Pruimen Chutney

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg verse pruimen
  • 1 ui
  • 250 ml water
  • 1 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 185 g suiker
  • 125 ml rijstazijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • ¼ tl kruidnagelpoeder

Instructies

  • Breng de ontpitte pruimen, ui, water, gember en knoflook aan de kook in een pan.
  • Laat het geheel 30 minuten pruttelen en meng het vervolgens door elkaar.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe (suiker, rijstazijn, korianderpoeder, zout, kaneelpoeder, chilipoeder, kruidnagelpoeder) en laat het nog eens 45 minuten pruttelen.
  • Laat de chutney afkoelen en bewaar deze in een weckpot.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 2 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch