Rode kool met appel en rösti

Rode kool met appel en rösti

Boodschappen 1-2007
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 150 ml water
  • kruidnagels
  • boter
  • suiker naar smaak
  • zout naar smaak
  • aardappels
  • olie

Instructies

  • Verwijder de stronk van de kool en schaaf de bladeren of snij deze in smale repen.
  • Verhit de helft van de boter en fruit hierin de kool met de kruidnagels 5 minuten.
  • Voeg 150 ml heet water, suiker en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
  • Kook zachtjes 25 minuten.
  • Schep de laatste 10 minuten de aardappelstukjes erdoor.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Verwijder de kruidnagels.
  • Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de rösti al omscheppend krokant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met saucijsjes, speklapjes of gehaktballen.

Variatietip:

vervang heet water door appelsap
neem in plaats van suiker honing
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch