Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curry met tahu reepjes

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de rode curry:

Overige ingrediënten:

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
  • Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro®soya reepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
  • Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Popiah

verse loempia's
Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

  • 6 grote slabladeren gehalveerd
  • 125 gr. tauge
  • 100 gr. komkommer in dunne reepjes
  • 100 gr. tofu stevige / goudgeel gefrituurd, in kleine blokjes
  • 2 eieren hardgekookte gepeld, grofgeprakt
  • 2 lap cheong Chinese worstjes 3 min. gekookt in water, in dunne plakjes
  • 2 el. rode chilipepers verse fijngehakt, zonder zaadjes
  • 8 teentjes knoflook met zout tot een pasta geperst
  • 4 el. tim cheong zoete zwarte Chinese saus

Omeletjes:

Gekookte vulling:

Bereidingswijze

  • Voor de omeletjes bloem en zout un een kom doen, beetje bij beetje water toevoegen en er een glad beslag van roeren.
  • Pan verhitten, 1 tl olie over de bodem van de pan verdelen.
  • Een opscheplepel beslag in de pan doen en over de bodem verdelen.
  • Op een middelhoog vuur ongeveer 30 sec. laten stollen.
  • Keren en de andere kant op dezelfde manier baken.
  • Op een schaal leggen.
  • De andere omeletjes op dezelfde maniet bakken.
  • Voor de vulling olie verhitten.
  • Knoflook en uien glazig bakken.
  • Sojabonen toevoegen en 1 min. roerbakken.
  • Vuur hoog draaien, varkensvlees toevoegen en 1 min. roerbakken, tot het vlees verkleurt.
  • Garnalen toevoegen en 1 min. roerbakken.
  • Bamboescheuten, yam en sojasaus erbij doen.
  • Alle ingredienten vermengen, dan het vuur laag draaien.
  • Met het deksel op de pan 30 min. door laten koken.
  • Zo nodig af en toe 1 el. water toevoegen.
  • De vulling in een kom doen en af laten koelen.
  • De sla, tauge, komkommer, tofu, eieren en worstjes decoratief op een schaal rangschikken.
  • Samen met de omeletjes op tafel zetten.

Tips / Opmerkingen

De chilipeper, knoflook en zoete saus in aparte schaaltjes erbij zetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Siap Mepanggang

pikante gegrilde kip van Bali
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De noten en de laos in een kruidenmolen fijnhakken en in een schaal doen.
  • De sjalotjes, knoflook, chilipeper en de suiker tot een pasta pureren.
  • Zo nodig wat olie toevoegen.
  • De sjalottenpasta en de kurkuma door het notenmengsel roeren.
  • De olie in de wok of braadpan verhitten.
  • Het kruidenmengsel op laag tot middelhoog vuur 5 min. aanbakken.
  • De fond en de kokosmelk toevoegen, het citroengras, de salamblaadjes en het zout erbij doen.
  • Al roerende aan de kook brengen, vuur laag draaien en 5 min. zachtjes laten doorkoken.
  • De kip toevoegen.
  • Zonder deksel op de pan ongeveer 20 min. zachtjes laten doorkoken tot het vlees net gaar is.
  • Regelmatig keren.
  • De kip uit de wok nemen en op een rooster 30 min. laten drogen.
  • Rooster invetten met olie en de grill sterk verhitten.
  • Kip in 4-5 min. aan een kant goudbruin laten worden.
  • Keren en andere kant op dezelfde manier grillen.
  • Met partjes limoen en pindasaus serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ayam Panggang Menada

pikant gekruide kip
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

Kruidenpasta:

Bereidingswijze

  • De stukken kip inwrijven met limoensap en even laten rusten.
  • Voor de kruidenpasta de chilipepers, sjalotjes, gember en knoflook in de kruidenmolen of keukenmachine fijnmalen, indien nodig een beetje olie toevoegen.
  • Een wok of braadpan 30 sec. verhitten 2,5 el. olie toevoegen.
  • De kruidenpasta 4-5 min. hierdoor roeren tot hij gaat geuren.
  • Citroengras, basilicum, pandanbladeren, sojasaus en tomaten toevoegen.
  • Onder voortdurend roeren 5 min. verhitten.
  • Water en zout aan het kruidenmengsel toevoegen, 2 min. laten koken.
  • De kip in de open pan 25 min. laten koken tot het vlees zacht is en de saus indikt.
  • Geregeld keren, zodat de kip gelijkmatig gaar wordt.
  • De kip uit de pan nemen en laten afkoelen.
  • De stukken kip met de rest van de olie invetten.
  • Op de barbecue of de elektrische tafelgrill in 5 min. goudbruin en knapperig roosteren.
  • Voor het serveren de stukken in drieen delen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ayam Goreng, Mbok Berek

Javaanse gefrituurde kip met scherpe sambal
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voor de sambal chilipepers, garnalenpasta, sjalotjes, knoflook, laos, suiker en zout vermalen, 4 min. bakken in hete olie met nootmuskaat, citroengras en salamblaadjes.
  • Het tamarindesap erbij gieten en het geheel 30-60 sec. zachtjes doorkoken.
  • Het citroengras en de salamblaadjes uit de pan nemen.
  • De sambal over 4 kommetjes verdelen en laten afkoelen.
  • De sjaoltjes, de knoflook, de kemirinoten en het zout in een kruidenmolen tot een gladde pasta pureren.
  • Eventueel wat kokosmelk toevoegen om te voorkomen dat het mes vastloopt.
  • De wok 30 sec. verhitten.
  • Dan de pasta, kokosmelk, koriander, laos, salamblaadjes en stukken kip aan de kook brengen.
  • Het vuur laag draaien en het geheel zonder deksel op de pan 15-20 min. koken tot het vlees zacht is.
  • De kip laten uitlekken en goed droogdeppen met keukenpapier.
  • De olie in de wok verhitten.
  • Het vlees in de zeer hete olie regelmatig keren en in 2 min. goudbruin frituren.
  • Goed laten uitlekken en serveren met de sambal.

