Pasteibakjes met kaasvulling

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pakje bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel amandelen
  • 200 gram roomkaas MonChou of Rederijkertje
  • 4 eetlepels melk
  • zout peper
  • 30 gram belegen kaas plak
  • tuinkers
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien, leg de plakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap van 2 mm.
  • Steek 8 pasteibodems en 16 ringen (met een doorsnede van 5 cm) uit de deeglap Als u de daarvoor noodzakelijke ringen niet heeft, kunt u ook een limonadeglas gebruiken.
  • Splits het ei en bestrijk de ringen met eiwit.
  • Zet de ringen op de bodems, bestrijk de bovenkant met eidooier en de bakjes 10-15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
  • Laat de amandelen in een droge koekenpan goudbruin worden.
  • Meng de roomkaas met de melk, breng op smaak met de amandelen, zout en peper en vul de pasteitjes met dit mengsel.
  • Snijd de plak kaas in blokjes of steek er 8 figuurtjes uit en garneer de pasteitjes met de kaas, tuinkers en paprikapoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Warme hapjes