Gegrilde Ribkarbonades met Sjalottensaus

Geniet van deze heerlijke Gegrilde Ribkarbonades met Sjalottensaus als een smaakvol hoofdgerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 ribkarbonades à ca. 150 g
  • 50 g boter
  • 6 sjalotten in kwarten gesneden
  • 1 pak aardappelpuree à la minute 180 g
  • 500 g snijbonen gesneden
  • ½ vleesbouillontablet
  • 250 ml kookroom

Instructies

  • Wrijf de ribkarbonades in met zout en peper.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan en schroei de karbonades aan beide kanten dicht.
  • Verlaag het vuur en bak de karbonades gedurende 15 minuten, halverwege het bakken omdraaien.
  • Voeg de gesneden sjalotten toe nadat de karbonades zijn omgedraaid.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de snijbonen in 12 minuten beetgaar.
  • Haal de karbonades na het bakken uit de pan en houd ze warm.
  • Roer 50 ml water door de aanbaksels in de pan op hoog vuur om ze los te maken.
  • Verkruimel het halve vleesbouillontablet boven de pan en voeg de kookroom toe.
  • Breng de saus al roerend aan de kook en laat deze iets inkoken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gegrilde ribkarbonades met de sjalottensaus, snijbonen en aardappelpuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees