Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese kippensoep van appie

Recept categorieën: Kip, Soep

Bereidingswijze

  • Snijd de rode peper (met of zonder zaadjes) in hele dunne schijfjes
  • Winterspelen in lucifer dikke reepjes.
  • Schil en rasp de gemberwortel
  • Leg de kipfilet samen met de wortel en rode peper en de sherry in het water en breng aan de kook.
  • Neem de gare kipfilet uit de bouillon, doormidden snijden en in dunne plakjes weer bij de bouillon doen.
  • Doe nu ook de shii-takes bij de bouillon en even koken.
  • Ondertussen de Bosui in ringetjes snijden en toevoegen.
  • De bouillon met de sojasaus op smaak brengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Veldsla met lentegroenten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Lunch, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peultjes schoonmaken, grote exemplaren in de lengte halveren.
  • Plakje van onderkant aspergetips snijden.
  • Minimaïs in de lengte halveren.
  • In ruime koekenpan 3 eetlepels olie verhitten.
  • Maïskolfjes en peultjes 1 minuut bakken.
  • Rest van groenten toevoegen en nog 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen.
  • Vuur uitdraaien.
  • Azijn in pan schenken, groenten bestrooien met peper en zout en nogmaals omscheppen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Worteltjes van veldsla verwijderen en sla over vier borden verdelen.
  • Op elk bord kwart van groentemengsel scheppen en marinade uit pan erover lepelen.
  • Met dunschiller kleine krullen kaas erboven schaven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise vissoep allerhande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Lunch, Soep, Vis
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan olie verhitten en de currypasta 1 minuten fruiten.
  • Tomatenblokjes toevoegen en nog 2 minuten zachtjes bakken.
  • Kokosmelk, 500 ml water, vissaus en sojasaus in pan schenken.
  • Soep aan de kook brengen.
  • Tilapia toevoegen en soep nog 3 minuten zachtjes koken, tot vis gaar is.
  • Eventueel op smaak brengen met extra vissaus en sojasaus.
  • Soep on afgedekt laten afkoelen.
  • Peultjes, paprika en stoneleeks schoonmaken, in stukjes snijden en in plastic zakje verpakken.
  • Soep en groenten tot gebruik gekoeld bewaren.
  • (Tijdens vervoer deksel op de soeppan eventueel met breed plakband vastzetten).
  • Op picknickplaats groenten door vissoep roeren.
  • Soep verwarmen en 3-5 minuten zachtjes laten koken, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Soto ajam van AllerHande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bouillon in pan met knoflook, gember, sereh, rode peper en kurkumà aan de kook brengen.
  • Bouillon 10 minuten op laag vuur laten trekken en boven kom zeven.
  • Intussen eieren in 8 minuten hardkoken, afgieten en onder koud stromend water afspoelen.
  • Eieren pellen en halveren.
  • Bouillon snel laten afkoelen (bijvoorbeeld in bak met ijswater) en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
  • Kip en peultjes erdoor roeren en in 5 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Intussen in kom mihoen in kokend water laten wellen.
  • Mihoen in vergiet laten uitlekken en over vier diepe borden verdelen.
  • Taugé en Chinese kool erop leggen.
  • Bouillon met kip en peultjes in borden met mihoen en groenten scheppen.
  • Eipartjes in soep leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met wortellinten en tonijn

AllerHande 2006
Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken.
  • Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  • Klop een dressing van 4 eetlepels olie, de azijn en 1 theelepel mosterdzaad.
  • Breng op smaak met zout en de pepermix.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan.
  • Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren).
  • Laat de tonijn even rusten, snijd 'm in plakken en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing.
  • Verdeel de salade over twee borden en verdeel de tonijn erover.
  • Bestrooi met de rest van de mosterdzaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde zalm met ui bieslookboter

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen.
  • Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen.
  • Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen.
  • Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken).
  • Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 minuten gaarstomen.
  • Vis op bord leggen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen.
  • Lekker met risotto.

Tips / Opmerkingen

Behalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde sliptong met gember bietensaus

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkel, wortel en peultjes schoonmaken en groenten in luciferdunne reepjes snijden.
  • Uien pellen, 1 ui halveren en 3 in dunne ringen snijden.
  • Halve ui in dunne reepjes snijden (andere helft wordt niet gebruikt).
  • Van sliptong met fileermes voorzichtig filets lossnijden (of scholfilets in de lengte halveren).
  • Vis inwrijven met zout en knoflook.
  • Biet in stukjes snijden. In keukenmachine biet met azijn tot gladde saus pureren.
  • Gember schillen en zeer fijn hakken of raspen.
  • Suiker in steelpan met dikke bodem op laag vuur verwarmen, tot suiker gesmolten is.
  • Gember toevoegen en saus iets laten kleuren.
  • Bietenpuree erdoor roeren en saus 10 minuten zachtjes laten koken, tot suiker opnieuw is opgelost.
  • Eventueel verdunnen met scheutje azijn of water.
  • Saus boven andere pan door fijne zeef wrijven.
  • Maïzena oplossen in enkele lepels water en door saus roeren.
  • Nog even doorwarmen tot saus lichtgebonden is, op smaak brengen met zout.
  • Oven voorverwarmen op 125 °C.
  • Frituurolie verhitten tot 180 °C.
  • Bloem op bord strooien, uiringen erdoor wentelen.
  • Overtollige bloem afschudden (bloem bewaren!).
  • Uiringen in porties in 2 minuten frituren.
  • Bakplaat bekleden met keukenpapier, gefrituurde uiringen erop leggen.
  • In oven uiringen ca. 10 minuten laten drogen, zodat ze krokant blijven.
  • Intussen in vetvrije kom eiwitten met handmixer stijfkloppen.
  • In andere kom bakmeel met bier tot glad beslag kloppen dat als lint van lepel loopt.
  • Eiwit door beslag spatelen.
  • Visfilets door bloem wentelen en door beslag halen.
  • Filets met 4 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin frituren. In oven warmhouden.
  • In wok olie verhitten en uireepjes glazig fruiten.
  • Venkel, wortel en peultjes toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
  • Taugé toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Groentemix in midden van vier warme borden scheppen.
  • Visfilets erop leggen en bieten-gembersaus eromheen scheppen.
  • Garneren met uiringen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frikadellen Spies

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Snijd de frikadellen in vijf stukken.
  • Meng de sambal met de djahé, de ketjap, de knoflook en de olie, schep de frikadellen en de
  • peultjes door deze marinade en laat de smaken minstens 15 minuten intrekken.
  • Rijg de stukken frikadel en de peultjes om en om aan de stokjes.
  • Gril de frikadellen spiezen in 5 minuten bruin en knapperig.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met groene groenten

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Sperziebonen en peultjes schoonmaken en halveren.
  • Broccoli in kleine roosjes verdelen, stronk in stukjes snijden.
  • In pan met ruim kokend water met zout groenten in 3-4 minuten beetgaar koken.
  • Olijven halveren.
  • Groenten afgieten en samen met roomkaas en olijven door couscous scheppen.
  • Geheel op smaak brengen met zout en peper.
  • Couscous op de borden scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocado Grapefruit Salad

Allerhande 2006
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng een pannetje water aan de kook, voeg zout toe en kook de peultjes circa 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel ze af met koud water.
  • Schil de avocado's en schaaf er met de dunschiller mooie linten van.
  • Besprenkel ze met citroensap.
  • Schil de grapefruits en snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan in 1-2 minuten goudbruin.
  • Klop een dressing van de rest van het citroensap, de olijfolie, appelstroop en mosterd, breng op smaak met zout en peper.
  • Rol de avocadolinten tot krullen en zet ze in het midden van het bord.
  • Leg de grapefruitpartjes eromheen en steek de peultjes rechtop tussen de avocadokrullen in.
  • Sprenkel de dressing en de sesamzaadjes over het bord.