Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met prei en Den Schelen Os Tripel

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de zalmfilet in dunne plakken en smeer ze in met weinig zout en peper uit de molen.
  • Verhit 2 eetlepels boter en olie in een koekenpan en bak de plakken zalmfilet hierin om en om.
  • Doe er de helft van het bier bij en gaar de plakjes zalm hierin ± 5 minuten.
  • Haal ze eruit en houd ze warm.
  • Voeg de mosterd, de rest van het bier en het fijngesneden wit van de prei aan het stoofvocht toe en laat 10 minuten stoven.
  • Roer tenslotte de crème fraîche door het stoofvocht en laat de saus wat inkoken.
  • Doe de plakken zalm terug in het stoofvocht en voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe.

Tips / Opmerkingen

Serveer met aardappelkroketjes, gestoofde reepjes venkelknol en gestoofde bleekselderij.
Drink er een goed gekoeld glas Den Schelen Os Tripel bij van de Maasland Brouwerij uit Oss.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met pruimen en Steenbrugge Dubbel Bruin

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de in plakjes gesneden varkenshaas hierin om en om.
  • Doe de fijngehakte ui, de fijngehakte knoflook, de in dunne reepjes gesneden pruimen, de geraspte sinaasappelschil en de gekneusde korianderzaadjes erbij en verhit onder regelmatig omroeren even goed door.
  • Doe er beetje bij beetje de helft van het flesje
  • bier bij en laat iets inkoken. B
  • reng op smaak met peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Serveer hierbij drooggekookte rijst of aardappelkroketjes en in boter gestoofde
broccoli of groene kool.
Drink er een glas gekoelde Steenbrugge Dubbel Bruin bij.
Steenbrugge Dubbel Bruin is een bier van brouwerij De Gouden Boom te Brugge. Het is een donker abdijbier met 6,5%alcohol en een stamwortgehalte van15,5 Plato.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasteitjes met kalfsragoût en St. Adriaans abdijbier

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: België
porties: 8 personen

Bereidingswijze

  • Snijd het kalfsvlees in blokjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en braad de blokjes vlees hierin aan.
  • Zet het vuur laag,doe er de fijngesneden stengels bleekselderij, de bouillon en de helft van het bier bij en laat dit 1½ uur stoven.
  • Voeg er een kwartier voor het einde van de stooftijd de fijngesneden champignons en de rest van het bier aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer tenslotte de allesbinder door het stoofvocht tot ragoûtdikte is ontstaan en houd
  • de ragoût warm.
  • Verwarm intussen de pasteibakjes in een op 160°C voorverwarmde oven.
  • Vul de warme pasteibakjes met de ragoût en garneer met het fijngehakte bieslook.
  • Serveer er ijsbergsla, plakjes komkommer en radijs en een milde mosterddressing bij.

Tips / Opmerkingen

Drink er een gekoeld glas St. Adriaans Abdijbier bij.
St. Adriaans Abdijbier is een bier van brouwerij BIOS, Van Steenberge in Ertvelde, België in opdracht van Taverne SAF te Geraardsbergen. 6,5% vol.alc., 15 graden Plato. Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Parelhoenboutjes met vijgen en Maredsous 8

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smeer de parelhoenboutjes in met peper en weinig zout en braad ze in een mengsel van de boter en de olie aan.
  • Zet het vuur lager, doe er de tomatenpuree, de fijngehakte ui, de knoflook, de fijngesneden vijgen, het takje tijm, de helft van het bier en de bouillon bij en laat dit geheel 1 uur zacht stoven.
  • Haal de boutjes uit de braadpan en houd ze warm.
  • Haal het takje tijm uit het stoofvocht.
  • Pureer het stoofvocht en doe het terug in de pan.
  • Roer er de rest van het bier door en verwarm het, met de boutjes erbij,nog 5 minuten.
  • Verdeel de parelhoenboutjes en de saus over 4 voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie.

Tips / Opmerkingen

Serveer met aardappelpuree, in boter gestoofde groene kool en in boter gebakken plakjes appel en drink er een glas Maredsous 8 op keldertemperatuur bij.
Maredsous 8 is een bier van brouwerij Moortgat in Breendonk-Puurs. 8% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paddestoelen met Westmalle Dubbel

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de paddestoelen zo snel mogelijk om en om.
  • Doe er de ui, de knoflook, het takje tijm en de fijngesneden ham bij en laat dit een paar minuten stoven.
  • Schenk er vervolgens de helft van het flesje bier bij, verwarm het en laat het wat inkoken.
  • Roer de crème fraîche door de saus, verwijder het takje tijm en garneer met fijngehakte bieslook.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.

Tips / Opmerkingen

Serveer met warme toast of stokbrood en drink er een goed gekoeld glas Westmalle Dubbel bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met ham en prei

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 2
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, spoel ze in ruim koud water en maak ze daarna droog met
  • keukenpapier.
  • Rasp ze op een grove rasp.
  • Maak de prei schoon.
  • Gebruik uitsluitend het witte en lichtgroene deel.
  • Snijd de prei in uiterst dunne ringen en spoel die in ruim koud water.
  • Laat ze op een zeef uitlekken.
  • Hak de ham tot grove kruimels.
  • Roer in een kommetje het ei los en voeg melk en een beetje zout en peper toe.
  • Schep in een grote kom aardappelen, prei en ham luchtig door elkaar.
  • Strooi er de helft van de geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat over.
  • Schep alles dan nogmaals luchtig om.
  • Doe alles over in een beboterde ovenschaal.
  • Schenk het ei-kaasmengsel er over en bestrooi alles met de rest van de geraspte kaas.
  • Leg de deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Plaats de schaal in het midden van de op 200 C. voorverwarmde oven.
  • Reken op een oventijd van 50 minuten.
  • Neem 12 minuten voor het einde van die tijd de deksel van de schaal of verwijder de folie.
  • Strooi het paneermeel over het gerecht en hier en leg daar een flintertje boter.

Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus

recept van Marjan van der Veer - 50plusser.nl
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 2 personen
Auteur: 50plusser.nl

Bereidingswijze

  • Varkenshaas insnijden en openklappen.
  • Peper erboven malen.
  • Snijvlak met ca. 1 eetlepel chutney insmeren,pruimen erop leggen en haas dicht klappen, vastzetten met cocktailprikkers.
  • Boter verhitten en vlees rondom bruin bakken , vlees in ca. 15 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Neem vlees uit de pan en voeg het sinaasappelsap en de rest van de chutney toe.
  • Roer de maizena glad met de room en bind hiermee het vocht.
  • Vlees in dikke plakken snijden, over 2 borden verdelen en saus erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met sperziebonen met cashewnoten en gebakken aardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeiensalade met wortelplakjes

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Salade
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de spinazie en dep de blaadjes voorzichtig droog.
  • Hak de worteltjes schoon en schaaf ze in plakjes.
  • Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  • Verkruimel de as de spinazie en dep de blaadjes voorzichtig droog.
  • Verkruimel de Magor.
  • Verdeel de spinazie, de wortelplakjes, de aardbeien en de Magor over een mooie schaal en schenk er de olie en de azijn over.
  • Bestrooi met wat zout en flink wat grof gemalen peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoenschnitzel gerold in kaas en ontbijtspek

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Kalkoen
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Plet de schnitzels tussen 2 velletjes huishoudfolie met behulp van een deegrol of zware koekenpan.
  • Doe op elke schnitzel wat zout, peper.
  • Strooi er wat paprikapoeder op en beleg met 2 plakjes cheddar.
  • Rol de schnitzels op.
  • Leg 2 plakjes spek naast elkaar.
  • Leg er een schnitzelrolletje op en rol de spek om het rolletje.
  • Herhaal dit voor alle schnitzels.
  • Zet het spek vast met een cocktailprikker.
  • Verhit een koekenpan op midden hoog vuur met een klont boter.
  • Bak de rolletje aan alle kanten aan tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Leg de rolletjes in een passende ovenschaal.
  • Deglaceer de pan met de witte wijn.
  • Schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
  • Voeg de kippenbouillon en de gedroogde dragon toe.
  • Voeg dan 3 eetlepels crème fraîche, zout, peper en paprikapoeder toe.
  • Roer het geheel door elkaar.
  • Schenk de saus over de rolletjes en laat nog 7 à 8 minuten garen in de oven.
  • Verdeel de rolletjes over de borden en geef er een pasta bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde aardappelen

Recept categorieën: Groenten, Kaas
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boen de aardappels on de kraan schoon.
  • Zet een ruime pan met water en wat zout op.
  • Kook de aardappels in ong. 30 minuten gaar.
  • Hol ze in de lengte uit en bewaar het uitgelepelde in een kom.
  • Laat ong. 5 cm over in de schil.
  • Rasp de kaas. Snijd de bieslook fijn.
  • Verwarm de oven voor op 180°c
  • Prak de aardappel in de kom fijn met een vork.
  • Voeg de ham, de bieslook, de kookroom, ⅔ van de geraspte kaas en de boter toe en meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel.
  • Zet de aardappelen in een ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas erover.
  • Plaats de schaal in de oven en laat gedurende 15 minuten gratineren.
  • Wil je een mooi korstje zet hem dan nog even onder de grill.