Penne rigate met achterham en asperges

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram penne rigate (pasta)
  • 2 bundel(s) groene asperges (a 500 gram)
  • 1 zakje bieslook
  • 250 gram achterham (ambachtelijke, deli-afdeling)
  • 25 gram boter
  • 1 flesje kookroom (250 ml)
  • 50 gram Diverse kaassoorten

Instructies

  • Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • Asperges wassen, houtachtige uiteinden eraf snijden en asperges in 8 minuten beetgaar koken. 
  • Bieslook fijnknippen.
  • Ham in reepjes snijden. 
  • In ruime pan boter smelten. 
  • Ham 1 minuut meewarmen. 
  • Kookroom en bieslook erdoor roeren en zachtjes verwarmen. 
  • Saus met zout en peper op smaak brengen. 
  • Pasta met hamsaus over vier warme borden verdelen en met kaas bestrooien. 
  • Asperges ernaast leggen.

Wijnadvies: Trio white Concha y Toro

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Pasta / Vlees