Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Cotelette de porc en chapeau de ricotta

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees

ingrediënten

FARCE

SAUS

GARNITUUR

Bereidingswijze

KOTELETTEN

  • Schraap de stelen van de koteletten kaal.
  • Zout en peper ze en fruit ze snel aan beide kanten aan in hete boter en leg op plaat.
  • Bewaar braadboter.
  • Snijd van het witbrood de korsten en vermaal het kruim in de magimix.
  • Voeg hieraan de ricotta en de feta toe en maal tot homogene massa.
  • Snijd de paprika's in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten.
  • Snijd de paprika in een zeer fijne brunoise.
  • Pluk de basilicum en hak deze fijn.
  • Roer de paprika en de basilicum door de farce en breng deze op smaak met zout en peper.
  • Bedek met deze farce de bovenkant van de koteletten.

SAUS

  • Verhit de braadboter van de koteletten en blus deze af met de sherryazijn en laat tot de helft reduceren.
  • Voeg de kalfsfond toe, breng aan de kook en reduceer tot 4 dl.
  • Breng op smaak met zout en peper.

GARNITUUR

  • Schil de schorseneren en snijd deze in 16 gelijke stukken.
  • Omwikkel elke schorseneer met een plak pancetta en leg ze in een ovenslede, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
  • Zet ze in een oven van 150 graden gedurende 15 minuten en laat afkoelen.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Pureer ze en roer de boter en de eieren er door.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de Italiaanse kruiden er door.

KOTELETTEN

  • Gaar de koteletten door in een oven van 200 graden gedurende 10 minuten.

GARNITUUR

  • Verwarm de schorseneren in oven van 180 graden in 10 minuten.
  • Verhit de saus.
  • Verhit een poffertjespan en bestrijk deze met olijfolie.
  • Schep hierin de aardappelmassa en bak ze aan beide zijden goudbruin.

DRESSEREN

  • Leg op de borden de kotelet.
  • Zet hier tegenaan een schorseneer.
  • Leg de aardappelpoffers er langs en schep wat saus er omheen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziestamppot met ei

AllerHande 2005
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van bacon vetrandje verwijderen.
  • Bacon in reepjes snijden.
  • Spinazie iets kleiner snijden.
  • Aardappels schillen en in stukken snijden.
  • In pan met bodempje water en zout aardappels afgedekt in 20 minuten gaarkoken.
  • Intussen eieren in 7 minuten gaar koken, onder koud stromend water afspoelen en pellen.
  • Eieren in plakjes snijden. In een koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten.
  • Paprika en bacon op hoog vuur 2 minuten al roerend bakken.
  • Melk verwarmen.
  • Aardappels afgieten en met melk en yogonaise fijnstampen.
  • Spinazie en paprika erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Stamppot over twee kommen verdelen.
  • Sjalot over stamppot strooien.
  • Bacon en eieren erop serveren.

Tips / Opmerkingen

Gebruik in plaats van yogonaise 1 theelepel yoghurt en 2 theelepels mayonaise.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige oosterse noedelsalade

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een waterkoker water aan de kook en giet het in een pan.
  • Doe de woknoedels in een zeef en hang die 1-2 minuten in het hete water.
  • Doe de woknoedels in een schaal en schep ze om met de woksaus.
  • Schep de slamelange om met de sesamolie en het citroensap.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Meng in een schaal de noedels, paprika en sla en schep de kipfilet, noten en rucolacress erop.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Paella AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem verdeeld heeft.
  • Schep de chorizo op een bord en bak eerst de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar.
  • Leg ze op een bord.
  • Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar worden.
  • Roer nu de tomaatblokjes met vocht, doperwten, saffraan en rijst erdoor.
  • Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan warme kippenbouillon toe.
  • Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig.
  • Pel intussen de garnalen.
  • Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen.
  • Breng de paella pittig op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 minuten.
  • Lekker met een frisse salade van romainesla.

Tips / Opmerkingen

Houdt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige clafoutis met paprika en geitenkaas

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Paprika's op bakplaat leggen en 10-15 minuten roosteren tot vel zwartgeblakerd is.
  • Regelmatig keren.
  • Paprika's in met plasticfolie afgedekte kom 10 minuten laten afkoelen.
  • Intussen haricots verts in 3 minuten beetgaar koken.
  • In koekenpan ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 minuten in olie fruiten.
  • Oven voorverwarmen tot 175 °C.
  • Paprika's ontvellen en in grove repen snijden.
  • Paprika, haricots verts en olijven door ui scheppen.
  • Eieren schuimig kloppen.
  • Bloem met zout en peper naar smaak erdoor kloppen.
  • In gedeelten melk toevoegen, blijven kloppen tot glad beslag ontstaat.
  • Dun laagje beslag in quichevorm schenken en in midden van oven in ca.10 minuten laten stollen.
  • Vorm uit oven nemen.
  • Groentemengsel en geitenkaas over deegbodem verdelen en rest van beslag erover schenken.
  • Beslag (= clafoutis) in 40-45 minuten bruin en gaar bakken.
  • Uit oven nemen, in vorm laten afkoelen tot lauwwarm en in 4 of 8 punten snijden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde groenten met gorgonzola

AllerHande 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Aardappel, ui en paprika in kom omscheppen met olie en zout en peper naar smaak.
  • Aardappels en groente over bakplaat uitspreiden en in midden van oven ca. 40 minuten
  • roosteren, af en toe omscheppen.
  • Trostomaat met takje tussen aardappels en groenten op bakplaat leggen en geheel nog 20
  • minuten roosteren.
  • Kaas over geroosterde aardappels en groenten verdelen en gerecht met basilicum
  • bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met groene salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met Marokkaanse schijf

Allerhande 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien, paprika's, courgette en tomaten schoonmaken en grof snijden.
  • In pan 3 eetlepels olie verhitten en ui 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Paprikà en courgette toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Tomaten erdoor scheppen en korianderpoeder, zout en peper naar smaak over groenten strooien.
  • Deksel op pan leggen en groenten in nog 10 minuten gaarstoven.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en Marokkaanse schijven in 4 minuten per kant
  • goudbruin bakken.
  • Couscous en gestoofde groenten over vier borden verdelen, Marokkaanse schijf ernaast leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte sweet chili noedels met paprika en kroepoek

Recept categorieën: Noedels, Vlees
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd de paprika's in dunne reepjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 3 minuten.
  • Voeg de paprika en de preiringen toe en roerbak 5 minuten mee.
  • Voeg de noedels en de woksaus toe en wok 2 minuten mee.
  • Verkruimel de kroepoek.
  • Verdeel de noedels over de borden of kommen en bestrooi met de verkruimelde kroepoek en de koriander.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Serveer er de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij.
Variatietip:
Gebruik in plaats van gekookte Noedels, 2 zakjes Conimex kant-en-klare Wok Noedels. Vervang de koriander door peterselie of bladselderij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaars met gegrilde salsa

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Paprika en ui op bakplaat uitspreiden en besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
  • Onder grill paprika en ui in ca. 10 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen.
  • Intussen tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Koriander fijnhakken.
  • Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
  • Rest van olie erover sprenkelen.
  • Roodbaars ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 4 minuten gaar en lichtbruin grillen.
  • In kom gegrilde groenten, tomatenblokjes, koriander en sambal door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout.
  • Roodbaars op vier borden leggen en salsa erover en ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met couscous.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met rode paprikasaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika's wassen en 8 dunne ringen eraf snijden.
  • Rest van paprika schoonmaken en klein
  • snijden. Sjalotje pellen en snipperen.
  • In kleine pan 20 g boter smelten.
  • Sjalot en paprikastukjes erdoor schepen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes smoren.
  • Vermouth, dragon en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen zalmpaté en 1/4 deel van crème fraîche door elkaar roeren.
  • Met staafmixer of in keukenmachine fond-paprikamengsel tot gladde saus pureren.
  • Rest van crème fraîche erdoor roeren.
  • Saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper (= paprikasaus).
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmfilets op halfhoog vuur in ca. 7 minuten net gaar bakken, halverwege keren.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikasaus op borden scheppen.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmpaté-roommengsel erop scheppen.
  • Garneren met paprikaringen.
  • Serveren met sugar snaps en aardappelpuree.