Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep met lente uitjes en gamba’s

Recept categorieën: Noedels, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Snijd de lente-ui in stukjes.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
  • Breng 750 ml water met de bouillontablet aan de kook.
  • Roer tot de tablet is opgelost.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba’s 2 minuten.
  • Voeg de spitskool toe en wok 1 minuut.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen.
  • Voeg zodra deze kookt de lente-ui, de kerstomaatjes en de noedels toe en laat 2 minuten meekoken.
  • Schep de noedelsoep in de kommen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Five spice noedelsoep met garnalen en paksoi

Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: China
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Was en snijd de paksoi in repen (van baby paksoi hoeven de blaadjes alleen maar losgehaald te worden, die kunnen verder heel blijven.)
  • Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba´s met de kerstomaatjes 2 minuten.
  • Voeg 8 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg 1½ l water en de bouillontabletten toe.
  • Roer tot de tabletten zijn opgelost.
  • Voeg als de bouillon kookt de paksoi en de woknoedels toe en kook ze 2 minuten.
  • Voeg naar smaak woksaus toe, schep de noedelsoep in kommen en strooi er wat gebakken uitjes over.

Notities

Serveertip:
Zet Conimex Balinese Kroepoek, Ketjap Manis en Sambal Badjak op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Als je geen visbouillontabletten in huis hebt kun je deze noedelsoep ook van bijvoorbeeld kippen- of kruidenbouillontabletten maken.