Peren met mascarpone
Aller Hande 1997
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 50 g roomboter
- 100 g witte basterdsuiker
- 2 dl witte wijn zoete
- 4 sappige peren Triomphe de Vienne, Doyenne du Comice,
- 150 g mascarpone bakje á 250 g, Poleghi,
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze
- Sinaasappel schoonboenen en schil er dun afraspen.
- Halve sinaasappel uitpersen.
- In koekenpan boter smelten.
- Suiker erdoor roeren en op halfhoog vuur al roerend mooi goudbruin laten worden. 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil en wijn erdoor roeren.
- Blijven roeren tot suikermengsel is opgelost.
- Ca. 5 minuten laten inkoken tot dikke saus ontstaat. Iets laten afkoelen.
- Intussen peren schillen, klokhuizen verwijderen en peren elk in acht partjes snijden. Besprenkelen met 2 eetlepels sinaasappelsap. In kom mascarpone losroeren met vanillesuiker.
- Op vier borden partjes peer mooi neerleggen.
- Karamelsaus erover schenken.
- Mascarpone ernaast scheppen.