Rabarber-aardbeienpannenkoekjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • 100 g suiker
  • 250 g aardbeien gehalveerd
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 125 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 50 g rozijnen
  • 1 kleine appel gesnipperd
  • 3 eetlepels boter
  • Een mespunt zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze in een ovenschaal met suiker.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de rabarber in ongeveer 45 minuten gaar worden.
  • Laat de rabarber afkoelen en schep de gehalveerde aardbeien erdoor.
  • Klop in een kom de melk met het ei los.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en klop het door tot een dik beslag.
  • Roer de rozijnen, gesnipperde appel en een mespunt zout door het beslag.
  • Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel boter en schep op enige afstand van elkaar 2-3 keer een lepel beslag.
  • Bak de pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Houd de pannenkoekjes warm en bak met de rest van het beslag op dezelfde wijze nog meer pannenkoekjes.
  • Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en schep de rabarber-aardbeicompote ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de pannenkoekjes met een lepel crème fraîche en een bolletje vanille-ijs.

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch