Recept afdrukken
No ratings yet

In Port gemarineerde Kip Curry met Groene Pepertjes

Ik had nog wat in Port gemarineerde kip over van de BBQ de avond ervoor. Zonde om weg te gooien toch? Dus dan kijken we even wat we nog in de kast hebben liggen en maken er weer een lekker gerecht van. Een Curry in dit geval. Alhoewel Curry wellicht niet de juiste benaming is vanwege de in alcohol gemarineerde kip. Desalniettemin is het een Curry-achtig gerecht geworden en heel erg lekker. Pittig! Maar lekker...
Recept categorieën: Curry's, Gevogelte, Kip

ingrediënten

Voor de Currypasta:

Voor de saus:

Laat het liefst een nacht intrekken maar zeker een halve dag.

    Tips / Opmerkingen

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Erwtjes en Munt salade met Ricotta

    Een heerlijk fris bijgerecht. Ideaal voor bij de barbecue of met een lekker stukje vlees. Lamsvlees bijvoorbeeld combineert super met munt.Eenvoudig en snel te maken, geen gedoe met verse erwten doppen. Gewoon een zak diepvries 'Jonge Velderwtjes' van Bonduelle, die zijn echt heel lekker.
    Recept categorieën: Groenten, Kaas
    Dieët: Vegetarisch

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Zet een kom koud water klaar.
    • Kook de erwtjes in een pannetje net onder water met wat zout ongeveer 4 a 5 minuten tot ze gaar zijn maar nog wel een 'bite' hebben.
    • Als ze te zacht zijn gaan ze stuk wanneer je de Ricotta erdoor roert en krijg je puree.
    • Giet ze af en gooi ze direct in de kom koud water om het kookproces te stoppen.
    • Roer een paar keer en giet weer af.
    • Doe ze in een kom.
    • Roer de Munt erdoor en maak op smaak met peper en zout.
    • Geef het even een paar minuten voordat het goed op smaak is.
    • Vooral de munt moet even intrekken.
    • Voeg tenslotte de Ricotta toe.
    • Verdeel het in kleine schepjes in plaats van 1 dikke klodder.
    • Dit roert makkelijker door zonder de erwtjes kapot te roeren.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Ravioli met Spinazie, Geitenkaas en Ricotta

    Ravioli. Heerlijke zachte gevulde kussentjes van pastadeeg met - dit keer - een vegetarische vulling van Spinazi, Ricotta en Geitenkaas. Ravioli hoeft niet echt in een saus te zwemmen. Het kan natuurlijk wel maar vaak overheerst dan de saus in plaats van de smaakmakende vulling. Daar heb je niet al die moeite voor gedaan. Deze ravioli wordt na het koken door wat gesmolten roomboter met Salie geschept. Meer niet. Het beste meel dat je kunt  gebruiken is pastameel. Tegenwoordig redelijk goed verkrijgbaar in Nederland, maar ik kijk vaak een vriendin, of mijn zus heel lief aan wanneer die weer een keer naar Italie gaan. De gereedschappen die je nodig hebt zijn een pastamachine en Ravioli uitstekers, of zoals ik, een Ravioli plank voor meerdere Ravioli tegelijk.Lees meer: https://www.mijnzuskooktvandaag.nl/products/ravioli-met-spinazie-geitenkaas-en-ricotta/
    Recept categorieën: Groenten, Kaas, Pasta
    Land van herkomst: Italië
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Vulling:

    Garnering:

    Bereidingswijze

    • De pasta maken:
    • In een keukenmachine met het kneedmes meng je alle ingrediënten totdat ze bolletjes gaan vormen, of 1 grote bol.
    • Daarna kneed je het op je werkblad met de hand tot een heerlijke zachte bol deeg.
    • Verpak in huishoudfolie en laat rusten in de koelkast.
    • De vulling maken:
    • In een wok doe je een scheutje olijfolie.
    • Dan roerbak je beetje bij beetje de spinazie.
    • Voeg op het eind de knoflook toe.
    • Je zult waarschijnlijk een hoop vocht onderin de wok krijgen.
    • Daarom moet je eerst de spinazie grondig afgieten, druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
    • Leg de spinazie even op een snijplank en snijd het met een groot mes nog wat fijner.
    • Doe het in een kom en meng de beide kazen erdoor.
    • Maak op smaak met peper en zout.
    • Zet in de koelkast om af te koelen en wat op te stijven.
    • Rol de pasta met je pastamachine tot platte vellen.
    • Niet al te dun, bij mij is stand 6 voldoende.
    • Dan is het afhankelijk van het gereedschap dat je gebruikt maar het komt erop neer dat je het deeg vult met het mengsel.
    • Probeer zo min mogelijk lucht in de kussentjes te krijgen.
    • Met een Ravioli steker of gekartelde roller:
    • Verdeel theelepels vulling over de onderste laag pasta.
    • Leg de bovenste laag voorzichtig eroverheen en probeer lucht tussen de vulling en de pasta zoveel mogelijk te vermijden.
    • Druk de bovenste laag stevig om de vulling heen en steek - of snijd - deze uit met de Ravioli steker.
    • Met een mal:
    • Zorg ervoor dat er voldoende bloem op de mal zit anders blijven ze plakken aan de mal.
    • Leg het onderste vel op de mal en druk deze licht aan op de randen.
    • Druk met je vingers of met de bijgeleverde drukvorm het deeg in de vormpjes naar beneden om een kuiltje te maken.
    • Vul de kuiltjes met vulling.
    • Leg de bovenste laag pasta eroverheen en met het bijgeleverde deegrollertje rol je over de bovenste laag en verwijder je het overtollige deeg.
    • Dit gebruik je weer voor de volgende laag.
    • Herhaal dit tot al je deeg op is, of je vulling.
    • Overgebleven deeg kan je prima invriezen trouwens.
    • Breng een ruime pan water met veel zout aan de kook en kook de Ravioli in zo'n 6 a 9 minuten gaar afhankelijk van de 'bite' die je wilt.
    • Terwijl de pasta aan het koken is verhit je een grote koekenpan of wok en bak je eerst de Pijnboompitten bruin, doe die in een kommetje.
    • In dezelfde pan doe je nu de Salie, bak die eventjes droog in de pan, dan smelt je op een laag pitje de boter.
    • Giet de ravioli af en doe deze bij de Salieboter.
    • Schep het op een bord, strooi kaas en pijnboompitjes eroverheen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tajine Kip met Granaatappel en Bulgur

    Ik zat zo op een zaterdag (terwijl ik in de keuken stond) een marathon van "A marriage of flavours" te kijken op 24Kitchen. Dat zijn koppels die allemaal koken met Arabische en Noord Afrikaanse invloeden. Heerlijk om inspiratie op te doen of producten te leren kennen die je nog niet kende. Zo zag ik hun Granaatappel Molasses gebruiken om kip mee te marineren. Oh dat leek me nou zo lekker! Ik weet dat de zure stroopachtige substantie het vlees heerlijk mals maakt, datzelfde doet Tamarinde namelijk in de Indonesische keuken. Gelukkig hebben wij een goede Toko die het verkoopt. Zo fijn dat je in ons kleine 'durpke' toch gewoon al die spullen kan krijgen. Ik heb het gerecht een beetje van de TV gespiekt en een groot deel de smaken zelf samengesteld. Ik ben bekend met de Marokkaanse/Noord Afrikaanse keuken en smaken en ben gek op mijn Tajine, Fijn om die weer een keertje te gebruiken!Lees meer: https://www.mijnzuskooktvandaag.nl/products/tajine-kip-met-granaatappel-en-bulgur/
    Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Stoofpot
    Land van herkomst: Arabisch, Marokko
    porties: 4 personen

    Equipment

    ingrediënten

    Marinade:

    Voor de Bulgur:

    Bereidingswijze

    • Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer minstens drie uur.
    • In de tajine een beetje olijfolie verwarmen en de uitjes licht fruiten, na een paar minuten de bosuitjes en knoflook erbij.
    • Ook even meefruiten.
    • Dan bak je de drumsticks bruin aan elke kant.
    • Doe de Koriander erover en verdeel de Sinaasappel tussen de drumsticks.
    • Doe een klein scheutje water in de tajine zodat de bodem nét bedekt is.
    • Doe het deksel erop en laat - onder af en toe checken en kip omdraaien - in ongeveer 40 minuten gaar stoven.
    • Na 40 minuten haal je de kip uit de tajine en zet die even apart in een afgedekte kom.
    • Haal ook de sinaasappel eruit, deze mag je weggooien.
    • Voeg de Zongedroogde tomaatjes toe en fruit die even mee in de saus.
    • Voeg de Bulgur toe, roer goed en laat deze helemaal voltrekken met de heerlijke saus terwijl je 'm lichtjes bakt. (5 minuutjes ongeveer).
    • Voeg nu het water toe, doe eerst even anderhalf kopje en kijk in hoeverre de Bulgur het vocht opneemt.
    • Roer goed door, zet het deksel weer op de tajine en op een heel zacht vuurtje nog even een minuut of 5 laten staan.
    • Strooi nu de mais eroverheen en roer zacht door.
    • Indien het nu erg droog is voeg je wat water toe maar niet teveel.
    • Laat het geheel nog een minuutje of 5 staan om de mais warm te maken,
    • Leg de kip er terug op en strooi de Granaatappel zaden er rijkelijk overheen, vervolgens de verse Munt.
    • Eet smakelijk!

    Perkedel Ajam
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Perkedel Ajam

    kippenballetjes
    Recept categorieën: Gevogelte, Kip
    Land van herkomst: Indonesië
    porties: 4

    Equipment

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Snijd het vlees van de botten, draai het 2 maal door de vleesmolen en draai er daarna de aardappelen doorheen.
    • Vermeng de aardappelen met kippenvlees, uien, knoflook, peper, zout en nootmuskaat.
    • Vorm er balletjes van.
    • Klop het ei los met 1 eetlepel water.
    • Haal de balletjes door paneermeel, vervolgens door het geklopte ei en daarna opnieuw door het paneermeel.
    • Bak de balletjes op in de frituurpan in hete olie.

    Zuiders Slaatje
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Zuiders Slaatje

    Recept categorieën: Barbecue, Salade
    porties: 2 personen
    Auteur: Onbekende Auteur

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Maak de dressing met het limoensap en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
    • Meng de tomaten, paprika, ui, ijsbergsla, peterselie en het pepertje door elkaar in een grote kom.
    • Giet er de dressing over en garneer met verse muntblaadjes.

    Tips / Opmerkingen

    Lekker verfrissend en super bij de BBQ.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tonijnsalade met Rijst

    Recept categorieën: Salade, Vis
    porties: 4 personen
    Auteur: Onbekende Auteur

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Meng alles behalve de eieren goed door elkaar in een saladekom, breng op smaak met de peper en het zout. garneer met de stukjes ei.
    • Fris serveren.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tomatensalade met Dragon

    Recept categorieën: Salade
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4
    Auteur: Onbekende Auteur

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en wat peper en zout.
    • Schep er de dragon door alsook de knoflook en de tomatenblokjes.
    • Laat minstens een uurtje rusten.
    • Op kamertemperatuur serveren.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Peterseliesalade

    Recept categorieën: Salade
    Auteur: Onbekende Auteur

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Meng de peterselie, de ajuin en het limoensap goed door elkaar.
    • Op smaak brengen met peper en zout.
    • Koud serveren.
    • Deze salade zorgt voor een aangenaam contrast met pikante gerechten.

    Tips / Opmerkingen

    Zeer lekker en verfrissend bij de barbecue.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gemarineerde Paprika

    Auteur: Onbekende Auteur

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Leg de paprika's gedurende 15 minuutjes onder de grill.
    • Keer ze regelmatig om.
    • Haal ze uit de grill en bedek ze met een propere theedoek.
    • Laat ze zo 5 minuutjes liggen zodat de damp het vel zacht kan maken.
    • Je kan nu het vel makkelijk van de paprika's halen.
    • Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de parika's in reepjes.
    • Doe de reepjes in een kom en voeg de knoflook, de peterselie, de azijn en de olijfolie toe.
    • Bijkruiden met peper en zout en goed door elkaar zetten.
    • Laat het geheel in de koelkast gedurende enkele uurtjes marineren.