Gobi Aloo
Recept afdrukken
No ratings yet

Gobi aloo

Aloo gobi is een vegetarisch gerecht van het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden.
Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: India

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.
  • Na het koken kunt u de aardappelen 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 5 bij 5 cm.
  • Blancheer de bloemkool 2 minuten in kokend water.
  • Vooral niet te lang, want de bloemkool moet stevig blijven.
  • Laat hem afkoelen en verdeel hem in roosjes van 1¼cm doorsnee.
  • Verhit de olie in een ruime, ondiepe, gietijzeren pan op half vuur.
  • Voeg de mosterdzaadjes toe en doe er, zodra ze beginnen te springen, het komijnzaad en de fenegriekzaadjes bij.
  • Voeg even later de rode chilipeper toe.
  • Voeg de ui en de groene chilipeper toe en roerbak tot de ui goudbruin is (8-10 minuten).
  • Voeg de bloemkool toe en zet het vuur laag.
  • Leg het deksel op de pan en laat 6-8 minuten zacht koken.
  • Voeg de aardappelen, kurkuma, komijn, koriander en zout toe en schep voorzichtig om tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Leg het deksel op de pan en smoor tot de aardappelen door en door warm zijn (6-8 minuten).
  • Roer de korianderblaadjes erdoor en neem de pan van het vuur.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Voeg tegelijk met de bloemkool 100 gr doperwten uit de diepvries toe.

Rai Masala
Recept afdrukken
No ratings yet

Rai Masala

Recept categorieën: Kruidenmengsels
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe 2 eetlepels korianderzaad, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel fenegriekzaad, 1 theelepel bruin mosterdzaad, 1 theelepel peperkorrels, 1-2 gedroogde rode chilipepers en 5 kruidnagels in een kleine droogververhitte gietijzeren braadpan.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en roer tot de ingrediënten een paar tinten donkerder van kleur zijn geworden en een duidelijk geroosterde geur afgeven.
  • Maal ze in een schone en droge koffiemolen en bewaar de rai masala in een goed afgesloten pot.

Recept afdrukken
No ratings yet

Molaha podi

een zeer heet Indiaas kruidenmengsel
Recept categorieën: Kruidenmengsels
Land van herkomst: India

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie 3 minuten op middelhoog vuur in een wok of zware braadpan.
  • Voeg de urad en channa dal en de chilipepers toe en roerbak ± 3 minuten tot de bonen beginnen te kleuren.
  • Voeg er het sesamzaad en de asafoetida bij en roerbak nog eens ± 3 minuten tot het mengsel goudbruin is en geur afgeeft.
  • Zet het vuur dan uit, schep het mengsel op een bord en laat het helemaal afkoelen.
  • Voeg er dan de suiker en het zout bij.
  • Maal het mengsel grof in een koffiemolen of stamp het in een vijzel korrelig.
  • Op een koele plaats en luchtdicht verpakt is dit mengsel onbeperkt houdbaar.

Tips / Opmerkingen

Tip: Desgewenst kunt voor het serveren met een blender wat olie door wat van het poeder mengen om er een saus van te maken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mattar pilau

Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de rijst, laat hem een half uur in koud water weken en dan goed uitlekken.
  • Verhit de boter op half vuur en bak de venkelzaadjes bruin.
  • Voeg de chilipepertjes, kruidnagels, kaneel, kardemom en laurierblaadjes toe,
  • schep een keer om en voeg dan de uiringen toe.
  • Bak al roerend tot de uiringen lichtbruin zijn.
  • Voeg de rijst, doperwten, kurkuma en zout toe en roerbak alles tot de rijst helemaal droog is (4-5 minuten), de laatste 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg het water toe, breng het aan de kook en laat de rijst met het deksel op de pan 12-15 minuten sudderen. Til het deksel vooral niet op.
  • Neem de pan van het vuur en laat de rijst 10-15 minuten staan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Murgh Aur Palak

Kip met spinazie
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip
Land van herkomst: India
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schroei 450 gr kipfilet in 1 eetlepel plantaardige olie dicht (mosterdolie past het best in de Indiase keuken).
  • Voeg 2 middelgrote fijngehakte uien, 2½ cm versgeraspte gemberwortel en 3 fijngehakte teentjes knoflook toe en bak die 2-3 minuten mee.
  • Maak een mengsel van 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen venkelzaad, 1 theelepel gemalen koriander en ½ theelepel chilipoeder, vermengd met 3 eetlepels water en bak dit 2-3 minuten mee.
  • Voeg 1 theelepel zout en 1 dl water toe en laat het geheel 15 minuten sudderen.
  • Doe in een andere pan 1 volle eetlepel ghee of boter, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 6-8 kerriebladeren, ½ theelepel komijnzaad, ½ theelepel venkelzaad, 1-2 grofgeraspte gedroogde rode chilipepers en 450 gr gewassen spinazie (steeltjes verwijderd) en roerbak dit 3-4 minuten/
  • Voeg het dan bij het kipmengsel en laat het geheel 10 minuten sudderen.
  • Voeg tenslotte 4 eetlepels yoghurt en ½ eetlepel garam masala toe, warm alles goed door en serveer direct.