Pandan cake
porties: 4
ingrediënten
- 7 eieren
- 120 gram suiker
- 100 cc water
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel wijnsteenbakpoeder cream of tartar
- ½ theelepel zout
- ½ potje pandan extract of minder als je wilt een lichtgroene kleur
- 75 cc plantaardige olie
- 7 eiwit
- 80 gram suiker
- 180 gram bakmeel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de eieren en 120 gram suiker tot luchtig in ongeveer 25 minuten.
- In de tussentijd maak een mix van water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder in een kom.
- Zet opzij.
- Maak ook een mix van het eiwit en 80 gram suiker in een aparte kom.
- Meng in ongeveer 10 minuten met de mixer tot je een luchtig mengsel hebt.
- Zet opzij.
- Meng het eidooiermengsel en het bakmeel.
- Goed mengen.
- Voeg vervolgens het mengsel van olie, water en pandan extract.
- Roer het voorzichtig tot alles goed gemengd is.
- Als laatste, voeg het eiwitmengsel toe.
- Roer goed en giet in een bakvorm de je al hebt beboterd hebt, en bak het in de oven ongeveer 1 uur.
- Om te kijken of het gaar is, prik met een sate stokje in de cake.
- Komt het stokje er droog uit, is de cake gaar.