Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sis kebab

vlees aan spiezen
Recept categorieën: Barbecue, Rundvlees, Warme hapjes
Land van herkomst: Turkije
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak eem marinade van de wijn, azijn, piment,tijm,uitgeperste knoflook,parikapoeder, zout,peper, en de olie.
  • Snij het vlees in blokken en de uien in stukken.
  • Doe de tomaten even in kokend water en laat ze "schrikken" met koudwater en ontpel ze, verwijder de pitten en snij ze in stukken.
  • Doe alles in de marinade en roer het goed om, laat het een nacht in de koelkast marineren.
  • Af en toe even roeren.
  • Haal dan alles uit de marinade en laat het uitlekken.
  • Maak de spiezen om en om vlees, uien en tomaten en smeer ze in met wat olie en laat ze op een hete grill of barbecue gaar worden.

Tips / Opmerkingen

Serveer de spiezen met een salade en stokbrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Syllabub

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Citroen onder koud water goed schoonboenen.
  • Met citroentrekker smalle reepjes schil van citroen trekken (of citroen met scherp mesje dun schillen en schil in smalle reepjes snijden) en in kommetje met koud water leggen.
  • Citroen uitpersen. In (steel)pan citroensap, sherry, suiker, kaneelstokje, kruidnagel, piment en nootmuskaat al roerend zachtjes verwarmen, blijven roeren tot suiker is opgelost.
  • Pan van vuur nemen en sherrymengsel ca. 1 uur laten staan.
  • Intussen in kom slagroom half stijf kloppen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Kaneelstokje en kruidnagel uit sherrymengsel nemen.
  • Sherrymengsel in dun straaltje door slagroom kloppen tot luchtig mengsel (= syllabub) ontstaat.
  • Syllabub in glazen scheppen.
  • Garneren met citroenreepjes. In elk glas 1 kaneelbiscuit steken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 255kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mosselen grondig wassen.
  • Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
  • Uien en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten.
  • Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen.
  • Specerijen al roerend 1 minuut meebakken.
  • Wijn en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen.
  • Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen.
  • Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn.
  • Pan zo nu en dan flink omschudden.
  • Intussen blaadjes van takjes koriander plukken.
  • Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien.
  • Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander.

Tips / Opmerkingen

Geen grote pan?
Verdeel de saus dan over twee pannen en bereid de mosselen in twee gedeeltes.
Serveer er pide bij (plat Turks brood) of geroosterde shoarmabroodjes.
 

Nutrition

Calorieën: 255kcal | koolhydraten: 11g | Eiwit: 22g | Vet: 14g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse kipfilet in pikante saus van Ch. Brehant

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mexico
porties: 4
Calorieën: 395kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pepers halveren, zaadjes verwijderen.
  • Wok verhitten.
  • Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen.
  • In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren.
  • Afblussen met 1 dl water.
  • Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
  • Banaan pellen, in plakjes snijden.
  • In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen.
  • Kipfilet in grove stukken snijden.
  • Courgette wassen en in plakken snijden.
  • Bouillontablet boven saus verkruimelen,2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen.
  • Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met warme taco's of tortilla's.

Nutrition

Calorieën: 395kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 35g | Vet: 23g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Wild
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Calorieën: 420kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en halveren.
  • Helft in ringen snijden, andere helft fijn snipperen.
  • Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met uiringen.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Tomaat wassen en in stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Hazelnoten en pruimen grof hakken.
  • In pan helft van boter verhitten.
  • Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken.
  • Tomaat, hazelnoten,pruimen, tijm, piment, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen.
  • Saus ca. 15 minuten laten sudderen.
  • Tijm uit pan nemen, saus met staafmixer glad pureren.
  • Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten.
  • Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden.
  • Chocolade breken en in saus laten smelten.
  • Saus zachtjes doorwarmen.
  • Vlees en saus over borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gegratineerde aardappels en zuurkool.
 

