Risotto alla Milanese

Saffraan Risotto alla Milanese

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 50 gram boter
  • 300 gram risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 liter krachtige bouillon groente- of kippenbouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 bosje groene asperges
  • Rucola

Instructies

  • Week de saffraandraadjes in een glas lauwwarm water.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem.
  • Voeg de fijngehakte sjalot toe en fruit deze zachtjes gedurende circa 3 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerende gedurende circa 3 minuten.
  • Blus de rijst af met witte wijn.
  • Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.
  • Voeg lepel voor lepel de bouillon toe aan de rijst, blijf roeren.
  • Voeg na 10 minuten de geweekte saffraan toe.
  • Na circa 15 minuten is de risotto gaar.
  • Neem de risotto van het vuur en voeg de rest van de boter toe.
  • Meng goed door.
  • Breng de risotto op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper.
  • Stoom de groene asperges in de stoomoven op 100°C gedurende 4 minuten.
  • Serveer de risotto met de gestoomde groene asperges.
  • Bestrooi het gerecht tot slot met verse rucola.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 9 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch