Kleverige honing gembercake
ingrediënten
Cake
- 340 g honing
- 250 g pompoenvruchtvlees
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda of zuiveringszout
- 1 snufje zout
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl koekkruiden
- 1 tl nootmuskaat
- 1 citroen
Glazuur
- 4 el poedersuiker
- 2 el citroensap
- 4 stukjes gekonfijte gember
Bereidingswijze
Cake
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
- Vet het bakpapier ook nog lichtjes in.
- Rasp de pompoen.
- Meng de bloem met het zout, bakpoeder, zuiveringszout, gember, kruiden en nootmuskaat.
- Maak een kuiltje in het midden.
- Verwarm de honing in de magnetron, voeg de pompoensnippers toe en roer goed door.
- Voeg het pompoenmengsel toe aan de droge ingrediënten (in het kuiltje) en meng deze stukje bij beetje door het pompoenmengsel met een siliconen garde, tot je een nat beslag hebt.
- Bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven gaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
Glazuur
- Meng alle ingrediënten goed met elkaar en sprenkel over de cake.
Tips / Opmerkingen
Laat de cake goed afkoelen voor je het bakpapier losmaakt. Omdat er geen vet in deze cake zit, kan hij plakkerig zijn.