Pulled pork

Smakelijke Pulled Pork uit de Oven

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 7 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo procureur op kamertemperatuur

Voor de kruidenrub:

  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Meng alle ingrediënten voor de kruidenrub in een kom.
  • Wrijf het stuk procureur grondig in met de kruidenrub, zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is.
  • Leg het gemarineerde vlees in een braadslede.
  • Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en laat het vlees 4 uur garen op 120 °C.
  • Verhoog na 4 uur de temperatuur van de oven naar 150 °C en laat het vlees nog 3 uur verder garen.
  • Controleer de kerntemperatuur van het vlees, deze moet tussen de 85 en 90 °C zijn om te weten dat het gaar is.
  • Haal de pulled pork uit de oven en laat het nog 30 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Dit maakt het vlees nog malser.
  • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot het de gewenste textuur heeft.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pulled pork met een smakelijke (barbecue)saus, koolsalade en vers brood.
Geniet van deze heerlijke, langzaam gegaarde pulled pork als hoofdgerecht voor een smaakvolle maaltijd!

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Tarwevrij