Quinoa met spinazie en geiten/schapenkaas

Quinoa met spinazie en geiten/schapenkaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 eetl quinoa
  • Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g verse spinazie gewassen en gedroogd
  • 125 g geraspte harde schapenkaas of geitenkaas beetje achterhouden voor garnering
  • Zout en peper
  • 1 lente-uitje in ringetjes garnering

Instructies

  • ook de quinoakorrels 15 minuten in ruim kokend water en giet af (of volg de aanwijzingen op de verpakking).
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de pijnboompitten.
  • Voeg de quinoa toe, verwarm goed en meng er dan al omscheppend de spinazie door.
  • Voeg de schapenkaas toe zodra de spinazie begint te slinken.
  • Als de kaas gaat smelten kan de pan van het vuur.
  • Breng op smaak met zout en peper en garneer met lente-ui en eventueel een beetje extra kaas en pijnboompitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Superfood
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch