Peren cupcakes

Peren cupcakes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten voor het cakeje:

  • 150 gram boter
  • 150 gram Suiker
  • 1 Mespuntje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 190 gram Bloem
  • ½ tl Bakpoeder
  • ¼ tl Natrium bicarbonaat
  • 40 ml slagroom ongeklopte

Ingrediënten voor de peren:

  • 2 peren
  • 1 klontje boter
  • snuif kaneel
  • 1 el bruine suiker of honing naar smaak

Ingrediënten voor de gedroogde perenschijfjes:

  • 200 ml water
  • 235 gram suiker
  • 1 peer in hele dunne schijfjes gesneden.

Ingrediënten voor de topping:

  • 400 ml slagroom 40% vetgehalte
  • 125 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • Snuif kaneel

Eventueel:

  • 50 ml perensap als je dit hebt, het hoeft niet persé !

Instructies

  • Zet het water met de suiker op en breng dit aan de kook.
  • Laat het even verder inkoken en was de peer.
  • Snijd de peer in heel dunne schijfjes en voeg deze toe een het suikerwater.
  • Laat de peertjes een minuutje of 5 koken in het suikerwater.
  • Zet een bakplaat klaar met bakpapier.
  • Haal de schijfjes peer uit het suikerwater en leg ze mooi los van elkaar op de bakplaat.
  • Zet deze in een voorverwarmde oven van 120°C en laat de peertjes drogen.
  • Dit duurt ca 1.5 uur.
  • Draai de schijfjes nog even om en laat de andere kant ook nog een half uurtje na drogen.
  • Neem een pan en doe hierin een klontje echte boter.
  • Schil de peer en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de peer in partjes en blokjes en doe ze in de pan.
  • Bak de peertjes een aantal minuutjes en voeg dan een snuif kaneel en de eetlepel bruine suiker of honing toe.
  • Laat nog even sudderen en daarna afkoelen.
  • Als de perenschijfjes klaar zijn verhoog je de temperatuur naar 175°C en ga je verder met het maken van het cupcake beslag.
  • Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
  • Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom.
  • Klop verder. Voeg als laatste 40 ml slagroom toe en klop kort verder.
  • Neem de blokjes peer er bij en voeg deze toe.
  • Spatel de peertjes onder het beslag.
  • Neem een ijslepel en vul de cupcake papiertjes met een lepel beslag.
  • Bakken op 175°C ca 20 à 25 minuutjes.
  • Doe altijd de prikkertest !
  • Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op een taartrooster.
  • Klop 400 ml slagroom samen met 125 gr mascarpone, een snuif kaneel en 50 gr poedersuiker tot een stijve massa.
  • Ik had nog wat perensap over van de dag er voor en heb hiervan ook nog 50 ml bij de slagroom gedaan.
  • Dit hoef je niet te doen als je dit niet in huis hebt.
  • Neem een spuitzak met spuitmondje M1 van Wilton en vul de zak.
  • Spuit een mooie dot slagroom op de cupcake en steek er een gedroogd schijfje peer in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins