Pepersaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl dragonazijn
  • 30 gr boter
  • 35 gr bloem
  • ½ liter bouillon
  • 1 klein blikje peperbollen in eigen vocht
  • zout
  • gemalen tijm

Instructies

  • Maak de ui schoon, was hem en snipper hem fijn.
  • Maak de wortelen schoon, was ze en snijd ze in grove stukken.
  • Giet de wijn en de azijn in een pan, voeg de wortelen en de ui toe en laat ± 10 minuten sudderen.
  • Smelt de boter en laat die bruinen.
  • Voeg al roerend de bloem toe en laat die eveneens bruinen, zo verkrijgt u een bruine roux.
  • Giet al roerend de bouillon bij de roux en laat doorkoken.
  • Voeg nu de groenten en het vocht bij de saus en voeg de kruiden toe.
  • De hoeveelheid toegevoegde peperbollen ,van 1 eetlepel tot de hele inhoud van het blik bepaalt de smaak van de saus.
  • Laat op een laag vuur nog 10 minuten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Verwijder voor het opdienen de wortelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst België