Peultjes-aspergesalade met hammousse

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kuipje Boursin Cuisine 3 pepers
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepel grove mosterd
  • 300 g boerenachterham
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 200 g gekookte asperges witte
  • 200 g peultjes beetgaar
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 kleine krop sla Frisee
  • tuinkers
  • peper
  • zout

Instructies

  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Pureer de ham zeer fijn in een keukenmachine.
  • Verwarm de wijn en los de gelatine erin op.
  • Roer er 1 dl Boursin Cuisine, mayonaise en mosterd erdoor.
  • Doe er vervolgens de ham bij.
  • Breng het smaak met peper en smaak.
  • Bekleed 4 grote ronde koffiekopjes met plastic folie en schep de hammousse erin.
  • Druk dit stevig aan en dek het af met folie.
  • Laat het 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de asperges in schuine stukjes.
  • Scheur de sla in stukjes.
  • Maak een sausje van 4 eetlepels Boursin Cuisine, olijfolie en de azijn.
  • Pel de eieren en snijd ze in dunne plakken.
  • Stort de hammousse over op 4 borden.
  • Serveer op elk bord een halve eetlepel Boursin Cuisine.
  • Verdeel de asperges, peultjes en de frisee sla met de saus om de hammousse.
  • Garneer het met plakjes ei en bestrooi het met tuinkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade