Recept afdrukken
No ratings yet

Erwtensoep met Sla en Spek

Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan op matig vuur.
  • Voeg de uien en het spek toe en bak dit 2-3 minuten, of totdat de uien zacht maar niet bruin zijn.
  • Voeg de erwten, de bouillon en de helft van de sla toe. Laat alles 5 minuten sudderen, of totdat de erwten zacht zijn.
  • Breng de soep op smaak met verse peper en zout.
  • Laat de soep iets afkoelen en pureer deze met een staafmixer mooi glad.
  • Voeg de rest van de sla toe en roer op matig vuur totdat alles goed warm is.
  • Serveer de soep gegarneerd met waterkers.

Notities

Geniet van deze unieke erwtensoep met een verfrissende toevoeging van sla en spek!

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvlees met Paprika

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit wat olie in een wok of een diepe pan op middelhoog vuur.
  • Bak de fijngesneden knoflook en rode pepers (lombok) kort aan tot ze geurig zijn.
  • Voeg de plakjes ui toe en bak deze mee tot ze zacht worden.
  • Voeg de reepjes groene paprika toe en roerbak alles gedurende 3 minuten tot de paprika wat zachter begint te worden.
  • Verlaag het vuur en voeg de lichte sojasaus, oestersaus, dunne plakjes biefstuk, zout en peper naar smaak toe.
  • Roerbak alles nog eens gedurende 1-2 minuten tot het vlees gaar is maar nog steeds sappig.
  • Proef en voeg naar smaak extra zout, peper, of saus toe als dat nodig is.

Notities

Serveer het gebakken rundvlees met paprika direct, bij voorkeur met gestoomde rijst.
Dit gerecht heeft een heerlijke pittige smaak en combineert goed met rijst of noedels.
Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroerbakt Rundvlees met Basilicum

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Marineer het rundvlees gedurende 10 minuten in de fijngehakte knoflook, geplette chilipepers, Thaise vissaus, zout en peper.
  • Verhit de plantaardige olie in een pan op hoog vuur.
  • Bak de basilicumblaadjes kort in de olie tot ze transparant worden.
  • Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en zet opzij.
  • Giet 3 eetlepels olie terug in de pan en zet het vuur hoog.
  • Roerbak het gemarineerde rundvlees gedurende 2-3 minuten tot het bijna gaar is.
  • Voeg de helft van de gebakken basilicum toe aan het bijna gare vlees en roer even door.
  • Haal de pan van het vuur, schep het gare vlees op een serveerschaal en bestrooi het met de rest van de gebakken basilicum.

Notities

Serveer dit smakelijke gerecht met gestoomde rijst of noedels voor een heerlijke Thaise maaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepaneerde Gebakken Haring

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiding:

  • Maak de haringen van binnen en buiten schoon met een stuk keukenpapier en wrijf ze in met zout.
  • Laat dit even intrekken.
  • Wentel de haringen door de bloem en schud overtollige bloem eraf.

Bakken:

  • Giet voldoende olie in een koekenpan zodat de bodem ruim bedekt is en verhit de olie tot er lichte damp vanaf komt.
  • Bak de haringen aan beide kanten goudbruin in de verhitte olie.
  • Laat de haringen uitlekken op een vel keukenpapier.
  • Schik ze dakpansgewijs op een voorverwarmde serveerschaal.

Notities

Serveertips:
Serveer met vers witbrood of aardappelpuree, vergezeld van een frisse salade.
Smakelijk eten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gamba in een Gekleurd Jasje

Recept categorieën: Hapjes, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Pel de gamba's, laat de staartjes zitten en verwijder het zwarte darmkanaal aan de rugkant.
  • Wrijf de garnalen in met peper en zout.
  • Haal de steeltjes van de zaadlijsten van de lomboks en pel de knoflook. Hak de lomboks en
  • knoflook fijn en selderij grof.
  • Verkruimel de eiermie en rijstmie en meng deze met de gehakte lomboks, knoflook en selderij.
  • Klop de eiwitten los.
  • Verhit ruim olie in een wok.
  • Haal elke gamba één voor één door het eiwit en daarna door het eiermie-rijstmie mengsel,
  • zorg dat ze goed bedekt zijn, behalve het staartje.
  • Frituur de gamba's aan beide kanten in ongeveer 2 minuten gaar.
  • Serveer deze hapjes met gamba's.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rempah

Javaanse pittige gehaktballetjes
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
  • De lombok en de sjalotjes erbij.
  • Voeg zout en peper naar smaak,de rest van de specerijen, het losgeklopte ei, ketjap, paneermeel en de kokos toe.
  • Kneed het mengsel goed door en vorm er balletjes van.(ongeveer 35/40 balletjes haal je hier uit.)
  • Laat de balletjes circa 1 uurtje intrekken in de koelkast.
  • Rol de balletjes door de apart gehouden kokos.
  • Daarna lekker goudbruin bakken in de wadjang. -kan natuurlijk ook in een gewone diepe pan.

Notities

gaar de balletjes eventjes voor in de magnetron, ze hoeven dan niet zo lang in de wadjan en je weet zeker dat ze gaar van binnen zijn.)

Recept afdrukken
No ratings yet

Pandan Cake van onbekende auteur

Recept categorieën: Cake, Nagerecht
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Splits de eieren.
  • Klop de eierdooiers met de suiker, olie en vanille extract in een kleine kom tot het een goed geheel is.
  • Voeg daarna het pandanextract en de santen toe en klop dit nog even goed door.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel 3 keer in een grote kom, maak er een kuiltje in en klop het eimengsel er goed doorheen.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten schuimig.
  • Voeg de gist toe en klop het tot het mengsel stevig is geworden.
  • Klop dit mengsel in 2 gedeelten door het eidooier mengsel.
  • Voeg dit mengsel in een 21 cm. doorsnede (niet ingevette) ronde cakevorm of springvorm.
  • Zorg dat er geen luchtbellen in het mengsel zijn.
  • Warm de oven voor op 175 graden.
  • Bak de cake circa 45 minuten.
  • Keer de bakvorm voorzichtig om op een rooster en laat het geheel rusten totdat het afgekoeld is.
  • Pas daarna uit de vorm halen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pandan cake

Recept categorieën: Cake, Nagerecht
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng de eieren en 120 gram suiker tot luchtig in ongeveer 25 minuten.
  • In de tussentijd maak je een mix van water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en
  • wijnsteenbakpoeder in een kom.
  • Zet opzij.
  • Maak ook een mix van het eiwit en 80 gram suiker in een aparte kom.
  • Meng in ongeveer 10 minuten met de mixer tot je een luchtig mengsel hebt.
  • Zet opzij.
  • Meng het eidooier mengsel en het bakmeel.
  • Goed mengen. Voeg vervolgens het mengsel van olie, water en pandan extract.
  • Roer het voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  • Als laatste, voeg het eiwit mengsel toe.
  • Roer goed en giet in een bakvorm de je al hebt beboterd hebt, en bak het in de oven ongeveer 1 uur.
  • Om te kijken of het gaar is, prik met een satéstokje in de cake.
  • Komt het stokje er droog uit, is de cake gaar.
  • Selamat makan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oedang Goreng

Gebakken gekruide garnalen
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis
Land van herkomst: Indonesië
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor de boemboe:

Instructies

  • Plet of stamp de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel met stamper of een keukenmachine.
  • Leg de garnalen in een schaal en giet de marinade eroverheen.
  • Laat de saus goed intrekken.
  • Verhit de eetlepel plantaardige olie in een wadjan.
  • Roerbak de garnalen 3-4 minuten of tot ze gaar zijn.

Notities

Serveer de garnalen met nasi goreng of witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Koening Gele rijst

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Verhit de olie in een grote steelpan.
  • Roerbak de koenjit, ketoembar, djintan en rijst 1 minuut om de rijst te bedekken met de kruiden en fruit tot het aroma vrijkomt.
  • Voeg dan de kokosmelk, het water, kerrieblad en het kaneelstokje toe en breng het aan de kook. Temper de warmtebron en laat het mengsel 10-12 minuten koken totdat de vloeistof is opgenomen.
  • Doe de rijst in een rijststomer en stoom de rijst 10-12minuten of tot de korrels licht zijn geworden.
  • Als u geen rijststomer hebt, haal dan de pan van het vuur en laat die 10 minuten afgedekt staan.
  • Haal tot slot het kerrieblad en het kaneelstokje eruit en serveer de rijst meteen.