Recept afdrukken
No ratings yet

Gebraiseerde Parelhoenderbouten

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Wrijf de parelhoenderbouten royaal in met peper en zout.
  • Verhit olijfolie in een pan en braad de parelhoenderbouten aan tot ze goudbruin zijn.
  • Leg ze vervolgens in een ovenschaal.
  • Snijd de tomaten en sjalotten in grove stukken, hak de knoflook grof en was de kruiden zonder ze te snijden.
  • Fruit de tomaat, ui en knoflook in dezelfde pan waarin de parelhoender is aangebraden.
  • Blus de groenten af met rode wijn en voeg het sap van de limoenen toe.
  • Giet het groentenmengsel over de parelhoenderbouten in de ovenschaal.
  • Voeg de takjes laurier, basilicum en rozemarijn toe aan de ovenschaal.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en braad het gerecht gedurende 4 tot 5 uur op 120 º Celsius.
  • Bedruip de bouten af en toe met de jus.

Notities

Serveer de gebraiseerde parelhoenderbouten met bijgerechten zoals gebakken witlof met
tijm en gegratineerde aardappelen.
Geniet van deze heerlijke gebraiseerde parelhoenderbouten als smaakvol bijgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Côtelettes de cochon de lait sauté aux pommes de terre Roseval

speenvarkencoteletten met Roseval-aardappelen
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de farce:

Saus:

Instructies

Farce:

  • Snijd de kipfilet in kleine stukken en pureer deze samen met het eiwit in een foodprocessor.
  • Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout, en maak het mengsel smeuïg met wat room.

Côteletten:

  • Bedek één kant van de côteletten met de farce.
  • Was de Roseval-aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  • Bestrijk de farce met rauw eiwit en leg er een cirkel van Roseval-aardappelschijfjes bovenop.
  • Bak de met aardappels bedekte côteletten in boter aan één kant goudbruin op niet te hoog vuur.
  • Draai ze om en schroei de andere kant dicht en leg de côteletten op een schaal.

Garnituur:

  • Blancheer de peultjes in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  • Halveer de snijbonen in de lengte en verwijder de zaden.
  • Snijd ze in Chinese ruitjes en blancheer ze tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel ze af met koud water.
  • Pel de Pomodori-tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Saus:

  • Blancheer de basilicum in kokend water en pureer deze samen met het aanhangende vocht.
  • Bewaar dit mengsel voor later.
  • Reduceer de kalfsfond tot 3 dl.
  • Voeg de gevogeltefond toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het 5 minuten doorkoken.
  • Voeg de room toe aan de saus en laat deze nog 5 minuten koken.
  • Breng op smaak met de cassis, zout en peper.

Serveren:

  • Verdeel het garnituur in het midden van de borden.
  • Plaats een lepel tomaten op het garnituur.
  • Leg de côtelet erbovenop en garneer met een basilicumblaadje.
  • Schep de saus eromheen.

Notities

Dit gerecht biedt speenvarkencôteletten met een heerlijke farce en wordt geserveerd met Roseval-aardappelen, groenten en een smaakvolle saus.
Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomates farcies aux fromage de chevre

Recept categorieën: Tussengerecht
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

SAUS:

TEMPURABESLAG:

Instructies

POMODORI'S:

  • Halveer de tomaten, verwijder de zaden.
  • Bedek een bakplaat met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de gehalveerde tomaten met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
  • Bestrooi met gehakte tijm en knoflook, zout en peper, en besprenkel met olijfolie.
  • Droog de tomaten in een oven van 100 graden gedurende ongeveer 2 uur.

SAUS:

  • Kook de peterselie en waterkers gedurende 4 minuten, laat uitlekken en pureer met de helft van de bouillon.
  • Verwarm de rest van de bouillon, voeg de puree toe, breng aan de kook en monteer met boter en olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.

KNOLSELDERIJ:

  • Snijd de knolselderij in plakken van 1/2 cm en steek er 32 rondjes uit met een diameter van 3 cm.
  • Blancheer deze in kokend water met zout en spoel ze koud.

KAAS:

  • Verdeel de geitenkaas in 32 gelijke stukken.

TEMPURABESLAG:

  • Doe bloem, zetmeel, bakpoeder en zout in een kom en roer er ijswater onder tot een niet te dik beslag ontstaat.

Montage:

  • Plaats een stuk geitenkaas op elke gehalveerde tomaat en vouw de tomaat om de kaas.
  • Haal de gevulde tomaten door het beslag en frituur ze in olie op 180 graden Celsius.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de saus.
  • Verwarm de knolselderij in een beetje water en boter.
  • Serveer de gefrituurde tomaten op de saus en garneer met een takje basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cotelet de cochon de lait saute aux pms. Roseval

Recept categorieën: Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Farce

Garnituur

Saus

Instructies

Farce

  • De kipfilet in kleine stukken snijden en samen met het eiwit in de foodprocessor pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en de ras el hanout en smeuïg maken indien nodig met wat room.

Koteletten

  • De koteletjes aan een zijde bedekken met de farce.
  • De rozeval aardappelen wassen en in dunne plakken snijden.
  • De farce instrijken met rauw eiwit en hierop een cirkel leggen van plakken rozeval.
  • De beklede koteletjes met de aardappel naar beneden in boter goudbruin bakken op niet te hoog vuur.
  • Hierna omdraaien en de andere zijde dichtschroeien en koteletjes op plaat leggen.

Garnituur

  • De peultjes in kokend water met zout beetgaar blancheren en koud spoelen.
  • De snijbonen in de lengte halveren en de zaden verwijderen.
  • De halve bonen in chinese ruit snijden en in kokend water met zout beetgaar blancheren en koud spoelen.
  • De tomaten pliceren, in vieren snijden, zaad verwijderen en vruchtvlees in grove stukken snijden.

Saus

  • De basilicum in kokend water blancheren.
  • Hierna met aanhangend vocht pureren en bewaren tot gebruik.
  • De kalfsfond reduceren tot 3 dl.
  • Hieraan de gevogeltefond toevoegen en geheel aan de kook brengen en 5 minuten doorkoken.

Koteletten

  • De koteletten in oven van 160 graden verhitten tot een kerntemperatuur van 60 graden.
  • De groenten in boter met zout, peper en suiker stoven.
  • De tomaat in olijfolie verhitten met zout en peper.
  • De saus warm maken en de basilicumpuree toevoegen en op smaak brengen.

Dresseren

  • Midden op de borden de groenten dresseren.
  • Hierop een lepel tomaat legen.
  • Op de tomaat de kotelet gegarneerd met blaadje basilicum.
  • De saus er omheen scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van reuzenbonen met spinazie

AH 12 maanden Lekker Eten Nabereiden Een originele variatie op de klassieke Griekse salade. Serveer met warme pitabroodjes.
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng in een wijde schaal de uiringen met de azijn en marineer ze 5 minuten.
  • Klop de olie en naar smaak zout en peper door de azijn.
  • Spoel intussen de bonen in een zeef onder koud stromend water af.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Meng de bonen, tomaten en dille door de olie.
  • Laat de smaken op kamertemperatuur ca. 1 uur intrekken.
  • Bereiden
  • Schep de spinazie luchtig door de bonen in de schaal.
  • Verkruimel de kaas grof en strooi dit samen met de croutons over de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gekonfijte Kalf zij lende met krokante groenten en Polenta Frites

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

POLENTA FRITES :

GARNITUUR

SAUS

Instructies

KALFSZIJLENDE :

  • Verwarm het ganzenvet tot 80 graden en voeg salie, laurier, rozemarijn en de knoflook toe.
  • Leg de zijlendes in het vet en konfijt het onder deksel gedurende 30 minuten.
  • Haal de lendes uit het vet en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Braad het rondom aan in boter en laat het afkoelen.

POLENTA FRITES :

  • Breng de gevogeltebouillon aan de kook en strooi hier al roerende de polenta in .
  • Laat enige minuten al roerende doorkoken, haal van het vuur af, roer de parmezaan er door
  • en stort de polenta op een plaat 1 cm. dik en strijk glad.
  • Laat de polenta afkoelen en snijd hiervan frites van 1 cm bij 8 cm. lang.
  • Rol deze door paneermeel en bewaar tot gebruik.

GARNITUUR :

  • Schil de beide bospeensoorten en schaaf deze in de lengte in dunne plakken en zet in koeling.
  • Snijd van de asperges de kontjes af en schaaf ook deze in dunne plakken en zet koud.

SAUS :

  • Breng de kalfsfond aan de kook, voeg de witte wijn toe en reduceer tot 4 dl. en laat afkoelen.
  • Pliceer de tomaten, snijd deze in vieren en verwijder het zaad.
  • Verwarm wat olijfolie en maak hierin de tomaten zacht met de thijm en de laurier en laat afkoelen.

KALFSZIJLENDE :

  • Zet de lende in een oven van 140 graden en gaar hem op een kerntemperatuur van 45 graden.
  • Laat hierna rusten in oven van 50 graden.

GARNITUUR :

  • Meng de beide bospeensoorten met de asperges en breng deze op smaak met olijfolie, zout en peper.

SAUS :

  • Breng de kalfsfond aan de kook en roer hier de tomaatkwarten door en breng op smaak met zout en peper.

POLENTA FRITES :

  • Frituur deze in olie van 180 graden e laat op keukenpapier uitlekken.

DRESSEREN :

  • Leg de rauwkost in de lengte op de borden.
  • Schep hiervoor een streep saus en leg daarin de in nootjes gesneden zijlende.
  • Stapel de polentafrites er naast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde lamskoteletten met een taartje van lamszwezerik

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Grill de koteletjes kort aan beide zijden met een mooi streepjes effect.
  • Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
  • Kook de tortelloni al dente in licht gezouten water.
  • Verwarm de boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de stukjes lamszwezerik tot licht bruin en bak halverwege de zeekraal mee.
  • Haal de zwezerik en zeekraal uit de pan.
  • Blus de pan af met witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de lamsfond toe en laat weer inkoken.
  • Voeg als laatste de koksroom erbij en laat indampen tot de gewenste dikte.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Laat de lamsoren in een koekenpan in weinig boter kort stoven.
  • Pluk de blaadjes basilicum.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Zet 4 roestvrij stalen ringen van 6 centimeter doorsnede en 4 centimeter hoog op een met olijfolie bestreken bord.
  • Vul de ringen om en om met mozzarella, tomaat, basilicum, zwezerik en lamsoren.
  • Let erop dat de bovenste laag bestaat uit mozzarella.
  • Bestrooi elke laag met peper en zout en een paar druppels olijfolie.
  • Verwarm het grillelement in de oven voor en zet het bord onder de grill tot de mozzarella licht gegratineerd en het taartje lauwwarm is.
  • Zet het mozzarellataartje op het midden van voorverwarmde borden.
  • Leg de lamskoteletjes eromheen.
  • Lepel er de saus en de warme tortelloni bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediteraanse filets met kruidige penne en tomatensalade

Recept categorieën: Pasta, Vleesvervangers
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Zet heet water op en kook de penne volgens gebruiksaanwijzing.
  • Snij de olijven in plakjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snij de mozzarella in stukjes.
  • 2.Was de tomaten en snij in plakjes.
  • Roer een dressing van 3 eetlepels olie, azijn, zout en peper.
  • Meng de dressing door de tomaten en garneer met de mozzarellastukjes.
  • Knip de basilicumblaadjes erboven in reepjes.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en verhit hierin de knoflook op zacht vuur.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de filets in 5 minuten bruin.
  • Schep de penne door de knoflookolie en voeg de olijven en kruiden toe.
  • Serveer de penne met de filets en de tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met gorgonzola en gedroogde tomatendressing

Recept categorieën: Kaas, Pasta, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

voor de salade:

Instructies

Dressing:

  • Verhit de olie en bak de knoflook en de ui hierin ± 3 minuten zachtjes.
  • Schenk de wijn erbij, voeg de zongedroogde tomaten en de kappertjes toe en laat de saus in ± 10 minuten tot 2/3 inkoken.
  • Laat afkoelen, roer er de basilicum en zout en peper naar smaak door.

Salade:

  • Kook de ffusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar, spoel ze koud af en laat uitlekken.
  • Schep er de kip, de tomaten, de bleekselderij de gorgonzola en de dressing door.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de salade.