Recept afdrukken
No ratings yet

Kleverige honing gembercake

Bereidingstijd1 Uur
Recept categorieën: Cake
Dieët: Vegetarisch

Bereidingswijze

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
  • Vet het bakpapier ook nog lichtjes in.
  • Rasp de pompoen.
  • Meng de bloem met het zout, bakpoeder, zuiveringszout, gember, kruiden en nootmuskaat.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Verwarm de honing in de magnetron, voeg de pompoensnippers toe en roer goed door.
  • Voeg het pompoenmengsel toe aan de droge ingrediënten (in het kuiltje) en meng deze stukje bij beetje door het pompoenmengsel met een siliconen garde, tot je een nat beslag hebt.
  • Bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster.

Glazuur

  • Meng alle ingrediënten goed met elkaar en sprenkel over de cake.

Tips / Opmerkingen

Laat de cake goed afkoelen voor je het bakpapier losmaakt. Omdat er geen vet in deze cake zit, kan hij plakkerig zijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoenrisotto met geitenkaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de sjalot en de teentjes knoflook en hak beide fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de sjalot en de knoflook glazig.
  • Snijd de pompoen in stukjes van 2 x 2 x 2 cm en bak deze kort mee.
  • Doe de risottorijst erbij en bak die al omscheppende tot de rijst glazig ziet.
  • Schenk, al roerend, de wijn en de hete groentebouillon er in gedeelten bij.
  • De rijst moet steeds net onder het vocht staan.
  • Kook de risotto in ± 20 minuten beetgaar.
  • De rijst moet enigszins vochtig blijven.
  • Snijd de kaas in blokjes en de gewassen en gedroogde rucola in reepjes en schep deze vlak voor het serveren door de risotto.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi naar smaak met peper en serveer met een groene salade.
Tip:
Vervang de rucola door 2-3 takjes verse basilicum.
Info:
Bij de natuurvoedingswinkels liggen ze al weer volop; mooie pompoenen in verschillende kleuren en maten. Aangesneden pompoen is in plakken of schijven gesneden in vershoudfolie verpakt, circa 4 dagen houdbaar in de koelkast. Gebruik een restant voor een soep of roergebakken als groente. In dezelfde natuurvoedingswinkel of op een biologische markt vindt u heerlijke
blauwgeaderde geitenkaas. Maar deze kan ook worden vervangen door een 'gewone' blauwgeaderde kaas zoals bijvoorbeeld Gorgonzola, Roquefort, Danish blue of Fourme d'Ambert.
Gebruik voor de risotto speciale risottorijst, zoals Arborio, Carnaroli of Vialone. Met name de Arborio en de Vialone nemen veel smaak op en worden door het koken heerlijk romig. De Carnaroli rijst geeft weinig zetmeel af tijdens het koken en behoudt zijn stevige korrel. 
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoensoep

Recept categorieën: Soep
Feestdagen etc: Herst
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit de ui met de wortel en de gember in de olie of boter.
  • Voeg het pompoenvruchtvlees en de bouillonblokjes met het water toe en laat koken tot de wortel gaar is.
  • Desgewenst kunt u de soep pureren.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper aroma en suiker.
  • Roer er op de borden een schep zure room door en bestrooi met versgehakte groene kruiden (peterselie, koriander en/of selderij).

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoensoep 4

Recept categorieën: Soep
Feestdagen etc: Herst
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smoor de ui en de knoflook in wat boter.
  • Voeg er de kleingesneden wortel, aardappelen en pompoen bij.
  • Leng de bouillon aan met de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water, voeg
  • dit toe en laat koken tot de groenten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng haar op smaak met zout, peper, komijn, peterselie en koriander.