Rivierkreeftjes en Avocado Salade met Romige Yoghurtdressing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • Versgemalen peper
  • 1 zak veldsla of waterkers, 75 gram
  • 1 rijpe avocado
  • 1 zakje botersla 100 gram
  • 2 bakjes rivierkreeftjes a 100 gram elk

Instructies

  • Kook de eieren in ongeveer 7 minuten tot ze net gaar zijn (de dooier is stevig, maar nog lichtgeel).
  • Klop intussen een romige dressing van yoghurt, mayonaise, olijfolie, wijnazijn, een snufje zout en versgemalen peper naar smaak.
  • Pluk de worteltjes van de veldsla of verwijder harde takjes uit de waterkers.
  • Spoel de gekookte eieren af met koud water, pel ze en halveer ze.
  • Schil de avocado, halveer en snijd in dunne partjes.
  • Meng in een slakom de veldsla of waterkers met de botersla en avocado.
  • Schep de salade voorzichtig om met de romige yoghurtdressing en rivierkreeftjes.
  • Leg de gehalveerde eieren op de salade en bestrooi met een beetje zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een verfijnde touch kun je de salade garneren met lauwwarme eieren die halfzacht gekookt zijn, zodat de dooier er zacht uitloopt. Kook de eieren dan kort voor het serveren van de salade (ongeveer 5-6 minuten) en pel ze voorzichtig. Let op: dit is niet geschikt voor mensen die geen rauwe eieren mogen eten.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de romige dressing en de delicate smaken van de avocado en rivierkreeftjes.
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 13 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten