Pita broodjes met een twist

Pita broodjes met een twist

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 210 gram witte bloem
  • 3 gram zout
  • 8 gram verse gist
  • 35 gram melk
  • 85 gram water
  • 40 gram olie
  • 10 gram suiker
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 el oregano

Instructies

  • Doe alle ingrediënten samen in een KitchenAid (keukenrobot).
  • Kneed met een deeghaak tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg tot een bol.
  • Laat het deeg een half uur onder een handdoek rusten.
  • Verdeel het deeg vervolgens in porties van 50 gram.
  • Bol de stukjes deeg op en duw ze tussen twee stukjes boterpapier met een pot of pan plat. Laat de stukjes deeg opnieuw een half uur, tussen het boterpapier, rusten en rijzen.
  • Bak de pitabroodjes gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat de broodjes afkoelen en vries ze in. Om te gebruiken laat je ze vervolgens gewoon ontdooien en grill je ze even in de pan of in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes