Saltimbocca alla Romana
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 250 g peultjes
- 200 g broccoli
- ½ kleine witte kool ca. 500 g,
- 4 takjes peterselie
- 6 plakjes rauwe Parmaham
- 4 kalfsschnitzels á 125 g,
- zout
- peper
- 6 theelepels salie AH,
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter of margarine
- 3 eetlepels olijfolie
- 160 ml vleesfond
- 1 dl droge witte wijn
- citroensap
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Peultjes, broccoli en kool schoonmaken en wassen.
- Broccoliroosjes van stronk snijden.
- Kool in vieren snijden en harde stronk wegsnijden.
- In kopje peterselie fijnknippen.
- Plakjes ham halveren.
- Schnitzels met deegroller iets uitrollen en elk in 3 gelijke stukken snijden.
- Inwrijven met zout en peper.
- Salie erover strooien.
- Op elk stukje vlees 1 plakje ham leggen.
- Vaststeken met cocktailprikker.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
- De borden voorverwarmen.
- In (stoom)pan 1/2 liter water aan de kook brengen.
- Groenten in stoommandje of roestvrijstalen vergiet leggen.
- Mandje boven kokend water hangen en groenten afgedekt in ca. 15 minuten beetgaar stomen.
- Bloem op plat bord strooien.
- Vlees één voor één door bloem wentelen.
- In wijde koekenpan boter en 1 eetlepel olie verhitten.
- Vlees op half hoog vuur in ca. 3 minuten bruin en net aan gaar 'bakken.
- Vlees op borden leggen.
- Fond en wijn door bakvet roeren en ca. 1 minuut zachtjes laten inkoken.
- Jus over vlees scheppen.
- Peterselie erover strooien.
- Groenten ernaast leggen en besprenkelen met rest van olie en citroensap.