Riviervissen in 't groen

maaltijdsoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 forellen
  • 2 kleine rivierpalingen
  • 2 sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 gekookte rivierkreeftjes
  • 50 gram spinazie
  • 10 gram zuring
  • 10 gram kervel
  • 50 gram peterselie
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel
  • boter
  • 1 bosje waterkers
  • 4 schijfjes citroe
  • peper
  • zout

Instructies

  • uw vishandelaar, de forellen te fileren en de paling schoon te maken en neem het forelafval mee naar huis.
  • Snijd de forelfilets schuin in ruiten.
  • Was de paling zorgvuldig en snijd ze in stukjes van ± 5 cm lang.
  • Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Breng 1 liter water met de wijn, de sjalotsnippers, peper en zout aan de kook, voeg er het visafval aan toe en laat ± 15 minuten koken.
  • Giet de bouillon vervolgens door een zeef.
  • Maak de spinazie, de zuring, de kervel en de peterselie schoon, was ze en snijd alles klein.
  • Voeg er de gezeefde visbouillon aan toe en mix alles fijn.
  • Giet de groene soep door een zeef en breng haar opnieuw aan de kook.
  • Los het aardappelmeel in wat water op en bind de soep hiermee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kruid de forelruitjes en de palingstukjes met peper en zout.
  • Smelt in een anti-aanbakpan een klontje boter en bak de stukjes riviervis hierin ± 5 minuten.
  • Verwarm intussen de rivierkreeftjes in een bodempje bouillon.
  • Was de waterkers en laat die uitlekken.
  • Verdeel de groene soep over 4 soepborden en schik de gebakken vis in het midden.
  • Versier met enkele waterkersblaadjes en een citroenschijfje.
  • Leg er tenslotte een rivierkreeftje bovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis