Recept afdrukken
No ratings yet

Citrussalade met yoghurt en chocolade

Allerhande 2006
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van sinaasappels 2 exemplaren met scherp mesje dik schillen, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn.
  • Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en sap dat daarbij vrijkomt opvangen.
  • Andere 2 sinaasappels uitpersen.
  • In steelpan alle sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en sap in 10 minuten tot helft laten inkoken.
  • Mandarijnen pellen en partjes loshalen.
  • Sinaasappel- en mandarijnenpartjes in sinaasappelvocht leggen en 1 minuut op laag vuur verwarmen.
  • Pan van vuur nemen en fruit in vocht laten afkoelen.
  • Yoghurt losroeren met poedersuiker.
  • Chocolade fijnhakken en door yoghurt mengen.
  • Yoghurt eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Fruit met siroop over vier schaaltjes verdelen en yoghurt erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker: besprenkel de citrussalade met 2 eetlepels sinaasappel- of mandarijnenlikeur of meng er 1 eetlepel verse tijmblaadjes door.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladetruffels Allerhande

Allerhande 2004
Recept categorieën: Chocolade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Chocolade boven kleine pan met dikke bodem in stukjes breken.
  • Slagroom toevoegen en pan op heel laag vuur, liefst op vlamverdeler, zetten.
  • Chocolade al roerend zachtjes laten smelten.
  • Pan van vuur nemen en boter en vijfkruidenpoeder erdoor roeren.
  • Chocolademengsel overdoen in lage schaal.
  • Laten afkoelen, af en toe doorroeren.
  • Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast 1 uur verder laten opstijven.
  • Dessertlepel in heet water dompelen en 12 grote krullen uit truffelmengsel schrapen.
  • Cacaopoeder in zeefje scheppen en truffelkrullen ermee bestuiven.
  • Of truffelmengsel in 12 gelijkmatige blokjes snijden, cacaopoeder boven groot bord zeven en
  • truffelblokjes voorzichtig door cacao wentelen.
  • Truffels op schaaltje leggen, afdekken met folie en tot gebruik in koelkast zetten.
  • Truffels liefst in koeltas vervoeren tussen thuis en dineradres.

Tips / Opmerkingen

Voor serveren truffels 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladepudding uit de oven met sinaasappelsaus

Allerhande 2006
Recept categorieën: Chocolade, Dessert
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

evt.

Bereidingswijze

  • Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil eraf en pers de sinaasappel uit.
  • Splits de eieren.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes.
  • Smelt de boter met de chocolade op heel laag vuur.
  • Spatel de helft van de suiker, de bloem, de eierdooiers en de sinaasappelrasp door de gesmolten chocolade.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Sla de eiwitten met een mespunt zout in een grote, vetvrije kom stijf.
  • Mix er geleidelijk de rest van de suiker door.
  • Spatel het eiwitschuim door het chocolademengsel, doe het in de ingevette en met bloem
  • bestoven vorm en dek de vorm af met aluminiumfolie.
  • Zet een braadslede of grote ovenschaal in de oven en schenk er een flinke laag kokend water in.
  • Zet de tulbandvorm er voorzichtig in en laat de pudding in 45-55 minuten net gaar worden
  • (als je er een satépen insteekt, komt die er schoon uit).
  • Neem de pudding uit de oven en laat hem iets afkoelen.
  • Verwarm de marmelade.
  • Roer het sinaasappelsap (en de whisky) erdoor.
  • Leg een bord op de bovenkant van de vorm, wikkel beide in een doek en draai het geheel om.
  • Schud de pudding los.

Tips / Opmerkingen

Serveer de nog warme pudding met de sinaasappelsaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade koekjes Allerhande

Allerhande 2005
Recept categorieën: Chocolade, Koek
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door.
  • Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom.
  • Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn.
  • Voeg de dooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast.
  • Chocolade heel fijn hakken en door deeg kneden.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Van deeg balletjes zo groot als walnoot vormen en deze op 5 cm afstand van elkaar op bakplaat leggen.
  • Balletjes iets platter drukken en koekjes in midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken.
  • Bakpapier van warme bakplaat tillen (anders gaat het bakproces door) en koekjes minstens 30 minuten laten afkoelen.
  • Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  • In kom egale crème roeren van zachte boter, poedersuiker en cacaopoeder.
  • Helft van koekjes met laagje chocoladecrème besmeren en er telkens tweede koekje tegenaan plakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenlaagjespudding

Allerhande 2004
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom custardpoeder met 1 eetlepel suiker en 100 ml melk tot glad papje roeren.
  • In steelpan rest van melk aan de kook brengen.
  • Al roerend custardmengsel toevoegen en custardvla 1 minuut zachtjes koken.
  • Pan van vuur nemen.
  • Custardvla laten afkoelen, af en toe roeren zodat er geen vel op komt.
  • Cakejes in schaal leggen.
  • Met vork gaatjes in cakejes prikken en appelsap erover sprenkelen.
  • Aardbeien schoonmaken, enkele aardbeien bewaren als garnering, rest in plakjes snijden en met 1 eetlepel suiker bestrooien.
  • Slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
  • Op cakejes lagen maken van helft van aardbeien, custardvla, rest van aardbeien en slagroom.
  • Trifle bestrooien met geraspte chocolade en garneren met aardbeien.
  • Tot gebruik in koelkast bewaren.

Tips / Opmerkingen

Besprenkel de cakelaag met zoete sherry of sinaasappellikeur in plaats van met appelsap.

Recept afdrukken
No ratings yet

I love you

Recept categorieën: Nagerecht
Auteur: Harry Eastwood

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Vet de bakvormen in met wat olie.
  • Mix de eieren, suiker en zout tot het crèmekleurig is en de grootte is verdriedubbeld.
  • Smelt de 70% pure chocolade en boter au bain-marie.
  • Voeg de gesmolten chocolade en aardappels toe aan het eimengsel en mix goed door.
  • Voeg nu de bloem, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder toe en mix weer.
  • Roer de rum door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak circa 40 minuten in de oven.
  • Laat de taarten circa 30 minuten afkoelen, de taarten moeten volledig afgekoeld zijn om te glazuren.
  • Smelt de chocolade en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de boter met zout, de helft van de poedersuiker en het water.
  • Als het glazuur te droog is, kun je wat rum toevoegen tot je een pasta hebt.
  • Voeg de rest van de suiker, cacaopoeder en rum toe tot het glazuur gemengd is.
  • Voeg als laatst de gesmolten chocolade toe.
  • Als de glazuur te hard is om te smeren, kun je het 5 seconden opwarmen in de magnetron.
  • Snijd de taarten doormidden en glazuur de taart in het midden en aan de buitenkant.
  • Decoreer met blauwe decoratieballetjes, bloemetjes of hoe jij wilt.

Recept afdrukken
No ratings yet

I am 1

bananen cake
Bereidingstijd14 minuten
wachttijd40 minuten
Recept categorieën: Cake, Fruit
Auteur: Harry Eastwood

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet de bakvorm in met olie.
  • Mix de eieren met de suiker tot het licht en schuimig is.
  • Pel de banaan en prak met een vork.
  • Snijd de uiteinden van de courgette en rasp fijn.
  • Voeg de geprakte banaan, olie, gemalen amandelen, courgette en een snufje zout toe aan de eieren en mix goed door.
  • Zeef de rijstbloem, bakpoeder en cacaopoeder boven de natte ingrediënten en meng met een houten lepel tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 40 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de cake afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en roer de honing erdoor.
  • Giet de chocoladeglazuur over de cake.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zwavelstokjes met chocolade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 20 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3).
  • Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven.
  • Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen.
  • Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden.
  • Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden.
  • Deegbal in 20 stukjes verdelen.
  • Aanrecht bestuiven met rest van bloem.
  • Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang.
  • Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
  • Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten.
  • Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Truffels van Sofie Dumont

Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sofie Dumont

Bereidingswijze

  • Gember en rozemarijn in stukjes snijden en aan room toevoegen.
  • Room opkoken.
  • Kokende room over chocolade gieten tot je blinkende massa krijgt; indien er nog stukjes chocolade inzitten kan het mengsel nog 1 min in de microgolfoven.
  • Extra: scheutje sambucca toevoegen.
  • Plastic bakje bedekken met plastic folie, ganache erin gieten en half uur laten opstijven in de koelkast.
  • Snij de opgesteven ganache in stukjes en rol ze tussen twee handen in een plateau cacaopoeder of pistachebrokjes tot bolletjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Moelleux au chocolat

Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sofie Dumont

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smelt de boter met de suiker en de chocolade op een zacht vuurtje.
  • Laat het zeker niet koken.
  • Zet intussen beboterde dresseer-ringen van ongeveer 5 cm doorsnede en 5 à 6 cm hoogte op een bakplaat met bakpapier.
  • Knip stroken bakpapier van 8 cm hoogte en zet deze langs de binnenkant van de ring.
  • Zorg er voor dat het papier elkaar ruim overlapt.
  • Roer als alles gesmolten is, de eieren één voor één onder de massa.
  • Wacht telkens tot elk ei is opgenomen door het beslag.
  • Vul de ringen tot ongeveer 1 cm van de rand van de inox.
  • Zet de bakplaat met gevulde ringen minstens 2 uren in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Haal de bakplaat uit de koelkast en bak meteen af op 180°C gedurende 12 minuten.
  • Serveer meteen.