Rijst met tahoe, prei, uien, bananen en satesaus
porties: 4 personen
ingrediënten
- 200 gram rijst
- 1 prei
- 1 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blok tahoe
- 1 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepels knoflookpoeder
- 1 zakje santen
- 1 theelepels koriander
- 1 theelepels komijn
- 1 theelepels kurkuma
- 1 theelepels laos
- 1 eetlepels ketjap
- 1 theelepels sambal
- 8 eetlepels satesaus
- 1 dl melk
- 1 eetlepels seroendeng
- 2 bananen
- 1 potatjar tjampoer
Bereidingswijze
- Kook de rijst op laag vuur gaar en droog.
- Snij ondertussen de tahoe in blokjes van een centimeter op een bord en marineer ze met gemberpoeder, knoflookpoeder en flink wat ketjap (zoet of zout).
- Af en toe goed omscheppen.
- Fruit de ui met knoflook en de prei en breng dit op smaak met santen (liefst van een blok,anders een zakje),laos, koriander,komijn en kurkuma en een mespunt sambal.
- Wees met de kruiden niet zuinig.
- Goed doorscheppen.
- Als de tahoe een uur gemarineerd is deze toevoegen aan de groente / kruidenmengsel en zachtjes meebakken.
- Vervolgens de droge gare rijst erdoor scheppen en voorzichtig meebakken.
- Op smaak brengen met ketjap en sambal.
- Maak van de satesaus en wat melk een dikke romige saus.
- Doe de nasi op de borden, bestrooi deze met seroendeng en vervolgens met de satesaus en geef er gesneden banaan en atjar tjampoer bij.