Indonesische Pasteitjes gevuld met Rundergehakt en Wortel

Geniet van deze heerlijke Indonesische pasteitjes gevuld met smaakvol rundergehakt en wortel als heerlijke borrelhapjes bij elke gelegenheid!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram rundergehakt
  • 500 gram wortels fijngehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Half bosje selderij fijngesneden
  • 50 gram so-oen glasnoedels, geweekt en uitgelekt
  • 2 hardgekookte eieren in kleine stukjes gesneden
  • 1 runderbouillonblokje
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Ingrediënten voor het deeg:

  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • Scheutje lauw water
  • 2 el olie
  • Zout

Instructies

  • Week de so-oen in warm water gedurende 30 minuten en laat het vervolgens uitlekken.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak tot het gaar is.
  • Voeg de fijngehakte wortels toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de selderij, peper, zout en het runderbouillonblokje toe.
  • Meng goed.
  • Voeg de geweekte so-oen en stukjes ei toe aan het mengsel en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  • Meng in een kom de bloem, ei, olie, en een snufje zout.
  • Voeg geleidelijk lauw water toe tot je een samenhangend deeg hebt.
  • Kneed het deeg ongeveer 15 minuten en laat het vervolgens afgedekt rusten.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met behulp van een kopje of glas cirkels uit.
  • Leg een lepel vulling op elk cirkelvormig deegstukje, vouw ze dubbel en knijp de randen goed dicht.
  • Maak golfranden door met duim en wijsvinger de randen te bewerken.
  • Verhit ruim zonnebloemolie in een pan en bak de pasteitjes goudbruin.
  • Laat de pasteitjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met chilisaus of currysaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze hartige pasteitjes.

Voedingswaarden

Serving: 2 pasteitjes | Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Borrelhapjes / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië