Raapstelen met roerei en mienestjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 bosjes raapstelen
  • 400 gram mienestjes
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel(s) maïzena of allesbinder
  • 4 ei
  • 2 eetlepel(s) water
  • 2 tomaten

Instructies

  • Kook de mienestjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten gaar en laat ze in en zeef uitlekken.
  • Doe de mie terug in de pan en doe er een klontje boter door.
  • Kook de schoongemaakte raapstelen met aanhangend water en zout in 5 minuten gaar, hak ze fijn en doe ze terug in de pan.
  • Bind het vocht met de aangelengde maïzena en roer er een klontje boter door.
  • Maak roereieren van de met water losgeklopte eieren, zout en peper.
  • Leg de roereieren in het midden van een platte schaal en leg de raapstelen eromheen.
  • Schik de mienestjes als buitenrand en garneer met plakjes tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch