Penne rigate met achterham en asperges
Ingrediënten
- 300 gram penne rigate (pasta)
- 2 bundel(s) groene asperges (a 500 gram)
- 1 zakje bieslook
- 250 gram achterham (ambachtelijke, deli-afdeling)
- 25 gram boter
- 1 flesje kookroom (250 ml)
- 50 gram Diverse kaassoorten
Instructies
- Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Asperges wassen, houtachtige uiteinden eraf snijden en asperges in 8 minuten beetgaar koken.
- Bieslook fijnknippen.
- Ham in reepjes snijden.
- In ruime pan boter smelten.
- Ham 1 minuut meewarmen.
- Kookroom en bieslook erdoor roeren en zachtjes verwarmen.
- Saus met zout en peper op smaak brengen.
- Pasta met hamsaus over vier warme borden verdelen en met kaas bestrooien.
- Asperges ernaast leggen.