Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met mosselsaus

Recept categorieën: Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een grote pan veel water met zout aan de kook. Voeg 1 el olie
  • toe en laat de spaghetti in 12 … 15 minuten gaar koken. Giet de
  • spaghetti in een vergiet, laat ze goed uitlekken en doe ze terug in de
  • pan.
  • Kluts de eieren en breng ze met zout, nootmuskaat en peper op smaak.
  • Schenk de eieren over de spaghetti en laat de massa stollen.
  • Schil voor de mosselsaus de ui en de knoflook en hak ze fijn.
  • Verhit de olie. Voeg de ui, de knoflook, de peterselie en de oregano toe
  • en laat alles circa 3 minuten zachtjes stoven.
  • Strooi het vleesjuspoeder in water en roer het glad.
  • Doe de mosselen, de witte wijn, de tomatenpuree en de vleesjus bij de
  • gestoofde groente. Roer alle ingredienten goed door en laat de saus nog
  • circa 5 minuten trekken. Kruid de saus na en geef ze bij de spaghetti.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselsalade met kruiden

Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereid uit het citroensap, de cayennepeper en de olie een marinade.
  • Meng de mosselen met de marinade en laat alles goed intrekken.
  • Schep net voor het opdienen de kruiden erdoor en leg de mosselsalade op
  • een bedje van slabladeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante mosselcocktail

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
  • Laat ze volledig afkoelen.
  • Was de blaadjes sla, dep ze droog en doe ze in 4 cocktailglazen of
  • schalen.
  • Leg afwisselend een laagje mosselen, die u ondertussen uit de schelpen
  • heeft genomen, paprika en erwten op de slablaadjes.
  • Hak de peterselie fijn en meng ze met de tomatenketchup, de roomen het
  • citroensap.
  • Breng de saus met de kruiden pikant op smaak en schenk ze over de
  • cocktail.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene lagune

Mosselcocktail
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereid van de yoghurt, de mayonaise en de kruiden een pikante marinade.
  • Snijd de paprika in repen en de tomaten in dobbelsteentjes.
  • Leg de paprika, de tomaten en de mosselen in de marinade. Verdeel het
  • gerecht over 4 glazen schalen. Garneer met schijfjes ei en peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle fijne mosselsoep

Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de tomatensoep, de champignonsoep en de koffiemelk en breng alles
  • aan de kook.
  • Doe de mosselen en de garnalen in de kokende soep. Nu niet meer koken.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak en bestrooi ze met de gehakte
  • peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Catalaanse mosselsoep

Recept categorieën: Soep, Vis
Land van herkomst: Spanje
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle
  • schelpen open staan. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en
  • bewaar het kooknat.
  • Verhit de olie in een grote pan en stoof de gehakte uien en de eveneens
  • gehakte tomaten.
  • Voeg het kooknat toe en vul het met ze veel bouillon op dat u genoeg
  • heeft voor 4 borden. Laat het geheel nog eens opkoken.
  • Voeg de cognac en de geroosterde sneetjes stokbrood toe en roer alles
  • om. Stamp de knoflook met wat zout, kaneel, peper en de gehakte
  • peterselie in een vijzel.
  • Doe er een beetje kooknat van de soep bij en giet alles weer terug in de
  • pan. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze eveneens in de pan.
  • Schep alle ingredienten door elkaar, laat er even de kook over komen en
  • roer de geraspte kaas door de soep.

Manhattan Clam Chowder
Recept afdrukken
No ratings yet

Manhattan Clam Chowder

Amerikaanse mosselsoep
Recept categorieën: Soep, Vis
Land van herkomst: America
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de mosselen in het kokende, licht gezouten water. Laat ze circa 10
  • minuten koken tot de schelpen open staan. Giet het kooknat af en bewaar
  • het. Laat de mosselen afkoelen.
  • Schil ondertussen de uien en hak ze fijn. Maak de bleekselderie en de
  • wortelen schoon en snijd ze in schijfjes. Blancheer de tomaten, ontvel
  • ze en snijd ze in vieren. Snijd het spek in blokjes.
  • Fruit het spek en de uien in een pan, voeg de andere groente toe en
  • stoof alles zachtjes.
  • Blus met het kooknat en breng het gerecht met de tijm, het laurierblad,
  • zout en peper op smaak.
  • Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen toe en laat alles 1
  • uur zachtjes koken.
  • Voeg de mosselen toe en laat de soep nog eens kort opkoken.
  • Roer de peterselie onder.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde mosselsoep

Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een pan een bodempje gezouten water aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan. Schrik de
  • mosselen kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
  • Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de groente.
  • Blus met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de erwten en schelpjes toe en laat alles 10 minuten koken.
  • Voeg voor het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe.
  • Breng het gerecht met peper op smaak en bestrooi het met de gehakte
  • peterselie.

Mossels
Recept afdrukken
No ratings yet

Mossel champignonragout met rijstrand

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
  • Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
  • Was de champignons, maak ze schoon, snijd ze in plakjes en fruit ze.
  • Was de gemengde paddestoelen, maak ze schoon, snijd ze in kleine stukjes
  • en doe ze bij de champignons.
  • Snipper de uien fijn, fruit ze in de boter, bestuif ze met bloem en blus
  • het papje met de bouillon en de wijn. Blijf roeren tot de saus smeuig
  • is.
  • Voeg de mosselen en de paddestoelen toe en breng het geheel met peper en
  • zout op smaak. Rond de saus af met room en indien gewenst met een
  • scheutje citroensap.
  • Kook de rijst en vul de ringvorm met de rijstmassa.
  • Stort de rijst en vul de opening met rago–t. Bestrooi het met
  • fijngehakte peterselie.

Mosselen … la Bocuse
Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselen … la Bocuse

Recept categorieën: Vis
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak het in de boter.
  • Blus met circa 1/3 liter wijn.
  • Snijd de knoflook in dunne schijfjes en de wortelen en de sjalotten in
  • reepjes. Doe alles in de pan en laat het koken tot de wortelen gaar zijn
  • (eventueel 2 … 3 minuten voorgaren in de magnetron).
  • Voeg weer 1/3 liter rode wijn, de schoongemaakte en gehalveerde
  • champignons, de selderie en de tijm toe en laat het geheel kort opkoken.
  • Schep de gegaarde selderiestengel uit de pan en leg hem apart.
  • Voeg de schoongemaakte mosselen toe en laat alles circa 15 minuten zacht
  • koken tot de mosselen open staan. Verwarm ondertussen een grote schaal
  • in de oven.
  • Vul de mosselen en de groente in de warme schaal en houd ze verder warm.
  • Giet de laatste 1/3 liter rode wijn bij het kooknat, bind het met
  • ma‹zena en roer de crŠme fraŒche door.
  • Breng de saus met zout, versgemalen peper en cognac op smaak en giet ze
  • over de mosselen. Gebruik de selderiestengel en de gehakte peterselie om
  • te garneren.