Gemarineerde sinaasappel met yoghurtijs
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 handsinaasappels
- 1 perssinaasappel
- 175 g suiker
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 450 ml yoghurtijs naturel
- 2 takjes munt
Bereidingswijze
- Hand Sinaasappels dik schillen, om witte vlies te verwijderen.
- Vruchtvlees in dunne plakken snijden.
- Andere sinaasappel uitpersen.
- In steelpan sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook brengen.
- Mengsel op laag vuur 5 minuten laten inkoken tot siroop ontstaat.
- Pan van vuur nemen en siroop iets laten afkoelen.
- Kardemom Poeder erdoor roeren.
- Plakken sinaasappel in lage schaal leggen en siroop erover schenken.
- Zo minstens 30 minuten laten staan, zodat smaken kunnen intrekken.
- Af en toe voorzichtig omscheppen.
- Plakken sinaasappel over vier borden verdelen.
- Met natgemaakte ijsbolletjestang of ijsschep 4 mooie bollen uit ijs scheppen en naast sinaasappel leggen.
- Garneren met reepjes munt.