Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Warm gerookte zalm met ricotta/yoghurtspread
Recept van ah voor 4 pers
Oh wat was ik verrast door dit recept, het was heerlijk en stond in 12 minuten op tafel!
Dit moet je echt proberen!
ingrediënten
- Milde olijfolie
- 900 gr minikrieltjes
- 350 gr groene asperges in stukjes van 2 cm snijden
- 200 gr sugar snaps schoongemaakt en halveren
- 4 salade uitjes in stukjes van 1 cm
- 1 citroen
- 150 ml Griekse yoghurt
- 250 gr ricotta
- 4 warm gerookte zalmfilets
Bereidingswijze
- Bak de krieltjes met peper en zout, warm houden
- Bak de salade ui, asperges en sugarsnaps in 4 min gaar.
- Goed omscheppen
- Boen de citroen en pak rasp van een 1/2 citroen
- Pers een 1/2 citroen, snijd de rest in plakjes
- Meng de ricotta met de yoghurt, citroensap, peper en een beetje zout en evt met een mespunt gerookte paprika.
- Leg op een bord eerst het ricotta mengsel en daarop de krieltjes en groenten.
- Op de top leg je een stuk (onverwarmde) zalm met een plakje citroen.
- Het opschrijven van dit recept kost meer tijd dan het maken zelf.
- Ik zou zeggen: Smakelijk!