Riviervissen in 't groen
maaltijdsoep
Ingrediënten
- 2 forellen
- 2 kleine rivierpalingen
- 2 sjalotten
- 1 dl droge witte wijn
- 4 gekookte rivierkreeftjes
- 50 gram spinazie
- 10 gram zuring
- 10 gram kervel
- 50 gram peterselie
- 1 koffielepel aardappelzetmeel
- boter
- 1 bosje waterkers
- 4 schijfjes citroe
- peper
- zout
Instructies
- uw vishandelaar, de forellen te fileren en de paling schoon te maken en neem het forelafval mee naar huis.
- Snijd de forelfilets schuin in ruiten.
- Was de paling zorgvuldig en snijd ze in stukjes van ± 5 cm lang.
- Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
- Breng 1 liter water met de wijn, de sjalotsnippers, peper en zout aan de kook, voeg er het visafval aan toe en laat ± 15 minuten koken.
- Giet de bouillon vervolgens door een zeef.
- Maak de spinazie, de zuring, de kervel en de peterselie schoon, was ze en snijd alles klein.
- Voeg er de gezeefde visbouillon aan toe en mix alles fijn.
- Giet de groene soep door een zeef en breng haar opnieuw aan de kook.
- Los het aardappelmeel in wat water op en bind de soep hiermee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kruid de forelruitjes en de palingstukjes met peper en zout.
- Smelt in een anti-aanbakpan een klontje boter en bak de stukjes riviervis hierin ± 5 minuten.
- Verwarm intussen de rivierkreeftjes in een bodempje bouillon.
- Was de waterkers en laat die uitlekken.
- Verdeel de groene soep over 4 soepborden en schik de gebakken vis in het midden.
- Versier met enkele waterkersblaadjes en een citroenschijfje.
- Leg er tenslotte een rivierkreeftje bovenop.