.
  • Passievruchtensaus erover scheppen.
  • Bolletje sorbetijs naast mascarpone leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tropisch fruit met passieroom

Snel te maken
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mango schillen en vruchtvlees van de pit af in stukjes snijden.
  • Banaan pellen en in plakjes snijden.
  • Banaan met citroensap besprenkelen.
  • Banaan en mango mengen en over vier bordjes verdelen.
  • Passievruchten halveren en 4 helften op bordjes zetten.
  • Room losroeren met likorette.
  • Van rest van passievruchten vruchtvlees eruit lepelen en door room scheppen.
  • Passieroom over fruit verdelen.
  • Met munt garneren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Luchtige limoen passievruchtmeringues

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • In vetvrije kom eiwitten met mixer kloppen tot massa pieken vormt.
  • Lepel voor lepel 200 g suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt.
  • Van limoen ½ eetlepels schil raspen, limoenen uitpersen.
  • Met grote opscheplepel (niet van zilver) maïzena en 1 theelepel limoensap door schuim spatelen.
  • Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken.
  • Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten.
  • Oven uitschakelen, maar deur dicht laten.
  • Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is.
  • Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren.
  • In steelpan limoensap met 200 g suiker, ½ eetlepels limoenrasp en 150 ml water tot stroopje inkoken.
  • Meringues over acht borden verdelen.
  • Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen.
  • Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren.
  • Saus over meringues schenken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstdessert met tropische passievruchtensaus

snel te maken
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Passievruchten halveren en vruchtvlees met pitjes eruit scheppen.
  • Passievruchtvlees door mango-perzikdrank roeren.
  • Rijstdessert over 4 diepe borden verdelen en passie-vruchtensaus erover schenken