Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Limoennasi met prei en garnalen
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 pak Conimex Nasi Goreng met Kipsaté maaltijdpakket
- 250 g gebroken sperzieboontjes
- 1 limoen
- 4 eetlepel(s) grof gehakte koriander
- Conimex Wok Olie
- 400 g rauwe gepelde grote garnalen
- 1 zak preiringen 300 g
Bereidingswijze
- Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar.
- Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
- Kook ondertussen de sperzieboontjes in ca. 10 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
- Afgieten en koud spoelen.
- Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
- Meng de dressingmix (uit het pak) met ½ dl koud water en laat 5 minuten staan.
- Meng met de sperzieboontjes en de helft van de koriander.
- Verhit een wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
- Voeg 1½ dl koud water en de satésausmix (uit het pak) toe.
- Goed roeren en 3 minuten zachtjes laten koken.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de preiringen 3 minuten.
- Voeg de gekookte rijst, de rest van de koriander, de limoenrasp en de nasi goreng kruidenmix (uit het pak) toe.
- Goed mengen en nog 3 minuten wokken.
- Voeg naar smaak limoensap toe.
- Verdeel de nasi over 2-3 borden, schep de garnalen saté ernaast en geef de boontjes er apart bij.