Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische ragout

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grote stukjes Quorn halveren.
  • Tijm, zout en peper erover strooien.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden.
  • In kopje bieslook fijnknippen.
  • In magnetronschaal room en mosterd door elkaar roeren.
  • Erdoor scheppen: Quorn, bleekselderij en bieslook.
  • In magnetron, afgedekt, in ca. 4 á 5 minuten op vol vermogen (ca. 700 Watt) beetgaar en door en door heet laten worden.
  • Af en toe omscheppen.
  • Serveren met aardappelpuree (uit pakje) en slamelange.

Recept afdrukken
No ratings yet

Penne met broccoli en tomatensaus

Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 595kcal
Auteur: Spookey

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Penne koken volgend gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Broccoli schoonmaken (inc. steel), in roosjes verdelen en in 3 min. beetgaar koken.
  • Olie in braadpan verhitten en uit fruiten.
  • Quorn toevoegen en 3 min. bakken.
  • Tomatensaus en 3 el. water erdoor roeren en door en door warm laten worden.
  • Eventueel met zout en peper op smaak brengen.
  • Saus, broccoli en penne over vier borden verdelen en met kaas bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met groene salade en balsamicodressing.

Nutrition

Calorieën: 595kcal | koolhydraten: 66g | Eiwit: 31g | Vet: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Exotische rijstschotel met gembersiroop

Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 555kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Perziken schillen, vruchvlees van pit snijden en in stukjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en aurn 3 min. bakken.
  • Ui en parika erdoor scheppen en nog 3 min. bakken.
  • Siroop, perziken, ananas en 2 el ananassap erdoor roeren en door en door warm laten worden.
  • Serveren met rijst.

Nutrition

Calorieën: 555kcal | koolhydraten: 94g | Vet: 11g

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken prei met champignons

Recept categorieën: Groenten, Roerbakken / Wokken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schrap de wortel en snijd hem in reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de preien schoon en snijd ze in ringen.
  • Was de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes.
  • Maak de champignons schoon en halveer ze.
  • Schep de oestersaus met peper en zout door de Quorn.
  • Verhit de olie en fruit hierin de wortel, de ui en het pepertje 5 minuten.
  • Bak de Quorn even mee.
  • Bak de preiringen op hoog vuur 5 minuten mee.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout, bestrooi het met de bieslook en serveer het met gekookte eiermie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolroosjes, peultjes en courgette

Recept categorieën: Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  • Snipper de knoflook.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Haal de peultjes af.
  • Snijd de courgette in halve plakjes.
  • Verhit de helft van de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de rode peper met de knoflook ± 2 minuten.
  • Bak de Quorn al omscheppend ± 7 minuten mee en neem het daarna uit de
  • pan.
  • Verhit de rest van de olie en bak de bloemkool, de peultjes en de courgette al
  • omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de sojasaus, het bouillontablet en 4 eetlepels water toe en breng het
  • geheel al omscheppend aan de kook.
  • Leg een deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur in ± 7 minuten
  • beetgaar koken.
  • Voeg de Quorn weer toe en warm alles goed door.
  • Lekker met pandanrijst en sambalsaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry met bloemkool en cashewnoten

Recept categorieën: Curry's, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: C1000

Bereidingswijze

  • Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur.
  • Bak de Quornstukjes al omscheppend 3 minuten mee.
  • Schep de bloemkool en de currypasta erdoor en bak alles 3 minuten.
  • Voeg 2 dl heet water toe en laat de bloemkool in ± 10 minuten helemaal gaar stoven.
  • Schep 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de cashewnoten erdoor.
  • Serveer met de rijst.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:
Qool Wines, Paradis, rosé, Frankrijk

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane aardappel-courgetteschotel met Quorn

Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in stukken van 3-4 cm.
  • Snijd de courgette in plakken van ± 2 1/2 cm dik.
  • Roer in een kom de olie, het chilipoeder, de kruiden en de knoflook door elkaar en schep de aardappelstukken, de courgette, de ui, de tomaten en de Quornstukjes erdoor.
  • Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal en bak het gerecht in de oven in 40-50 minuten goudbruin en gaar.
  • Strooi er naar smaak zout en peper over.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene salade.

Indiaas Stamppotje Met Quornstukjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Indiaas stamppotje met Quornstukjes

Recept categorieën: Stamppot
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Recept afdrukken
No ratings yet

Groenten-Quornspiesen met fruit

Recept categorieën: Fruit, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schep de Quornstukjes door de Griekse marinade en laat ze 15 minuten marineren.
  • Snijd de maïskolven, de courgette en de paprika's in grove blokken en snijd de sjalotten door de helft.
  • Laat de ananas en de perziken uitlekken.
  • Snijd de perzikhelften elk in vier stukken.
  • Kook de maïs en de courgette apart in kokend water met zout beetgaar, spoel ze direct met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Neem de Quornstukjes uit de marinade en bewaar de marinade.
  • Rijg de Quornstukjes, de courgette, de maïs, de paprika, de sjalotjes, de ananasstukjes, de perzikstukjes en de champignons om en om aan de spiesen.
  • Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade en grilleer ze in 10-12 minuten rondom gaar.
  • Bestrijk ze af en toe met de marinade.
  • Lekker met Mexicaanse salsasaus.
  • Griekse marinade
  • Roer 2 eetlepels citroensap, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 theelepel grof (zee)zout, 1/2 theelepel versgemalen peper, 2 theelepels gedroogde oregano en 3/4 theelepel gedroogde dille door 1 1/2 dl olijfolie.
  • Deze marinade is voldoende voor ± 750 gr vlees of vis.
  • Lekker bij lamsvlees of vis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Griekse salade met gemarineerde Quorn

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de gele schil van de citroen er dun af en pers de citroen uit.
  • Schep 2 eetlepels olie met de geraspte citroenschil en de rozemarijn door de
  • Quornstukjes en laat dit ± 10 minuten staan.
  • Halveer de komkommer in de lengte en halveer de tomaat.
  • Verwijder de pitjes en snijd de komkommer en de tomaat in blokjes.
  • Snijd de artisjokharten in vieren.
  • Roer in een kom 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap tot een dressing.
  • Schep de komkommer, de tomaat, de artisjokken, de bleekselderij, de olijven en de geitenkaas erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Bak de Quornstukjes in een koekenpan al omscheppend in ± 4 minuten goudbruin.
  • Verdeel de sla over 2 borden, schep de salade erop en verdeel er de Quorn over.