Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Warm gerookte zalm met ricotta/yoghurtspread

Recept van ah voor 4 pers Oh wat was ik verrast door dit recept, het was heerlijk en stond in 12 minuten op tafel! Dit moet je echt proberen!
Recept categorieën: Kaas, Vis

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de krieltjes met peper en zout, warm houden
  • Bak de salade ui, asperges en sugarsnaps in 4 min gaar.
  • Goed omscheppen
  • Boen de citroen en pak rasp van een 1/2 citroen
  • Pers een 1/2 citroen, snijd de rest in plakjes
  • Meng de ricotta met de yoghurt, citroensap, peper en een beetje zout en evt met een mespunt gerookte paprika.
  • Leg op een bord eerst het ricotta mengsel en daarop de krieltjes en groenten.
  • Op de top leg je een stuk (onverwarmde) zalm met een plakje citroen.
  • Het opschrijven van dit recept kost meer tijd dan het maken zelf.
  • Ik zou zeggen: Smakelijk!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Cheesecake met ricotta en citroen

Recept categorieën: Airfryer, Dessert
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden. Rasp en pers de citroen. Doe ricotta, suiker,
  • vanille-essence, 1 el citroensap en citroenrasp in een kom. Meng de ingrediënten tot een
  • homogene massa. Voeg de eieren één voor één toe en roer goed. Voeg de maïzena toe en
  • roer goed. Schenk het mengsel in de ovenschaal.
  • Doe de schaal in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer Stel de timer in
  • op 25 minuten. De cheesecake is klaar als u de timer hoort en het midden is gestold. Zet de
  • schaal op een rooster en laat goed afkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Toast met nectarine en knapperige ham

AllerHande 2004
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Hapjes, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Rucola fijn snijden en door ricotta mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Nectarines schoonboenen en in dunne partjes snijden.
  • Korsten van brood snijden en brood in 15 dunne plakken snijden.
  • Sneetjes halveren, op de bakplaat leggen en de bovenkant met olie bestrijken.
  • Brood in oven in 5 minuten goudbruin roosteren.
  • Uit de oven nemen en de toast laten afkoelen.
  • Ham met 2-3 plakken tegelijk in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, goudbruin en
  • knapperig bakken.
  • Ham op keukenpapier laten afkoelen en doormidden breken.
  • Ricottamengsel en nectarine partjes over toast verdelen.
  • Balsamicoazijn erover sprenkelen en met ham garneren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met rucola en ricotta

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In een hapjespan de ui in 3 eetlepels olie in 3 minuten fruiten.
  • Erwten 3 minuten in pasta water laten koken.
  • Met schuimspaan overscheppen in een hapjespan.
  • In hetzelfde water pasta in 7-8 minuten beetgaar koken.
  • Boven de hapjespan, knoflook uitpersen en het pepertje verkruimelen.
  • Paar eetlepels pastawater toevoegen.
  • Blad van peterselie en 2 zakken rucola door ui-erwt mengsel scheppen.
  • Deksel op hapjespan leggen en rucola in 2-3 minuten laten slinken.
  • Rucola Mengsel in keukenmachine op lage snelheid kort en grof pureren.
  • Rest van olie erdoor roeren, op smaak brengen met zout en peper.
  • Pasta afgieten in vergiet en terugdoen in pan.
  • Derde zak rucola met rucolapuree voorzichtig door pasta scheppen.
  • Pasta op borden scheppen en met een vork losgemaakte ricotta erover verdelen.
  • Bestrooien met geraspte kaas en peper.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Met ricotta gevulde kiprolletjes met peterseliepuree

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukjes snijden, wassen en in 15 minuten gaarkoken.
  • In kom peterselie met kokend water overgieten.
  • Na 30 seconden peterselie met schuimspaan overdoen in schaal met water en ijsklontjes.
  • Peterselie droogdeppen en fijnmalen in keukenmachine.
  • Basilicumreepjes door ricotta mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kip met ricottamengsel bestrijken en losjes oprollen.
  • Rolletjes met ham omwikkelen en vastzetten met cocktailprikkers.
  • Aardappels afgieten (wat kookvocht bewaren) en met stamper pureren.
  • Peterselie, crème fraîche en indien nodig wat kookvocht erdoor roeren.
  • Nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan olie verhitten en hierin rolletjes op matig vuur in minimaal 8 minuten rondom
  • bruin en gaar bakken.
  • Puree en kiprolletjes over vier borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met peultjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaasgnocchi met spinazie en truffelolie

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 g bloem en eieren tot deeg kneden.
  • Helft van pecannoten erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper, 10 minuten laten rusten.
  • In koekenpan paprikareepjes in helft van olijfolie 5 minuten zachtjes bakken.
  • Bestrooien met zout en peper. Deel van bloem op plat bord strooien.
  • Met rest van bloem handen bestuiven en ca. 24 balletjes maken van deegmengsel.
  • Als het niet compact genoeg is, wat meer bloem toevoegen.
  • Indien het te droog is, wat extra losgeklopt ei toevoegen.
  • Deegballetjes (= gnocchi) door bloem rollen en op groot bord leggen (niet op elkaar!).
  • Gnocchi en paprikareepjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In pan bouillon aan de kook brengen, vuur dan lager draaien.
  • Helft van gnocchi in hete bouillon laten glijden en in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Gnocchi met schuimspaan uit pan nemen en warmhouden.
  • Rest van gnocchi op zelfde wijze .
  • Intussen in wok rest van olijfolie verhitten en spinazie in gedeelten al omscheppend laten slinken.
  • Laatste minuut munt erdoor scheppen en even meewarmen.
  • Spinazie op smaak brengen met zout en peper.
  • (In magnetron) paprikareepjes 30 seconden verwarmen.
  • Gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden verdelen.
  • Truffelolie erover sprenkelen en gerecht met rest van pecannoten bestrooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes met ricotta en pijnboompitten

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met de ricotta en de fijngesneden basilicum.
  • Breng op smaak met (veel) zout en (versgemalen) peper.
  • Kneed het ricottamengsel goed door en vorm er met vochtige handen 18 kleine balletjes van.
  • Leg de pijnboompitten op een groot bord en rol de gehaktballetjes erdoorheen.
  • Druk ze goed aan.
  • Bak de gehaktballetjes in de olie rondom op middelhoog vuur in 20 minuten gaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Cannelloni gevuld met zalm

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Zalm (in keukenmachine) hakken.
  • Tomatenblokjes, 1 eetlepel citroensap en zout en peper naar smaak door zalm mengen.
  • Pastarolletjes rechtop op werkblad zetten en met behulp van theelepel met zalmmengsel vullen (niet te vol).
  • Helft van bouillon in overschaaltjes schenken.
  • Pastarolletjes over schaaltjes verdelen.
  • In kom ricotta losroeren met rest van visbouillon.
  • Ricotta op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper.
  • Ricotta op pastarolletjes scheppen en bestrooien met geraspte kaas.
  • Schaaltjes in oven zetten en cannelloni in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met zeekraal of roergebakken spinazie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwten Timbaaltje met balsamicosiroop

Allerhande 2002
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken.
  • Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
  • Muntblaadjes van takjes plukken.
  • Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen.
  • In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren.
  • Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren.
  • Puree op smaak brengen met zout en peper.
  • Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen.
  • Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven.
  • Dan bovenkant met plasticfolie afdekken.
  • In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken.
  • Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
  • Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren.
  • Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mousse van ricotta met pruimen en mandarijn

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Fruit, Kaas, Nagerecht
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pers 2 mandarijnen uit.
  • Schil de andere 2 mandarijnen met een scherp mes tot op het vruchtvlees.
  • Snijd ze elk in 6 plakjes.
  • Pureer de pruimen met de port in de keukenmachine tot een fijne puree.
  • Roer in een kom de ricotta met het mandarijnensap en de suiker los.
  • Spatel de pruimenpuree erdoor en verdeel de mousse over 4 kleine glazen of schaaltjes.
  • Verdeel de plakjes mandarijn over de mousse.
  • Zet de glazen in de koelkast en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken.

Tips / Opmerkingen

Als u ervan houdt, kunt u dit originele nagerechtje met geroosterd amandelschaafsel bestrooien.
Voeg dan ook 1 el amaretto toe.