Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige ravioli met portobello

Recept categorieën: Pasta, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Steeltjes van 2 portobello's snijden.
  • Paddestoelen in plakken snijden (voorzichtig, hoed breekt snel).
  • Peterselie fijn hakken.
  • Ravioli in ruim water met zout ca. 8 minuten op laag vuur beetgaar koken.
  • Sjalotje pellen en fijn snipperen.
  • Knoflook pellen.
  • In grote koekenpan olie verhitten.
  • Sjalot en uitgeperste knolook fruiten.
  • Paddestoelen toevoegen (eventueel in 2 porties) en op hoog vuur in ca. 2 minuten per kant bruin en gaar bakken.
  • Afblussen met scheutje sherry.
  • (In magnetron) kaassaus verwarmen.
  • Ravioli afgieten, kaassaus erdoor mengen.
  • Portobello erover verdelen.
  • Royaal bestrooien met peper en peterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met paddestoelen

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de gedroogde paddenstoelen 10 min. in 150 ml heet water.
  • Neem de paddenstoelen uit het water en hak ze fijn.
  • Zeef het weekvocht boven de bouillon.
  • Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
  • Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan of kleine braadpan en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig.
  • Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. met de ui mee.
  • Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook.
  • Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
  • Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
  • Roer af en toe.
  • Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is.
  • Dit duurt ca. 20 minuten.
  • Voeg halverwege de kooktijd de knolselderij en geweekte paddenstoelen toe.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de plakken portobello op hoog vuur al omscheppend mooi bruin, laat het vocht verdampen.
  • Strooi er zout en peper over.
  • Neem de pan van het vuur en roer de boter, geraspte kaas, peterselie en naar smaak peper door de risotto.
  • Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan.
  • Verdeel de risotto over 4 (warme) diepe borden en leg de plakken portobello en kaaskrullen erop.

Tips / Opmerkingen

De gedroogde paddenstoelen geven de risotto een rijke smaak.
De gebakken paddenstoelen maken het af


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Portobellopaddestoelen met balsamicostroop en roquefort

AllerHande december 2003
Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Azijn met knoflook in steelpan aan de kook brengen en op matig vuur in 8-10 minuten tot helft inkoken (niet boven pan hangen en inademen, dat geeft branderig gevoel).
  • Pan van vuur nemen en met vork knoflook verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Portobello's schoonvegen met keukenpapier.
  • Steeltjes voorzichtig uit hoed breken of wegsnijden.
  • In grote koekenpan olie verhitten.
  • Portobello's op hoed in pan leggen en in ca. 8 minuten bruin en beetgaar bakken.
  • Na 5 minuten omdraaien.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Elke portobello in dunne plakken snijden en op bord leggen.
  • Kaas over portobelloplakken strooien en balsamicostroop erover en ernaast druppelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Versierpuddinkjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Versierpuddinkjes

Recept categorieën: Nagerecht
porties: 2
Auteur: Mona.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Penne beetgaar koken.
  • Paddestoelen schoonvegen en in plakken snijden.
  • In koekenpan 4 eetlepels olie verhitten.
  • Plakjes knoflook 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Paddestoelen erdoor scheppen en op hoog vuur in 3-4 minuten al omscheppend bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en citroenpeper.
  • Op bord scheppen.
  • In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en plakjes spek knapperig en bruin bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen.
  • Pasta terugdoen in pan.
  • Room en scheut kookvocht erdoor roeren en geheel zachtjes verwarmen.
  • Paddestoelen met knoflook en rucola er luchtig door scheppen.
  • Al omscheppend nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Pasta overdoen in twee grote warme kommen en flinters kaas en plakjes ontbijtspek erover verdelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige pasta met paddestoelen

AllerHande 09 2005
Recept categorieën: Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Penne beetgaar koken.
  • Paddestoelen schoonvegen en in plakken snijden.
  • In koekenpan 4 eetlepels olie verhitten.
  • Plakjes knoflook 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Paddestoelen erdoor scheppen en op hoog vuur in 3-4 minuten al omscheppend bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en citroenpeper.
  • Op bord scheppen.
  • In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en plakjes spek knapperig en bruin bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen.
  • Pasta terugdoen in pan.
  • Room en scheut kookvocht erdoor roeren en geheel zachtjes verwarmen.
  • Paddestoelen met knoflook en rucola er luchtig door scheppen.
  • Al omscheppend nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Pasta overdoen in twee grote warme kommen en flinters kaas en plakjes ontbijtspek erover verdelen.