Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde hamlappen met pruimen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder, ½ theelepel zout en peper. In braadpan boter
  • verhitten en hamlappen in 5 minuten rondom aanbraden.
  • Hamlappen uit pan nemen en in achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken.
  • Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen.
  • In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken.
  • Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terugdoen in pan.
  • Pruimenreepjes ernaast leggen, ui en knoflook op vlees scheppen.
  • Cider langs rand in pan schenken.
  • Hamlappen afgedekt in ca. 50 minuten gaarstoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden.
  • Vlees over vier borden verdelen, pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde (Shanghai) paksoi.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfilet in portsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voor Bereiden:

  • Sinaasappels onder koud stromend water goed schoonboenen.
  • Met citroentrekker (of scherp mesje) 8 smalle reepjes schil van sinaasappel trekken en in kommetje met koud water leggen.
  • Sinaasappels uitpersen.
  • In schaal sinaasappelsap en port door elkaar roeren.
  • Pruimen erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ca. 4 uur laten wellen.
  • In zeef boven kom pruimen laten uitlekken, hierbij weekvocht opvangen.
  • 8 Pruimen achterhouden voor garnering, rest halveren.
  • Ham in reepjes snijden.
  • 4 Takjes tijm achterhouden voor garnering, van rest van tijm blaadjes van takjes rissen.
  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • In pan 15 g boter verhitten.
  • Sjalot ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Van vuur, af pruimenhelften, hamreepjes, tijmblaadjes en helft van sinaasappelreepjes door sjalot scheppen.
  • Pruimenmengsel op smaak brengen met peper.
  • Varkensfilet tot op ca. 1 cm van rand insnijden en openslaan.
  • Filet aan beide kanten bestrooien met zout en peper.
  • Pruimenmengsel over binnenzijde van filet verdelen.
  • Filet met vulling vanaf korte kant oprollen en dichtbinden met keukengaren.
  • Uiteinden van filet dichtsteken met cocktailprikkers en filet tot gebruik afgedekt in koelkast
  • leggen.
  • 35 g boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • In braadpan rest van boter verhitten.
  • Filet in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
  • Filet op middelhoog vuur met deksel schuin op pan in ca. 35 minuten gaar braden.
  • Uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Weekvocht van pruimen aan bakvet toevoegen.
  • Aanbaksel losroeren.
  • Vocht onafgedekt in ca. 5 minuten tot ca. 2/3 laten inkoken.
  • Intussen platte schaal voorverwarmen.
  • Keukengaren en cocktailprikkers uit filet verwijderen.
  • Met scherp mes filet in 8 plakken snijden.
  • Vocht zeven en terugdoen in pan.
  • Van vuur af blokjes boter erdoor kloppen.
  • Blijven kloppen tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Helft van saus op -schaal schenken.
  • Plakken voorzichtig in saus leggen.
  • Garneren met achtergehouden pruimen, rest van sinaasappelreepjes en takjes tijm.
  • Rest van saus apart erbij geven.
  • Serveren met broccoli en pommes duchesses (aardappelpureetorentjes).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante pruimedanten

Boodschappen 12-2006
Recept categorieën: Varkensvlees, Warme hapjes
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Snij de plakjes spek in de lengterichting door.
  • Laat de ansjovisfilets goed uitlekken.
  • Omwikkel elke amandel met een ansjovisfilet en druk deze in de pruim.
  • Rol om elke pruim een half plakje spek en zet vast met een prikker.
  • Leg de gevulde pruimedanten op een bakplaat en bak ze 10 - 15 minuten in de oven tot het spek goudbruin en krokant is.

Tips / Opmerkingen

Serveer warm.

Variatietip:

neem in plaats van amandelen ongezouten cashewnoten
wel de pruimen vooraf eventueel in thee of een scheutje cognac