Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Maria biscuitjes
ingrediënten
Evt. voor de versiering
Bereidingswijze
- Roer een egaal glazuur van 100 gezeefde poedersuiker en een ½ tot 1 eetlepel water.
- Voeg naar keuze een mespuntje koenjit voor geel glazuur, wat cacaopoeder voor bruin glazuur, een paar druppels rode limonadesiroop voor roze glazuur of een theelepel koffie voor lichtbruin glazuur toe.
- Maak een glazuur zoals beschreven in het basisrecept.
- Bestrijk mariabiscuitjes met het glazuur en maak gezichtjes met kleine snoepjes zoals bijvoorbeeld: tumtummetjes, smarties, garneerchocolaatjes, zilverpilletjes, garneersnoepjes , hagelslag en vruchtenhagel.
- Met bruin glazuur kunnen ook bruine snoetjes gemaakt worden.
- Doe het glazuur in een boterhamzakje en knip er een klein puntje af.
- Je kunt dan heel makkelijk met het glazuur dunne lijntjes trekken en de koekjes versieren.
- Bestrijk eens een koekje met geel glazuur en witte stipjes of streepjes erop.
- Of bestrijk de koekjes voor de helft met geel en de andere helft met bruin glazuur.
- Bestrijk de koekjes met wit glazuur.
- Laat er direct druppels van een andere kleur op vallen en trek er met een cocktailprikker streepjes uit tot bloemetjes.