Citrussalade met yoghurt en chocolade
Allerhande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 2 eetlepels suiker
- 2 mandarijnen bijv. clementines
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 eetlepel poedersuiker
- 50 g pure chocolade
Bereidingswijze
- Van sinaasappels 2 exemplaren met scherp mesje dik schillen, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn.
- Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en sap dat daarbij vrijkomt opvangen.
- Andere 2 sinaasappels uitpersen.
- In steelpan alle sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en sap in 10 minuten tot helft laten inkoken.
- Mandarijnen pellen en partjes loshalen.
- Sinaasappel- en mandarijnenpartjes in sinaasappelvocht leggen en 1 minuut op laag vuur verwarmen.
- Pan van vuur nemen en fruit in vocht laten afkoelen.
- Yoghurt losroeren met poedersuiker.
- Chocolade fijnhakken en door yoghurt mengen.
- Yoghurt eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Fruit met siroop over vier schaaltjes verdelen en yoghurt erop scheppen.
Tips / Opmerkingen
Ook lekker: besprenkel de citrussalade met 2 eetlepels sinaasappel- of mandarijnenlikeur of meng er 1 eetlepel verse tijmblaadjes door.