Peper met kippenmaagjes en kippenlevertjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 Madame Jeanettes
  • enkele teentjes knoflook
  • 150 gram kip
  • 150 gram kip
  • enkele eetlepels arachideolie
  • Zout
  • trassi naar smaak

Instructies

  • Kook de maagjes en de levertjes gaar en snijd ze heel klein.
  • Snijd de pepers (met mes en vork) klein.
  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
  • Doe eerst de knoflook en dan de peper in de pan en laat ze even bakken.
  • Voeg de trassi toe en schep om.
  • Doe er dan de maagjes, de levertjes en naar smaak zout bij en laat even bakken (niet te lang, want dan wordt de lever te zacht).
  • Basispeper
  • 1-2 rode of gele Madame Jeanette pepers (u kunt ook Spaanse pepers gebruiken. Als
  • u van 'heet' houdt, neem er dan wat meer)
  • 1/2 bol knoflook
  • 1-2 grote uien
  • ± 5 eetlepels olie (bijvoorbeeld arachide)
  • zout
  • Snijd de pepers, de knoflook en de uien fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de uien en de knoflook op middelhoog vuur lichtbruin.
  • Doe de peper erbij en laat ze even smoren.
  • Voeg naar smaak zout toe.
  • Als u het te scherp vindt, kunt u eerst de peper bakken; hij verliest dan enigszins zijn scherpte.
  • Aan bovenstaande basis kunt u zowel groente als fruit of vlees toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------