Pastinaken currysoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 volle eetlepel koriander
  • 1 afgestreken theelepel komijnzaadjes
  • 1 gedroogde rode peper
  • 1 theelepel gemalen geelwortel kurkuma
  • ¼ theelepel gemalen fenegriek
  • 1 middelgrote fijngehakte ui
  • 1 grote teen knoflook in de lengte in tweeën gesneden
  • 1 grote pastinaak geschild en in stukken gesneden
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 liter runderbouillon
  • liter room
  • gehakte bieslook of peterselie

Instructies

  • Maal de korianderzaadjes, komijnzaadjes, rode peper, kurkuma en fenegriek in een elektrische koffiemolen of stamp ze fijn in een vijzel.
  • Zorg, dat ze goed zijn gemengd.
  • Voor dit recept is niet alles van dit mengsel nodig, de rest kunt u in een goed afgesloten potje bewaren en gebruiken bij linzen of spinazie.
  • Smoor de ui, knoflook en pastinaak 10 minuten zachtjes in een gesloten pan in de boter.
  • Roer er de bloem en 1 eetlepel van het kruidenmengsel door en laat het geheel onder af en toe roeren nog 2 minuten bakken.
  • Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat de soep pruttelen tot de pastinaak helemaal gaar is.
  • Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer en verdun haar eventueel met water.
  • Controleer de smaak.
  • Breng de soep weer tegen de kook aan en voeg de room toe.
  • De soep mag nu niet meer koken.
  • Serveer de soep, bestrooid met bieslook of peterselie.
  • U kunt er in boter gebakken dobbelsteentjes brood bij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep