Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenhap

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Maak aardappelpuree van gekookte aardappelen of gebruik een kant-en-klaar zakje.
  • Rul het gehakt in een pan zonder boter.
  • Giet overtollig vet af.
  • Voeg de rode kidneybonen toe en verwarm deze mee.
  • Maak jus of gebruik overgebleven jus.
  • Snijd de ui in snippers.
  • Serveer de aardappelpuree met de kidneybonen en het gehakt.
  • Voeg naar smaak jus toe en garneer met rauwe uisnippers.
  • Geniet van deze stevige Boerenhap met de heerlijke combinatie van aardappelpuree,
  • kidneybonen en hartig gehakt!

Recept afdrukken
No ratings yet

Cassoulet 2.0

Recept categorieën: Stoofpot
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de worstjes gedurende 4 tot 5 minuten, tot ze bruin en bijna gaar zijn.
  • Voeg de gesnipperde ui en blokjes groene paprika toe en bak deze enkele minuten mee.
  • Roer de gepelde tomaten, rode kidneybonen, gekookte rijst, chilipoeder, sambal en kurkuma door het mengsel.
  • Laat dit 5 minuten sudderen.
  • Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Laat het geheel nog ongeveer 3 minuten sudderen.

Notities

Serveer dit smakelijke cassouletgerecht en geniet van de heerlijke Franse smaken!

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili con Carne v4

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Fruit de ui en de knoflook in wat olie.
  • Voeg, zodra ze beginnen te bruinen, het gehakt, tomatenpuree, sambal, laos en sereh toe.
  • Voeg, zodra het gehakt rul en gaar is, de uitgelekte kidneybonen en een scheutje water toe.
  • Laat het geheel nog 8 minuten sudderen totdat de saus begint te binden, voeg de prei toe, laat 2 minuten sudderen en serveer met witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dubbele tortilla

Recept categorieën: Brunch, Lunch, Tortilla
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
  • Snijd de courgette en feta in kleine blokjes.
  • Giet de bonen af en bewaar het vocht.
  • Pureer de bonen met de helft van de avocadoblokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie en bak de bonenpuree even aan.
  • Breng op smaak met zout.
  • Besmeer de tortilla's met de bonenpuree.
  • Verdeel de courgettes, feta, de rest van de avocado en geraspte kaas over de helft van de tortilla's en klap de tortilla's dicht.
  • Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak 2 dubbelgevouwen tortilla's bruin, keer ze
  • halverwege.
  • Bak de andere 2 tortilla's op dezelfde manier.
  • Verdeel de veldsla over 4 borden en leg de dubbelgevouwen tortilla's erbovenop.
  • Deze dubbele tortilla is een smakelijk vegetarisch gerecht met een heerlijke combinatie van
  • ingrediënten, perfect voor de lunch of brunch.
  • Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse tortilla's AllerHande

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • In pan helft van ui en knoflook in 2 eetlepels olie met de helft van de chilipoeder op laag vuur
  • fruiten.
  • Tomatenblokjes met vocht toevoegen en even meebakken.
  • Helft van bouillon erbij schenken en geheel 20 minuten op laag vuur laten koken.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en courgette en paprika 3-4 minuten met zout en peper zachtjes bakken.
  • Mengsel uit de koekenpan nemen en bewaren.
  • In de rest van olie rest van ui, knoflook en chilipoeder zachtjes fruiten.
  • Bonen met vocht erdoor scheppen en 4-5 minuten bakken.
  • Mengsel tot grove puree stampen.
  • Rest van bouillon erbij schenken en op smaak brengen met zout en peper.
  • Tortilla's bestrijken met tomatensaus en in midden streep bonenpuree scheppen.
  • Courgette, paprika en beetje kaas erover verdelen.
  • Tortilla's opgerold in ovenschaal leggen.
  • Rest van tomatensaus erover schenken en daarna crème fraîche en rest van kaas erover scheppen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In oven in 30 minuten goudbruin laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige groenteburgers

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de champignons op hoog vuur bruin en laat het vocht verdampen.
  • Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Verkruimel de sneetjes brood (met korst) fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de bonen en tomatenpuree toe en pureer alles tot een dikke pasta.
  • Meng het ei met 2 tl zout, en naar smaak tabasco door de puree.
  • Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, de bleekselderij en
  • tijm door het bonenmengsel en vorm er 4 grote of 8 kleine burgers van.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers op matig hoog vuur in ca. 5 min. mooi bruin en gaar.
  • Keer ze voorzichtig met een spatel.
  • Lekker met (zelfgemaakte) ketchup, frietjes en een gemengde salade.

Notities

Serveer de burgers net zoals hamburgers.
Bestrijk het snijvlak van 4 geroosterde broodjes met olie en gril ze onder de ovengrill lichtbruin.
Leg een blaadje sla op de onderste helft van de broodjes, leg daarop de groenteburger, dan een plakjes tomaat en daarop (rode) uiringen.
Schenk er een lepel knoflooksaus over en dek af met de bovenste helft van het
broodje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische Chili sin Carne met Soya Fijngehakt

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers, Wraps
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Snipper de ui en knoflook fijn, en snijd de paprika's en champignons in stukjes.
  • Fruit de uien en knoflook gedurende 5 minuten in een pan met Alpro® soya Bak en Braad tot ze glazig zijn.
  • Voeg het Alpro® soya Fijngehakt, paprika en champignons toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten voor de chili toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Guacamole:

  • Snijd de avocado's en tomaten in blokjes van een halve centimeter.
  • Snipper de rode ui fijn.
  • Meng de avocado met de tomaten, rode ui, limoensap, en chilisaus.
  • Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wraps ongeveer 2 minuten in een oven of pan.
  • Vul de wrap met 3 eetlepels chili sin carne en wat guacamole, rol op en geniet!

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met tomatensalsa

Recept categorieën: Brunch, Lunch, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Snijd de tomaten in blokjes en de ui fijn voor de salsa.
  • Meng de tomatenblokjes en fijngesneden ui met de uitgelekte kidneybonen, limoensap, koriander en zoete chilisaus.
  • Breng de salsa op smaak met zout en peper.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers 4 minuten aan beide zijden, en rooster tegelijkertijd de pitabroodjes.

Notities

Serveer de Alpro® Soya Burgers met de tomatensalsa, pitabroodjes en Little Gem sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdsalade met bonen en avocado

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Salade
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Vermeng de uitgelekte inhoud van 1 blikje rode kidneybonen met 250 gr in stukjesgesneden tomaten 1 avocado in blokjes, 1 groene paprika in stukjes en een dressing van 3 eetlepels olijfolie, het sap van 1 limoen, zout, peper en een paar takjes fijngesneden koriander.
  • Zet de salade tot het gebruik koel weg en garneer met takjes koriander, partjes limoen en ringen rode ui.

Notities

Lekker met rosbieflapjes á la minute en warme ciabatta of focaccia met kruidenboter.

Recept afdrukken
No ratings yet

Santa Fe salade

Recept categorieën: Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: America
Porties: 6 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Instructies

  • Bak de bacon in een droge koekenpan lichtbruin en laat afkoelen.
  • Klop een dressing van de olie, het limoensap, de tacosaus en de zure room en schep de Jalapeñopeper, ui en koriander erdoor.
  • Schep de bonen, maïs, groene en rode paprika, courgette en de dressing luchtig door elkaar.
  • Garneer met tomaat en peterselie.