Ras El Hanout

Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en het betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt.Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen of marokkaanse winkels.Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd.Ras El Hanout is lekker bij gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1.25 theelepel zwarte peper korrels
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel gemalen
  • 0.25 theelepel nootmuskaat geraspte
  • 0.25 theelepel kardemomzaad
  • 0.25 theelepel paprikapoeder
  • 0.25 theelepel kurkuma gemalen
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.25 theelepel piment gemalen
  • 4 kruidnagels

Instructies

  • Maak alles fijn in een vijzel en meng goed door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kruidenmengsels