Recept afdrukken
No ratings yet

Pandan cake

Recept categorieën: Cake
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng de eieren en 120 gram suiker tot luchtig in ongeveer 25 minuten.
  • In de tussentijd maak een mix van water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder in een kom.
  • Zet opzij.
  • Maak ook een mix van het eiwit en 80 gram suiker in een aparte kom.
  • Meng in ongeveer 10 minuten met de mixer tot je een luchtig mengsel hebt.
  • Zet opzij.
  • Meng het eidooiermengsel en het bakmeel.
  • Goed mengen.
  • Voeg vervolgens het mengsel van olie, water en pandan extract.
  • Roer het voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  • Als laatste, voeg het eiwitmengsel toe.
  • Roer goed en giet in een bakvorm de je al hebt beboterd hebt, en bak het in de oven ongeveer 1 uur.
  • Om te kijken of het gaar is, prik met een sate stokje in de cake.
  • Komt het stokje er droog uit, is de cake gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oedang Goreng Gebakken gekruide garnalen

Recept categorieën: Bijgerecht, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Voor de boemboe:

Bereidingswijze

  • Plet of stamp de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel met stamper of een keukenmachine.
  • Leg de garnalen in een schaal en giet de marinade eroverheen.
  • Laat de saus goed intrekken.
  • Verhit de eetlepel plantaardige olie in een wadjan.
  • Roerbak de garnalen 3-4 minuten of tot ze gaar zijn.
  • Serveer de garnalen met nasi goreng of witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Koening Gele rijst

Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Auteur Onbekend

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote steelpan.
  • Roerbak de koenjit, ketoembar, djintan en rijst 1 minuut om de rijst te bedekken met de kruiden en fruit tot het aroma vrijkomt.
  • Voeg dan de kokosmelk, het water, kerrieblad en het kaneelstokje toe en breng het aan de kook.
  • Temper de warmtebron en laat het mengsel 10-12 minuten koken totdat de vloeistof is opgenomen.
  • Doe de rijst in een rijststomer en stoom de rijst 10-12 minuten of tot de korrels licht zijn geworden.
  • Als u geen rijststomer hebt, haal dan de pan van het vuur en laat die 10 minuten afgedekt staan.
  • Haal tot slot het kerrieblad en het kaneelstokje eruit en serveer de rijst meteen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cucur

gefrituurde, zoete rijstmeel koekjes
Recept categorieën: Dessert, Koek, Nagerecht
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Glutenvrij
Auteur: Auteur Onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vermeng het rijstemeel met de kaneel en de gula djawa en roer het water erdoor tot het een glad beslag is.
  • Verhit ongeveer 1 dl olie in een wok tot 175 graden.
  • Voeg tijdens het bakken steeds wat olie toe zodat de hoeveelheid rond 1 dl blijft en houd de temperatuur constant.
  • Schep voor elk koekje 3 sauslepels van het beslag in het midden van de wok en besprenkel het regelmatig tot de rand droog en gekruld is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bilus

gefrituurde koekjes
Recept categorieën: Koek
Dieët: Glutenvrij

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de eieren met de suiker los.
  • Klop de santen en het rijstemeel erdoor tot er een glad beslag is ontstaan.
  • Verhit een laagje olie in een koekenpan.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een dun tuitje en spuit het in de vorm van een spiraal van ongeveer 7 cm. doorsnee in de olie.
  • Frituur ze goudbruin en krokant.
  • Verwerk op deze manier al het beslag.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd12 min
Recept categorieën: Curry's, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Quorn.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
  • Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  • Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder de limoenblaadjes.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct met Basmati rijst of noodles.

Recept afdrukken
No ratings yet

All American Burger

Mijn Jumbo nr. 6, 2009
Totale tijd20 min
Recept categorieën: Broodjes, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: America
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt, de ui, knoflook, peterselie, mosterd, eierdooier en zout en peper naar smaak goed door elkaar.
  • Zet het daarna een uur in de ijskast zodat het mengsel kan opstijven. Vorm er dan met de handen vier grote burgers van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers vier minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn van buiten, maar nog rosé van binnen.
  • Beleg de burgers als ze klaar zijn met een plakje kaas en plaats ze onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.
  • Besmeer de vier bolletjes met wat yogonaise en leg er een blad ijsbergsla op.
  • Leg de burger op de sla en beleg verder met bijvoorbeeld tomaat, augurk, ui en ketchup.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Kebuli

kip met gekruide rijst en ananas
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De olie verhitten.
  • Uien, knoflook en gember 3 min. bakken.
  • De koriander, nigella, peper, nootmuskaat, kassie, kardemom en kruidnagels erbij doen en 1 min. bakken.
  • De kip toevoegen en op een laag tot middelhoog vuur ongeveer 3 min. meebakken tot het vlees van kleur veranderd.
  • De warme kippenfond erbij gieten.
  • Citroengras en zout toevoegen, alles aan de kook brengen, deksel op de pan leggen en 5 min. zachtjes doorkoken tot het vlees gaar is.
  • De kip met een schuimspaan in kleine kom scheppen.
  • De rijst in de fond strooien, aan de kook brengen 5 min. zonder deksel zachtjes koken tot de fond helemaal is opgenomen door de rij
  • De kipblokjes erop leggen.
  • Het deksel op de pan leggen en alles op een heel laag vuur nog 10 min. verwarmen.
  • De stukjes ananas toevoegen en met een vork omscheppen.
  • Het kaneelstokje en het citroengras uit de pan nemen.
  • De rijst in een schaal overdoen en garneren met de sjalotjes en de koriander of munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Popiah

verse loempia's
Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

  • 6 grote slabladeren gehalveerd
  • 125 gr. tauge
  • 100 gr. komkommer in dunne reepjes
  • 100 gr. tofu stevige / goudgeel gefrituurd, in kleine blokjes
  • 2 eieren hardgekookte gepeld, grofgeprakt
  • 2 lap cheong Chinese worstjes 3 min. gekookt in water, in dunne plakjes
  • 2 el. rode chilipepers verse fijngehakt, zonder zaadjes
  • 8 teentjes knoflook met zout tot een pasta geperst
  • 4 el. tim cheong zoete zwarte Chinese saus

Omeletjes:

Gekookte vulling:

Bereidingswijze

  • Voor de omeletjes bloem en zout un een kom doen, beetje bij beetje water toevoegen en er een glad beslag van roeren.
  • Pan verhitten, 1 tl olie over de bodem van de pan verdelen.
  • Een opscheplepel beslag in de pan doen en over de bodem verdelen.
  • Op een middelhoog vuur ongeveer 30 sec. laten stollen.
  • Keren en de andere kant op dezelfde manier baken.
  • Op een schaal leggen.
  • De andere omeletjes op dezelfde maniet bakken.
  • Voor de vulling olie verhitten.
  • Knoflook en uien glazig bakken.
  • Sojabonen toevoegen en 1 min. roerbakken.
  • Vuur hoog draaien, varkensvlees toevoegen en 1 min. roerbakken, tot het vlees verkleurt.
  • Garnalen toevoegen en 1 min. roerbakken.
  • Bamboescheuten, yam en sojasaus erbij doen.
  • Alle ingredienten vermengen, dan het vuur laag draaien.
  • Met het deksel op de pan 30 min. door laten koken.
  • Zo nodig af en toe 1 el. water toevoegen.
  • De vulling in een kom doen en af laten koelen.
  • De sla, tauge, komkommer, tofu, eieren en worstjes decoratief op een schaal rangschikken.
  • Samen met de omeletjes op tafel zetten.

Tips / Opmerkingen

De chilipeper, knoflook en zoete saus in aparte schaaltjes erbij zetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Satay Babi

varkensvleessate met ananas pindasaus
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Het citroengras in de kruidenmolen fijnmalen, dan de gesnipperde sjalotjes toevoegen.
  • Fijnmalen tot er een zachte pasta ontstaat.
  • De pasta in een middelgrote schaal overdoen en goed vermengen met 1 el. olie, de koriander, suiker, het zout en de kurkuma.
  • Het varkensvlees erdoor scheppen.
  • De schaal afdekken en het vlees 2 uur marineren.
  • Voor het grillen van de sate de pindasaus en de ananas in een schaaltje door elkaar roeren.
  • Met een vork lijnen trekken over de schil van de komkommer, deze met zout bestrooien en dat in de schil wrijven.
  • De komkommer vervolgens in kleine stukjes snijden.
  • Het gemarineerde vlees op de satestokjes steken en met een deel van de resterende olie invetten.
  • De grill invetten met de rest van de olie en verhitten.
  • De stokjes op een hoog vuur 4-5 min. grillen tot het vlees gaar is.
  • Keer de stokjes regelmatig tijdens het grillen.
  • De sate in een decoratieve presenteerschaal leggen, garneren met komkommer en ui.
  • Warm serveren met de ananas-pindasaus.