Nutrition

Calorieën: 420kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 31g | Vet: 26g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Moussaka met Alpro soya fijngehakt

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Snijd de aubergines in plakjes en besprenkel ze met zeezout.
  • Laat 20 minuten staan.
  • Snipper ondertussen de uien fijn en smoor ze 5 minuten in een koekenpan met 2 eetlepels olie.
  • Voeg het Alpro® soya Fijngehakt, de tomaten puree, en specerijen toe en laat dit 2 minuten verder sudderen.
  • Voeg als laatste de tomaten uit blik toe en kook het nog 10 minuten.
  • Spoel de aubergines af en dep ze droog.
  • Leg ze op een oven schaal met een klein beetje olijfolie en bak ze in ca. 10 minuten gaar in de oven.
  • Doe een beetje broodkruin in een ovenschaal en leg dan om en om het gehakt en de aubergine in de schaal.
  • Eindig met de Alpro® Soya Cuisine.
  • Bak het geheel 15 minuten in de oven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige kipballetjes in tomatensaus

Recept categorieën: Hapjes, Kip
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom kipgehakt,ui,piment,pijnboompitten en 1½eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen.
  • In braadpan olie verhitten en balletjes in ca.7minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rest van peterselie erover strooien.
  • Warm of koud serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst:
Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemberkoek 2

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Nederland
Auteur: F. W. Reuchlin-Kolff

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Een deksel van een groot Verkade biscuits blik invetten en met paneermeel bestrooien.
  • Oven voorverwarmen.
  • Alle ingrediënten doorelkaar roeren. [Bloem met bakpoeder zeven].
  • Op het laatst de lauwe melk erbij doen.
  • Vorm [deksel] mee vullen en dadelijk in de oven die men op half draait.
  • Ongeveer 20 a 30 minuten bakken.
  • Dit hangt van de oven af. ’t Eerste kwartier niet in de oven kijken.
  • De koek moet ongestoord kunnen rijzen.
  • Laten afkoelen op treef.
  • De koek laat zich aardig versieren.
  • Eerst glazuur aanbrengen wanneer de koek bekoeld is.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie's stoofschotel uit de slowcooker

voor 4 personen
Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Nederland
Auteur: Sandra Kemna

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sperziebonen en krieltjes vóór koken en apart zetten.
  • De vleesblokjes bestrooien met peper, zout en flink wat bloem.
  • De kwart uienringen (in de uitneembare pan van de slowcooker als dat mogelijk is en anders in een andere pan) in een scheutje olie fruiten en de tomatenpuree en de Greensweet Stevia Brown (of bruine suiker) toe voegen.
  • Even roerbakken en af blussen met het bruine bier.
  • Laat dan even 5 minuten pruttelen.
  • Doe dan alle andere ingrediënten erbij in de slowcooker (of doe alles in de slowcooker als je de uien in een andere pan gefruit hebt), meng goed met elkaar en zet 7 tot 8 uur op low.

Tips / Opmerkingen

Lekker makkelijk want je hebt groente, aardappel en vlees in één pan.
Ik maak dit in de middag als ik vroeg vrij ben van mijn werk, zet het in de koelkast en doe het de volgende dag op kamer temperatuur in de slowcooker, ( Ik heb het geluk een slowcooker te hebben met uitgestelde starttijd maar je kunt, mits je een analoge slowcooker hebt!, ook een timer op je eigen slowcooker zetten. Dan gaat hij aan wanneer jij dat wil. In de zomer met warm weer moet je natuurlijk je vlees niet te lang ongekoeld laten. Gewoon je eigen gezonde verstand gebruiken wat wanneer wel en niet kan buiten de koelkast.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakschotel van aardappels en groenten

Recept categorieën: Airfryer, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de krielaardappels in een kom, voeg er één eetlepel olie aan toe en meng dit goed door elkaar.
  • Bak de aardappels in de airfryer tot ze mooi bruin beginnen te worden.
  • Terwijl de aardappels bakken, snij de groenten in blokjes van ongeveer één cm.
  • Als de aardappels klaar zijn, voeg er alle gesneden groenten bij en bak met een paar keer schudden de roerbakschotel af.
  • Beetje zout en peper erover en opdienen.

Tips / Opmerkingen

Omdat in heel veel groenten ook water zit, kunnen groenten gekookt worden zonder water (roosteren) in de airfryer. Snij de groenten mooi in blokjes, zodat de warmte meteen in de groenten trekt en ze mooi gelijkmatig gaar worden.