Reuzenbonen in tomatensaus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik reuzenbonen 400 g
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes netto 400 g
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • snufje cayennepeper
  • 2 takjes munt of dille
  • 4 shoarmabroodjes

Instructies

  • In vergiet bonen met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In koekenpan olie verhitten en ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatenblokjes met vocht, paprikapoeder, zout en cayennepeper erdoor roeren en ca. 5-10 minuten verwarmen tot dikke saus ontstaat.
  • Bonen door saus scheppen en even meewarmen.
  • Kruiden fijnsnijden en erdoor roeren.
  • Pitabroodjes roosteren en in vieren snijden.
  • Bonen warm of lauwwarm in puntjes pita scheppen.

Voedingswaarden

Calories: 235 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 4 g | Vet: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch