Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Sis kebab
vlees aan spiezen
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 500 gram biefstuk
- ¼ liter rode wijn
- 2 eetlepels rode azijn
- 3 eetlepels olie
- Zout
- peper
- 2 theelepels milde paparikapoeder
- ½ theelepel piment meer mag, maar ik vind het snel gaan overheersen
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 3 tomaten
- Olie om in te vetten
Bereidingswijze
- Maak eem marinade van de wijn, azijn, piment,tijm,uitgeperste knoflook,parikapoeder, zout,peper, en de olie.
- Snij het vlees in blokken en de uien in stukken.
- Doe de tomaten even in kokend water en laat ze "schrikken" met koudwater en ontpel ze, verwijder de pitten en snij ze in stukken.
- Doe alles in de marinade en roer het goed om, laat het een nacht in de koelkast marineren.
- Af en toe even roeren.
- Haal dan alles uit de marinade en laat het uitlekken.
- Maak de spiezen om en om vlees, uien en tomaten en smeer ze in met wat olie en laat ze op een hete grill of barbecue gaar worden.
Tips / Opmerkingen
Serveer de spiezen met een salade en stokbrood.