Recept afdrukken
No ratings yet

Saltimbocca alla Romana

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Peultjes, broccoli en kool schoonmaken en wassen.
  • Broccoliroosjes van stronk snijden.
  • Kool in vieren snijden en harde stronk wegsnijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Plakjes ham halveren.
  • Schnitzels met deegroller iets uitrollen en elk in 3 gelijke stukken snijden.
  • Inwrijven met zout en peper.
  • Salie erover strooien.
  • Op elk stukje vlees 1 plakje ham leggen.
  • Vaststeken met cocktailprikker.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • De borden voorverwarmen.
  • In (stoom)pan 1/2 liter water aan de kook brengen.
  • Groenten in stoommandje of roestvrijstalen vergiet leggen.
  • Mandje boven kokend water hangen en groenten afgedekt in ca. 15 minuten beetgaar stomen.
  • Bloem op plat bord strooien.
  • Vlees één voor één door bloem wentelen.
  • In wijde koekenpan boter en 1 eetlepel olie verhitten.
  • Vlees op half hoog vuur in ca. 3 minuten bruin en net aan gaar 'bakken.
  • Vlees op borden leggen.
  • Fond en wijn door bakvet roeren en ca. 1 minuut zachtjes laten inkoken.
  • Jus over vlees scheppen.
  • Peterselie erover strooien.
  • Groenten ernaast leggen en besprenkelen met rest van olie en citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde lamsbout

Recept categorieën: Lamsvlees, Vlees
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak of snijd de ham zeer fijn.
  • Roer het ei in een kom los en voeg er de ham, kaas, peterselie, bladselderij, oregano, basilicum, 1 mespuntje tijm en wat peper bij. Pers de knoflook erboven uit.
  • Meng alles goed, vul de holte in het vlees ermee en steek het met een houten prikker vast.
  • Maak het vlees aan de buitenkant met keukenpapier droog en wrijf het in met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie en 50 gr boter in een braadpan, wacht tot het schuim van de boter voor een groot deel is weggetrokken en schroei de bout er op hoog vuur snel aan alle kanten in dicht.
  • Temper het vuur, voeg nog 25 gr boter toe, leg het deksel schuin op de pan en braad de bout zachtjes 35 minuten.
  • Keer de bout tijdens het braden enkele malen en bedruip hem met de braadboter. Neem het vlees na de aangegeven tijd uit de pan, verpak het in aluminiumfolie en laat het minstens 10-15 minuten rusten.
  • Verwijder het olie-botermengsel op 3 eetlepels na uit de pan en fruit de ui in de rest van het bakvet tot deze wat kleur begint te krijgen.
  • Roer de bloem erdoor en voeg daarna, onder voortdurend roeren, de wijn, de tomaten,het laurierblad en 1/2 theelepel gedroogde tijm toe.
  • Laat alles hierna nog 6-7 minuten zachtjes doorkoken.
  • Zeef de saus en voeg naar smaak zout, peper en eventueel een mespuntje suiker toe. Snijd het vlees in plakken en leg het, zo veel mogelijk in het oorspronkelijke model, op een voorverwarmde schaal.
  • Schenk er een deel van de saus over en serveer de rest van de saus er apart bij.
  • Strooi eventueel wat fijngesneden bieslook over het gerecht.
  • Lekker met aardappelen of een pasta.