Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rode kool
- 150 ml water
- kruidnagels
- boter
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- aardappels
- olie
Instructies
- Verwijder de stronk van de kool en schaaf de bladeren of snij deze in smale repen.
- Verhit de helft van de boter en fruit hierin de kool met de kruidnagels 5 minuten.
- Voeg 150 ml heet water, suiker en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
- Kook zachtjes 25 minuten.
- Schep de laatste 10 minuten de aardappelstukjes erdoor.
- Voeg peper naar smaak toe.
- Verwijder de kruidnagels.
- Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de rösti al omscheppend krokant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met saucijsjes, speklapjes of gehaktballen.
neem in plaats van suiker honing
Variatietip:
vervang heet water door appelsapneem in plaats van suiker honing