Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 wortelen
- 1 dl witte wijn
- 1 dl dragonazijn
- 30 gr boter
- 35 gr bloem
- ½ liter bouillon
- 1 klein blikje peperbollen in eigen vocht
- zout
- gemalen tijm
Instructies
- Maak de ui schoon, was hem en snipper hem fijn.
- Maak de wortelen schoon, was ze en snijd ze in grove stukken.
- Giet de wijn en de azijn in een pan, voeg de wortelen en de ui toe en laat ± 10 minuten sudderen.
- Smelt de boter en laat die bruinen.
- Voeg al roerend de bloem toe en laat die eveneens bruinen, zo verkrijgt u een bruine roux.
- Giet al roerend de bouillon bij de roux en laat doorkoken.
- Voeg nu de groenten en het vocht bij de saus en voeg de kruiden toe.
- De hoeveelheid toegevoegde peperbollen ,van 1 eetlepel tot de hele inhoud van het blik bepaalt de smaak van de saus.
- Laat op een laag vuur nog 10 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Verwijder voor het opdienen de wortelen.