Ricotta-citroensoufflé

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 citroen
  • 4 ei
  • 120 gram suiker
  • 1 dl room
  • 500 gram ricotta of magere kwark
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • een snufje bakpoeder
  • boter voor de vorm
  • een soufflévorm inh. ± 1 1/2 liter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de citroenen goed en droog ze af.
  • Rasp de schil van 1 citroenhelft en pers beide citroenen uit.
  • Splits de eieren, klop de eidooiers met de suiker met een garde tot een romige, gele massa en voeg de room, de ricotta, het citroensap en de citroenschil toe.
  • Sla het eiwit met 3 eetlepels poedersuiker en het snufje bakpoeder zeer stijf en schep het voorzichtig door de eidooiermassa.
  • Vet de soufflévorm in en schep de massa er tot ± 1 1/2 cm onder de rand in.
  • Zet de soufflé in het midden van de op ± 160°C voorverwarmde oven en bak hem 35-40 minuten.
  • Bestrooi hem voor het serveren met de overgebleven poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Nagerecht