Perziken Gestoofd in Rosé met Mascarpone

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 ml rosé
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 4 perziken
  • 250 g mascarpone

Instructies

  • Breng de rosé in een kleine pan met dikke bodem aan de kook.
  • Los al roerend de basterdsuiker op in de kokende rosé.
  • Was de perziken voorzichtig en leg ze in de pan.
  • Dek af en laat ze zachtjes gedurende 10 minuten stoven.
  • Draai ze af en toe om.
  • Haal de perziken uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen in een zeef.
  • Laat het stoofvocht in de pan in 10-15 minuten tot de helft inkoken, tot het stroperig wordt.
  • Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, zodat de suikerstroop niet verkleefd.
  • Laat de siroop afkoelen.
  • Leg de perziken op vier borden en schep de mascarpone ernaast.
  • Schenk de ingekookte rosésiroop over de mascarpone.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de perziken eventueel vervangen door abrikozen. Reken op 3 abrikozen per persoon en laat ze 5-8 minuten koken.
Wijnadvies:
Voor een perfecte wijnmatch, kies een rosé met fruitige tonen zoals een Provence rosé. De verfrissende zuurgraad en fruitige aroma's van de wijn zullen de perziken en de romige mascarpone perfect aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 25 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch