Pastinaak, citroen en amandelsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui fijngesneden
  • 450 g pastinaak geschild en in stukken gesneden
  • ½ tl gemalen komijn
  • 900 ml groentebouillon
  • 1 el peterselie versgehakt of koriander
  • 300 ml melk
  • 75 g amanderschaafsel kleiner gesneden
  • 1 citroen schil er van geraspt
  • zout
  • peper

Voor het serveren:

  • 4 el crème fraîche of zure room
  • 25 g amandelschaafsel geroosterd
  • takjes peterselie
  • citroenschil in dunne reepjes

Instructies

  • Bak de ui 5 min. in boter tot ze zacht is.
  • Voeg de pastinaak toe en roerbak 2-3 min.
  • Voeg de komijn, bouillon en peterselie erbij.
  • Laat dit 20 min. zachtjes koken.
  • Pureer de soep en schenk er de melk bij en voeg de amandelen en citroenschil toe.
  • Breng weer op temperatuur en op smaak met zout en peper.
  • Giet de soep in kommen en versier de soep met een lepel crème fraiche of zure room, geroosterd amandelschaafsel, peterselie en citroenschil.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Soep
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch